Beach time

Wat?! Is er nu al  weer een week voorbij gevlogen, but at the same time, huh?! We zijn nog niet eens 3 weken onderweg.Meest gestelde vraag van de week was: Welke dag is het eigenlijk? En wat hebben we deze week helemaal gedaan? Als je me vraagt wat ik nou eigenlijk de afgelopen week heb uitgevoerd denk ik niet dat ik daar een concreet antwoord op kan geven. Zon zee en strand. Deze week stond echt in het teken van relaxen.

12695740_10153271737805966_2141825934_nVrijdag 5-2. Om half 9 zaten we opgepropt in een busje onderweg naar de haven. De rit was gelukkig maar 20 minuutjes. Het was spoelende regen toen we bij de boot aankwamen. We hoefden maar eventjes te wachten voor we de boot opgingen. De bootrit was ook ongeveer 20 minuutjes. Toen we op Gili trawangan aankwamen stonden daar mannen met bordjes voor hotels enzo. We vonden een goedkope bungalow 2 minuten lopen van het strand en de drukke straat. We relaxten een paar uur in onze prachtige bungalow aangezien het nogal regende. Daarna zijn we wat rond gaan lopen. Er is een enorm lange straat langs het strand met alleen maar restaurants en barretjes. Keuze genoeg. Verder is het 90% backpacker en lijkt echt een enorm feesteiland. Erg druk ook. We zijn ergens gaan eten en verder niks
img_6495Zaterdag 6-2. Ontbeten, rondgewandeld, op het strand gehangen, biertjes gedronken, gegeten en het plan was om op stap te gaan maar we zijn in slaap gevallen.
Zondag 7-2. Ontbeten. Hele dag bij een beachclub op het strand gelegen. Gezwommen in het mooie blauwe water. Liggen lezen. Ergens gegeten. Cocktails gedronken. Slapen.
Maandag 8-2. Ontbeten. Stuart boekte een snorkel strip. Aangezien ik niet een onderwaterwereldfan ben besloot ik een spa dagje te houden. Hij ging om 1 uur weg. Ik heb een shiatsu massage en voetmassage genomen en heerlijk gerelaxed. Daarna met mn boek naar het strand gegaan en daar een biertje gedronken en gelezen. Om half 6 kwam stuart weer terug. We hebben samen gegeten. Stua had om half 10 afgesproken te gaan beerpongen met een canadees stel die hij op zn snorkel trip had ontmoet. Jaymes en kate. We hebben gebeerpongt en een biertje gedronken aan het water. Ontzettend leuk stel. En ze wonen ook nog eens in de buurt van stuart! Daarna zijn we met z’n 4en naar de black moon party gegaan op het strand. Een groot feest met een vuur dj’s. Veel mensen! Kate en jaymes moesten de volgende dag alweer vroeg met de boot naar bali dus ze vertrokken om half 1. Wij zijn om half 2 ook terug gelopen. Hadden we eindelijk een leuk stel mensen gevonden gaan ze de volgende dag al weg. Beetje jammer!
12666300_10153281003980966_1796917748_nDinsdag 9-2. Wat een kater. We zijn drinken niet zo gewend geloof ik. We hebben ontbeten, pizza en zijn weer gaan liggen want ik dacht dat ik over mn nek zou gaan. Halverwege de middag werden we wakker en ik voelde me een stuk beter. We hebben een fiets gehuurd en zijn het eiland rond gaan fietsen. Het is echt niet zo groot. Onderweg kwamen we de bekende schommels tegen. Het lijkt alsof het een rustige getaway in the middle of nowhere is he. Ik zal je uit die droom helpen, dat is niet zo. Er is een enorm hotel met terrassen omheen gebouwd en on het water staan 3 schommels. Bij de 2 persoonsschommel staat een professionele fotograaf en een rij aan mensen. Bij de andere schommels sta je ook in een korte rij. Dat gezegd te hebben, het levert wel mooie plaatjes op! We hebben nog wat rondgefietst en zijn toen op het strand gaan zitten om de zonsondergang te zien. Heel romantisch. Daarna zijn we ergens gaan zitten om te eten maar ik werd weer knetter beroerd, stomme kater dus we zijn terug gegaan en ik ben in slaap gevallen12696041_10153281003715966_346659344_n
Woensdag 10-2. We werden half 9 wakker en zijn naar de boot gelopen. Op naar Gili meno. Na zo’n 15 minuutjes varen waren we dr. We hadden op internet een plaats om te slapen gezien en na even zoeken hadden we het gevonden. Weer zo’n leuke bungalow. We gingen ergens ontbijten en over het strand lopen tot het ontzettend begon te regenen. We schuilden bij de schildpadden opvang. Een kleine opvang voor babyschildpadden die ze groot brengen en dan vrijlaten zodat ze meer kans hebben. We waagden het erop en renden een stukje verder naar een restaurant. Daar even gegeten en gedronken en verder gerent naar onze bungalow. Het is niet gestopt met regenen.
Donderdag 11-2. We waren weer om 9 uur wakker en zijn gaan ontbijten. Er was blauwe lucht aan de ene kant en enorm donkere aan de andere. We zijn over het strand gaan lopen en hebben daar even gezeten. Stu wou terug om z’n zwembroek aan te doen. Toen ik ingesmeerd was, me ik mn bikini had gehesen naar buiten liep was het begonnen te regenen. En het is de hele dag 12696236_10153281003000966_374793638_nniet meer gestopt. En niet van dat soort gemiezer dat we thuis hebben nee echt bakken uit de hemel. Ik denk dat er zeker wel een halve meter regen is gevallen in die 48 uur dat wij op gili meno waren. We zijn er 1 keer uit geweest om te eten en verder hebben we films gekeken in de bungalow op de ipad.
Vrijdag 12-2. We werden wakker om 8 uur. Het plan was om naar gili air te gaan. Maar het spoelde nog en om bepakt naar de boot te lopen op de boot te zitten en daar weer een hotel te zoeken trok ons niet zo. We hebben een uur zitten wikken en wegen tot we besloten toch maar te gaan. Dan zijn we dr maar vast. Het regende iets minder, poncho aan en regen zak om de tas en gaan. Het viel best mee. Eenmaal op gili air begon de zoektocht naar een hotel. Dat viel niet mee. Ik ben een prima mens in de ochtend als ik maar eten in mn buik heb en dat had ik niet. Dus ik was een stuk chagrijn klagend over mn tas elke 10 meter. We besloten dat het beter was dat ik ergens achter bleef en stuart op zoek ging naar een plek om te slapen. Hij vond een hotel die iets boven onze pricerange lag. We geven gemiddeld tussen de €8 en €12 per nacht voor 2 personen en deze was €15. Hij had het al weten af te dingen van €25. Waarom trakteren we onszelf niet es op iets leuks. We kregen een kamer boven het restaurant in plaats van een bungalow maar goed wat wil je ook. We betalen veel minder. Nou wat ben ik blij met onze kamer. We hebben ramen aan 2 kanten en uitzicht over de zee. Een grote douche en zelfs als je op de wc zit kun je de zee zien. En niet zo van ‘oja dr is ergens ocean view tussen dat kiertje door’ nee een echt ‘bam daar is de zee view’. We’ll take it! Door de regen naar een restaurantje gelopen en gegeten en daarna geschuild voor de regen in onze awesome kamer.

Wat een heerlijke week met weinig te doen. We are living in paradise. Een beetje jammer van de regen maar dat houdt ooit wel weer eens op, hopen we. Je kunt niet alles hebben he. Per dag valt de elektriciteit zo’n 5x uit en ik zit onder de muggenbulten! We moeten toch iets hebben om over te klagen he? We zullen hier nog een paar dagen blijven en dan reizen we verder naar Bali.

Fijn weekend

xx

12735704_10153281003325966_241915343_nab 12713928_10153281003860966_171844218_nab

 

2 Comments on “Beach time

  1. Muggenbulten…Aargh! Maar goed met zo’n view heb je er miss wat minder last van?! 😉 Heerlijk zo’n weekje relaxen zeg! En mooie foto’s idd met die schommels, het ziet er zo sereen uit ( ik denk de rijen even weg zeg maar.. ) Beetje jammer vd kater maar je weet wat ze zeggen he: oefening baart kunst! Enjoy!!

  2. Hallo wat een geweldige mooie maar natte week hebben jullie achter de rug! Die schommelfoto’s vond ik mooi ondanks alles erom heen! Zo romantisch! Goeie reis naar Bali en happy Valentinesday tomorrow! xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *