Bewust genieten

De afgelopen 5 weken zijn voorbij gevlogen en wat heb ik ontzettend genoten. Even lekker 5 weken thuis, quality tijd met vrienden en familie. Het afscheid nemen is weer begonnen en zondag stap ik weer in het vliegtuig naar Nieuw Zeeland. Hoe is het de afgelopen tijd gegaan en wat staat er voor de komende week in de planning? Je leest het nu.

Op 29 juli kwam ik als verassing thuis. Even 5 weken genieten thuis. Boodschappen doen bij Nederlandse supermarkten, bankhangen met mijn familie, wijntjes drinken met collega’s en vriendinnen, 2 weken werken op Ameland en mijn eigen omgeving verkennen in het noorden. Wat het ik er van genoten.

Als je weet dat je er maar 5 weken van kunt genieten ga je veel bewuster genieten. Je geniet van elk gesprek, de kleine leuke dingetjes die je doet en de simpele dingen als koffie drinken bij opa en oma, samen avondeten met mijn ouders en broertje en borrelen op vrijdag middag.

Nu is het moment weer aangekomen om mijn tassen te pakken en ik moet zeggen dat dat wel eens makkelijker is geweest. Niet alleen om alle dingen die mee moeten maar ook omdat dat moment van afscheid nemen weer is aangekomen. Afscheid nemen van familie en vrienden is toch altijd best wel moeilijk en ook omdat het steeds voor zo’n lange tijd is. Ik weet gewoonweg niet wanneer ik weer thuis zal zijn, dat kan volgend jaar zomer zijn, dat kan volgend jaar winter zijn. Het zal in ieder geval nog wel weer een jaartje duren. Maar dat hoort er bij.
Want toch weet ik dat wanneer ik weer mijn voet op Nieuw Zeelandse bodem zet alles weer goed is en ik Stuart weer kan zien, want die heb ik ook 6 weken moeten missen. Ik heb wel ontzettend zin weer in ons avontuur en we hebben leuke plannen

Want wat gaan we nu doen?
Op zondag vlieg ik terug naar Nieuw Zeeland. Ik heb een vlucht van in totaal 31 uren voor de boeg. In China heb ik een 7 uur durende overstap voordat ik verder vlieg naar Nieuw Zeeland. Ik kom dinsdag ochtend 7 uur in de ochtend, Nieuw Zeelandse tijd, aan in Auckland. Waar, als het goed is, Stuart al op mij staat te wachten want hij land een uur voor mij. Vervolgens pakken we om half 12 de bus naar Mount Maunganui en zijn we aan het einde van de middag weer bij Nancy thuis. Daar ligt nog een deel van onze winterkleding en spullen die mee moeten.
We gaan proberen in Mount Maunganui een auto te kopen waarmee we naar het zuiden kunnen want… We hebben al werk en een woonplaats. Ik heb de afgelopen weken internet afgespeurd op zoek naar werk en huizen.
Anyway, we proberen dus een autootje te scoren en op woensdag of donderdag beginnen aan de 1150 kilometer lange rit.
Via Indeed heb ik een baantje gevonden in Franz Josef. Kort gezegd werken we in de middag voor accommodatie en  in de ochtend voor geld. De uitgebreide dagindeling komt over 2 weken wel wanneer we gesetteld zijn en weten hoe en wat precies. Wat we nu weten is dat we in de ochtend werken voor geld en in de middag 1 van ons op de receptie van een camping moet zitten om mensen informatie te verschaffen. In ruil daarvoor krijgen wij een gratis hut. Dat betekend dus dat we verder even goed kunnen sparen. En dat we voor nu al een basis hebben en  verder er nog wel een baantje bij kunnen zoeken. Maar zoals ik al zei snel hier meer over.

Franz Josef wordt in ieder geval de bestemming waar we in ieder geval 3-4 maanden zullen blijven! 
Deze hebben we maar weer, de afgelopen 5 weken was een leuk cadeautje voor mij maar ook voor iedereen om mij heen. Wat waardeer je thuis ineens weer! Ik ga nog even bewust genieten van mijn laatste 2 dagen en jullie horen het wel wanneer ik veilig in Nieuw Zeeland ben.

Nederland, bedankt voor deze fijne weken. Tot volgend jaar!

 

2 Comments on “Bewust genieten

  1. Lieve Fardou
    We zullen je erg missen maar jullie gaan weer mooie avonturen beleven en dat maakt weer veel goed! We wensen je een goede reis sterkte al die lange uren in de lucht en op t vliegveld in China en sukses daar en natuurlijk veel plezier daar !!! Kusjes van ons ♡♡♡♡

  2. Mooi om te lezen dat je tijd thuis zo fijn voor je was en dat je ons kikkerlandje ook nog kunt waarderen; het wereldreizen heeft je blijkbaar niet al te veel niet ‘verpest/ verwend’ 😉
    Sterkte met afscheid nemen, een fijne weerzien met Stuart en weer heel veel plezier en avontuur op de route die jullie voor de komende tijd hebben uitgestippeld!!
    Hartelijke groet Sandra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *