Been there done that

Wat ik inmiddels al heb kunnen afvinken van m’n  Bucketlist

 #8 Parachute springen       

Wat is er nou cooler dan uit een vliegtuig springen met een mooi uitzicht en het gevoel hebben dat je vliegt. Een grote adrenaline kick is er niet. Voor mijn 22 e verjaardag kreeg ik een parachute sprong boven Ameland cadeau en jemig, wat een gaaf cadeau is dat! Ik dacht dat ik super zenuwachtig zou zijn maar het was net alsof ik al mijn gevoel die dag uit had gezet. Na een korte introductie stapten we in een klein vliegtuigje. Met een rondvlucht boven ameland wat echt geweldig was. Prachtig uitzicht over de wadden. Daarna was het tijd om het vliegtuig uit te springen. Wat een adrenaline kick! Na een korte vrije val werd de parachute open getrokken en genoot het van het vlieg gevoel. Ik geloof dat ik wel 5x heb gezegd “ik vlieg, ik vlieg!”

#11 Drankje doen op een rooftopbar 

Ik ben gek op grote steden. En wat is er more classier dan een cocktailtje drinken op een rooftop bar. Ik had mijn vriendinnnen in Azie gezegd dat dat iets was wat ik graag eens zou willen doen, zo gezegd zo gedaan tijdens een zonsondergang in Saigon dronken wij een mojito op het dak van een hoog gebouw met een prachtig uitzicht over de stad!

 

#14 In een waterval zwemmen 

Stiekem heb ik best een beetje angst voor water. Hoe, sinds wanneer en waarom weet ik niet maar om in de zee, een rivier of een meer te zwemmen is voor mij best een uitdaging. Zolang ik de grond kan voelen vind ik het prima en zolang er niet teveel vissen zijn ook. In Luang Prabang bij het prachtige blauwe water van deKuang Si Falll begon het me toch te kriebelen. Al mijn reismaatjes lagen lekker in het water en ik zat aan de kant. En waarom toch vroeg ik me af. Ik wou altijd zo graag in een waterval zwemmen en nu liet ik me tegen houden door een stomme angst.
Mijn angst heb ik op dat moment voor even overwonnen. Met m’n verstand op nul ben ik het water in gestapt en heb ik de tijd van mn leven gehad in het prachtige blauwe water van die waterval. Ik zou het zo weer doen.

#18 Op een scootertje rijden in Azië 

Ik en scooters is al een no go in Nederland laat staan dat ik op een scooter zou stappen in Azië, waar ze rijden als gekken en geen verkeersregels van toepassing zijn. Eenmaal op Phuket wou ik toch wel graag en eiland verkennen en heb ik ook deze kleine angst overwonnen door achterop te stappen bij Stuart. Ik moet zeggen dat ik niet anders meer zou willen. Je kunt gaan en staan waar je wilt en je komt op de meest bijzonder off track plekjes en stranden.

#24 De Grand Canyon met eigen ogen zien

Wie heeft het niet eens op tv gezien, foto’s op internet of verhalen over gelezen. De Grand Canyon. Ook dit stond aardig hoog op mijn lijstje. Ik had geen idee wat ik er van moest verwachten en was ontzettend bang dat het tegen zou vallen. Tijdens onze roadtrip heb ik het gezien en ik kan je vertellen het is prachtig en leaves you speechless.

 

#26 Lopen over The strip in  Las Vegas  

Viva Las Vegas! Van 200 km afstand zagen we de lichtjes van deze stad in de woestijn. Ik moest en zou naar Las Vegas. Ik wou elvis zien, over de strip lopen, gokken in het Casino, naar het Las Vegas sign etc. In een schatig hotelletje aan het einde van de strip sliepen we. De stad hebben we 3 dagen bewonderd. I Love it! The city of lights and crazyness. En heet dat het was! Maar echt wel de moeite waard!

#29 Naar  San Francisco

Wanneer je de stad in rijdt is het net alsof er een klein stukje Europa in Amerika is. De golden Gate bridge, Alcatraz, de haven, de straten met de prachtige huizen, het centrum met de hoge gebouwen. Echt een droomstad. Ontzettend duur, dat dan weer wel.

 

 

 

#31 Roadtrippen door Amerika

Geen Road 66 maar de Westcoast. De nationale parken, grote steden, prachtige campings. Made me fall in love all over again. Je kan zeggen wat je wil over Amerika maar mooi is het zeker wel.

 

 

 

#32 Een tattoo laten zetten

Tijdens mijn backpack trip in Zuid oost Azië zat het idee van een tattoo nemen al vanaf het begin in mijn hoofd. Mijn opa werd erg ziek en ik dacht dat het voor hem mooi zou zijn als ik een kleine tattoo zou nemen ter ere van hem. Hij was vroeger zeeman en had zelf een anker tattoo dus na veel researchen besloot ik een klein ankertje te laten zetten in Saigon. Inmiddels heb ik ook mijn 2 e laten zetten met mijn moeder. Een matching moeder dochter tattoo.

#33 Olifanten verzorgen in Thailand 

Nee niet op rijden, maar verzorgen. In Chiang Mai heb ik een dagje mee gedraaid in de Happy Elephant home. Een plek waar ze olifanten waar op gereden zijn verzorgen en er voor zorgen dat er niet nog eens op gereden hoeft te worden. De dag begon met het voeren van bananen. Daarna gingen we samen met ze in een groot modder bad wat ze heerlijk vinden. Vervolgens gingen we zelf lunchen en na de lunch gingen we suikerriet voor ze snijden en voeren. In de hitte van de middag is het natuurlijk heerlijk om af te koelen in de rivier. Samen met een olifant in een rivier zwemmen, wat wil je nog meer. Het was echt een top dag en wat is het goed om te zien hoe goed ze daar verzorgt worden.

#36 Door Halong Bay varen 

 

Na het zien van een aflevering van Bnn op reis waar ze naar Halong bay varen wist ik Hier moet ik ook heen. In Hanoi een 3 daagse bootreis geboekt. Het was erg regenachtig, koud en bewolkt. Maar dat mocht de pret niet drukken. Ik was in Halong Bay en het was prachtig. Erg toeristisch en een beetje viesig maar die rotsen boven het water, de stilte, de grotten ik vond prachtig.

 

#37 Naar Seattle 

Vanaf het moment dat ik Greys Anatomie ging kijken wou ik naar Seattle. Wat leek me dat een ontzettend coole stad. Toen we begonnen aan onze roadtrip en Stuart zei ja we komen langs Seattle was m’n eerste reactie “Seattle?! Cool daar moeten we echt even stoppen” Eerlijk gezegd, viel het me erg tegen. Het was best een saaie stad met niet veel te doen, we hebben er een middagje rond gelopen en dat was voor mij wel genoeg.

 

 

 

#49 Met de Slowboat van Thailand naar Laos 

Van te voren wist ik nooit zo goed wat ik van Laos moest verwachten. Toen ik op de grens van Thailand naar Laos een boot boekte had ik nog geen idee. Eenmaal op de boot was het raak, door de Mekong rivier naar Luang Prabang in Laos. Wat een prachtige natuur. Een klein geluksgevoel.

 

 

#44 Op een Kameel rijden 

In 2013 tijdens een strandvakantie naar egypte had ik het al een gedaan, op een kameel gereden. 100m heen en 100m terug, maar wat ik in marokko heb gedaan is toch anders. Als leider van de … reden we de sahara door op weg naar ons tentenkamp. Zandheuvel op en zandheuvel af. Het was een tocht van 2 uren maar een hele ervaring. De volgende ochtend om 6 uur in het pikkedonker reden we weer terug. Na een uur kwam de zon op en het was een prachtig gezicht. Ik denk dat ik na deze rit nog zo’n 3 spierpijn heb gehad maar het was totaly worth it!

 

#47 De hitte van de Sahara voelen 
Tijdens onze reis door marokko stond ook een kamelenrit(zie #44) en een nacht in een tent slapen in de sahara op het programma. Bloddy hot was het niet maar een heerlijk 20c temperatuur. Het was prachtig rijdend door de zandheuvels van de sahara. De nacht daar slapen was veel minder koud dan ik had verwacht en de volgende ochtend hebben we (op ons kameel) genoten van een prachtige zonsopkomst. De lucht kleurde rood, geel, roze en oranje. Een geweldige ervaring

 

 

#51 Naar het strand van The Beach  

 

Als je de film The beach met Leonardo Dicaprio gezien hebt weet je dat dit een prachtig strand is. Het strand is gelegen bij Ko Phi Phi en erg populair onder toeristen des ondanks het er erg druk is blijft het een erg mooie magische plek

 

 

 

#55 Op zee safari 

We werden in een waterdicht pak gehesen. Op een rib gingen we bij de Howe Sound de oceaan op. Vliegend over het water, genietend van de zeelucht en de wind door je haar. Kilometers en kilometers varen langs de prachtige kust van Canada met kasten van huizen, prachtige eilandjes en veel vogels en zeehonden. Helaas geen walvissen gespot maar er moet iets overblijven natuurlijk.

 

 

 

 

 

#59 Alleen backpacken door Zuid Oost Azië 
Alleen reizen, ik vind dat iedereen dat eens moet hebben gedaan. Wat is dat fijn zeg. Je leert zoveel over jezelf en het is zo goed voor je eigen ontwikkeling. Ik heb zoveel mensen leren kennen en ik had nooit van mezelf verwacht dat ik het zou kunnen, alleen reizen. Nu weet ik pas echt hoe ontzettend zelfstandig en sociaal ik eigenlijk kan zijn! En zuid oost azië was daar de perfecte plaats voor.

#70 Vietnamees leren koken in Vietnam

Na mijn eerste Vietnamese maaltijd was ik verkocht. Wat is dat heerlijk!

Ik wou graag een cursus volgen en vroeg informatie op in mijn hotel in Ho chi minh stad, het lieve personeel van het hotel zei toen dat het wel aardig prijzig was om te doen maar dat zij met veel liefde ons wouden leren koken in hun eigen keuken. Wat is er nou leuker dan leren koken van Vietnamese mensen in hun eigen Vietnamese huis. Samen

zijn we naar de markt gegaan en hebben we alle verse groentes gehaald waarna we 5 uren in de keuken hebben doorgebracht om vietnamese soep, loempias en pannekoeken te maken. Alles hartstikke vers en harstikke lekker!

#75 De Opera house in Sydney in het echt zien

img_7525Februari 2016 zag ik eindelijk de Opera house in het echt en ik zal eerlijk zeggen dat het me niet eens tegenviel. Het is een hele coole verschijning en een vette ervaring om op het terras naast de Opera house een drankje te doen! Met een prachtig uitzicht over de stad en de harbour bridge is het een erg fotogenieke plaats en een once in a lifetime to see experience!

 

 

 

12696041_10153281003715966_346659344_n#79 De Gili eilanden.
10 dagen spendeerden we op deze prachtige eilanden. Paradise!  En we hebben ze alle 3 gezien! Wat heerlijk. Gili T is echt een feesteiland, Gili Meno is op en top rust en Gili air is super relaxed. Een super aanrader! Ik zou niet weten welke mijn favoriet was. Het waren 10 dagen zon zee en strand.