Earthquakes & rainstorms

Ik draaide me om en voelde een vaag getril. Dat zal Stu wel zijn die zich in slaap schommelt dacht ik. Maar het was toch wel een heel gek geschommel, meer een golvend gevoel. Miscchien ben ik duizelig. Of misschien is het een aardbeving. De gedachten die die avond door mijn hoofd spookten en de volgende dag waarheid bleken te zijn. Lees mijn reisdagboek van de afgelopen weken.


My party days are over and we are making serious money. Weet je nog die week 1-6 november  dat ik 6 ochtenden en 4 avonden zou werken? Nou dat ging dus mooi niet door, ik werd ziek en was 3 dagen bedgebonden. Keelontsteking, snotverkouden en misselijk. Super vervelend. Ik heb mijn rust genomen en werd gelukkig snel weer beter.
15151089_10153925125815966_92199432_nZondag 6 november was het super slecht weer. We besloten de open haard aan te doen en we hebben de middag op de bank gespendeerd met een boek en muziek en een hockeywedstrijd. S’avonds aten we bij Zak en Jess. Zak had een vis gevangen en die klaargemaakt. Ik heb niet meegegeten maar toe gekeken. Was nog niet helemaal fit en vis is niet zo mijn ding anyway.
Maandag 7 november was het eindelijk zo ver! We gingen met de helikopter naar de top van de gletsjer. Via Stu zijn werk kunnen we gratis meevliegen als er een plekje vrij is en er was nu een 20 minuten vlucht vrij voor 2 personen, kwam dat even goed uit! Het was ongelofelijk! Heel gek, mijn eerste helikopter vlucht. Bijzonder hoor! Prachtige uitzichten. Wat is 20 minuten dan kort. Eenmaal thuis hebben we gerelaxed. S’avonds zijn we bij monsoon uit eten geweest en daarna naar lake Mapouraki gereden om de zonsondergang te bekijken. We hadden het strand voor onszelf. Prachtig! Met de bergen op de achtergrond aan het meer. Wat een perfecte dag.

15064201_10153925125600966_1393412312_o
Dinsdag tot zaterdag 8-11 november werkte ik 5 ochtenden en 4 avonden. Dinsdag middag ging ik met Jess naar de hotpools en woensdagmiddag dronk ik koffie met Toni. Verder deed ik het in de middagen rustig aan, dat betekent dat ik de hele middag lag te slapen.
Zondag 13 november. Stuart moest in de ochtend werken. S’middags zijn we naar de hotpools gegaan en hebben 15129975_10153925125070966_1309835870_nwe daarna een vuurtje gestookt in de open haard en hebben we gekletst en ben ik begonnen met hutspot maken. S’avonds kwamen Zak en Jess eten. We hadden hutspot met rookworst! Yum! We hadden een gezellige avond. Stu ging vroeg naar bed want hij had vroeg gewerkt die ochtend, ik keek nog even de graham norton show en ging om 12 uur naar bed. Eenmaal in bed begon het rare gevoel, dat dus later een aardbeving bleek te zijn. Ik dacht dat het Stuart was die zich in slaap schommelde, of misschien was ik een beetje duizelig. Toen begon ik te denken, wat als dit een aardbeving is? Wat moet ik doen? Waar ga ik heen? Onder de tafel toch? Of in een deurpost? Maar niks bewoog of viel en al snel dacht ik dat het allemaal in mijn verbeelding zat en viel ik in slaap.
maandag 14 november, ik werd wakker met een groot aantal appjes op mijn telefoon om te zien of het wel goed met me ging. Ik had dus wel gelijk, het was een aardbeving. We volgden het nieuws de hele dag en kwamen er achter hoe ernstig de situatie was een de andere kant van het zuidereiland.
15145168_10153931025045966_1643546843_oS’middags gingen we lunchen en deden we research naar vliegtickets en het vervolg van onze reis, we boekten en vliegticket (binnenkort hier meer over) en schuilden we binnen in ons warme huis want het was een storm en regenachtige dag.
Dinsdag begon mijn werkweek weer. 5 ochtenden en 5 avonden. Woensdag ging ik naar de sportschool met Joe en dronken we koffie. Donderdag lunch met Joe en vrijdag hadden we een 80s party op werk. We waren allemaal verkleed. Er waren bussen met mensen en het was heerlijk druk en een super feest, mensen stonden op de tafels en stoelen te dansen. Hartstikke gezellig en erg druk. Zaterdag dronk ik koffie met Toni. 15139660_10153930288085966_987035049_n

Ik heb nu weekend. Heerlijk! Daar was ik aan toe. ik heb +- 50 uren gewerkt deze week, het is lekker druk. We zijn echt goed op weg met sparen en hebben onze eerste 2 vliegtickets al gekocht. Waarheen blijft nog even een verrassing. Het word steeds drukker in Franz Josef.

De afgelopen dagen heb ik veel mensen gesproken die dichterbij de aardbeving waren, veel mensen zijn bang voor naschokken of nog een grote aardbeving. Wij hebben mazzel gehad dat we er ver van af zaten.

x

2 Comments on “Earthquakes & rainstorms

  1. Ja jullie heb en echt mazzel gehad de beelden waren heftig hetvalt mij mee dat er 2 doden zijn gevallen! Ik ben blij dat jullie het zo naar de zin heb en en flink kunen sparen ! Ben benieuwd waar die tickets jullie heen brengen maar gelukkig kun en jullie nu eerst nog genieten in Franz Josef xxg

  2. Ohhh… wat een super mooie ervaring zo’n eerste helikoptervlucht. Ik ben nog nooit met een helikopter geweest, maar 1 van mijn beste reiservaring (misschien wel DE beste) is het kleine vliegtuigje waarmee we door de Himalaya vlogen. Heftig… die aardbeving, echt mazzel gehad dus en voor niks bezorgde appjes… gelukkig maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *