#1 Live a life you will remember

Live a life you will remember….

8januari 2015
It’s such a wonderful world & you only live once. Het zijn van die standaard quotes die te pas en te onpas gebruikt én misbruikt worden, maar ik denk toch dat die 2 quotes de reden zijn waarom ik er weer op uit wil. Het is inmiddels al zo’n 5 jaar geleden dat ik in Amerika woonde en het begint me echt weer te kriebelen. Ik wil nieuwe dingen meemaken, andere culturen proeven en de natuur in. Ik heb in de afgelopen jaren natuurlijk zát reisjes gemaakt, maar nooit waren ze ver of lang genoeg om mijn honger naar de wereld te stillen.

Over 2 weken zit ik dan eindelijk weer in het vliegtuig naar een groot avontuur en ik kan niet wachten. 3 maanden reizen door Azië is toch wel een droom die uitkomt.
Wondering en wandering door die grote stad Bangkok waar men van zegt dat je je daar snel thuis gaat voelen, met de trein door naar Chiang Mai, Chiang Rai en Pai. Het mooie Noorden van Thailand waar de natuur prachtig schijnt te zijn. Vervolgens met een bootje over de rivier naar Laos. De cultuur proeven in Luang Prabang, Vang Vieng en Vientiane. Om daarna door te vliegen naar Hanoi, Vietnam. En vanuit daar naar Halong Bay wat eigenlijk de reden is waarom ik deze reis in eerste instantie graag wou gaan doen. Met de uitstekende rotsen in het water en de bootjes met die schattige zeilen. Toen ik een jaar geleden op tv iets zag over Halong bay wist ik niet dat er zoiets bestond. Het lijkt wel uit de films. En toen dacht ik: “daar moet ik heen!” Dat zal hopelijk toch wel een van de hoogtepunten van mijn reis zijn.
Na Halong bay zal ik verder gaan van Noord naar Zuid Vietnam en onderweg verschillende steden en dorpen bezoeken, om daarna vanuit Ho chi minh city naar Cambodja te gaan. Het mooie oude Phnom Phen en Siem reap. Om vervolgens weer terug te komen in Bangkok waar ik me dan hopelijk thuis voel. Na de 2 e keer Bangkok is het tijd om te relaxen op de eilanden en stranden van zuid Thailand. Krabi, Phuket en natuurlijk een full moon party op Ko phanang kan niet gemist worden. Als laatste is het de beurt aan Maleisië. Daar zal ik de Belum rainforest, Taman Negara en Cameron highlands bezoeken. En dan na 3 maanden rondreizen vlieg ik terug vanuit Kuala lumpur naar Amsterdam.

Hopelijk worden de komende maanden een enorme ervaring waar ik weer een aantal jaar op kan teren. In the end you only regret the changes you didn’t take en dit is een kans die ik graag met beide handen aanneem.
Ik kijk er naar uit om verhalen te schrijven over mijn belevenissen en ik hoop dat jullie ze me plezier lezen.

Tot snel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *