5x doen in Friesland deze zomer!

Simmer yn Fryslan. Wat is het fijn om in Friesland te zijn. De provincie met de meren, waddeneilanden en prachtige kust lijn. En er is ontzettend veel te doen! Hier is 5x doen in Friesland deze zomer!

Sneekweek

Wie niet van de Sneekweek heeft gehoord heeft onder een steen gewoond. Een van de meest bekende feesten van Friesland begint vrijdag 5 augustus en eindigt zaterdag 13 augustus. Je kunt goedkoop kamperen op de Sneekweek camping bij het Sneekermeer om vervolgens de bus naar de stad te pakken voor de feesten. Overal in Sneek kun je verscheidene podia vinden met diverse bekende en onbekende artiesten.
Inmiddels kent iedereen de Sneekweek van de feesten die zich plaats vinden en de jeugd die uit alle hoeken van het land komen om hier los te gaan maar wist je dat de sneekweek hier eigenlijk helemaal niet om begonnen is? De sneekweek is een week lang zeilwedstrijden. Daarom kun je van zaterdag 6 augustus tot donderdag 11 augustus op het Sneekermeer honderden zeilboten op het water wedstrijden zien varen. Dat is ook zeker een kijkje waard!
Meer over de sneekweek lees je hier

Roggefeest

Elk jaar op de eerste vrijdag van augustus vindt het Roggefeest plaats op het Waddeneiland Ameland in het pittoreske dorpje Nes. Het Roggefeest is een cultureel straatfestival met verscheidene bands en artiesten, theather acts en een grote portie gezelligheid. Houd er rekening mee dat wanneer je er voor kiest om naar het Roggefeest te gaan dat je wel met de boot heen en terug kan aangezien er vaak grote animo voor is. 
Over het Roggefeest kun je hier meer informatie vinden

Skûtsje silen

Op 30 juli is het SKS skûtsje silen afgetrapt in Grou. Een groep van 14 skûtsjes (grote platbodem zeilboten) zeilen 2 weken lang bijna dagelijks een wedstrijd op verschillende Friese meren. Op vrijdag 12 augustus eindigt dit in Sneek. Bij elke wedstrijd vallen punten te behalen, degene met de minste punten wint. Dit is elk jaar weer een heel spektakel dat Friesland in de ban houdt.
Wil je weten wanneer waar welke wedstrijd is? Klik dan hier

PC Franeker

De PC is een jaarlijkse kaats wedstrijd dat gehouden wordt in Franeker. Dit jaar wordt de PC gehouden op woensdag 3 augustus.  Aan de wedstrijd doen 16 parturen mee die elk bestaan uit drie personen. De beste speler van het winnende partuur wordt uitgeroepen tot koning van de PC. De PC geldt als de belangrijkste en meest prestigieuze wedstrijd van alle kaatswedstrijden.
Meer over de pc vind je hier

Horizontoer

10 dagen lang zeilt de Horizontoer langs de Waddeneilanden met aanstormende muziek en theater talenten. Je kunt als vakantieganger mee aan boord en zo het gehele festival mee maken. Of je kunt de artiesten op Texel, Terschelling, Vlieland en Ameland zien spelen tussen 6 en 13 augustus. De horizontoer is een ontzettend gezellig festival met leuke artiesten waar je waarschijnlijk nog nooit eerder van hebt gehoord, maar in de toekomst wel meer van zult horen!
Meer informatie over de artiesten en data vind je hier

 

Wat lijkt jou nou het leukst? Waar ben jij deze zomer te vinden? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *