Feeling home in a new home…

Het is inmiddels 2 maanden geleden dat we zijn vertrokken uit Nederland. Het voelt al zo ontzettend veel langer. In 2 maanden hebben we 3 landen ontdekt en zijn we aan het proberen een nieuw land ons thuis te maken. We zijn deze week verhuisd, begonnen met werken en begint het herfst te worden.

Vrijdag 18-03 Mijn eerste echte werkdag. Om half 6 begon ik. Er scheen nog een andere vrouw te werken, Chantal. Een vrouw van in de 40, ze werkt er al vanaf het begin(dat is pas 8 maanden) Zij ging me alles nog eens uitleggen en deed alsof dit werk rocketscience is ofzo, Het is niet zo moeilijk vrouwtje! We hadden maar 3 klanten de hele avond en ze werkte me behoorlijk op m’n zenuwen. Ga nu naar die tafel, nu nu nu. drinken, eten, kaart, bam, bam, bam. Ze maakte het behoorlijk veel moeilijker dan dat het eigenlijk was. Om half 10 waren we klaar.

Zaterdag 19-03 We werden laat wakker en hebben de hele dag niet al te veel gedaan maar een soort van wachten tot ik kon werken. Om half 6 begonnen. Het was een ontzettend drukke avond. We zaten van 6 tot 10 vol. Ik liep de hele avond in de bediening en had het hartstikke leuk, no drama, alles ging prima! Na sluitingstijd hebben we met z’n allen nog een biertje gedronken.
12910365_10153379279705966_1416709450_nZondag 20-03. Verhuisdag! Om 11 uur begonnen we de eerste tassen te brengen, afscheid genomen van Nancy en nog een paar tassen gebracht. Gelukkig is het zo’n 2 minuten lopen dus dat stelde niet zo veel voor. Onze huisgenoten heten Stuart en Louisa. Een stel van in de 40. Hele leuke mensen. Ze werken maandag tm vrijdag van 16:00 tot 23:00. Dus in de avond hebben we het huis voor onszelf. We moesten nog flink wat dingen kopen dus we zijn de hele middag stad in, stad uit gelopen. Kussens, hoeslaken, dekbed, dekbedovertrek etc etc. Om half 6 moest ik weer werken. Het was een rustige avond met maar 1 tafel dus ik was op tijd weer thuis. Eenmaal thuis een paar biertjes gedronken met onze nieuwe huisgenoten.

12894382_10153379279670966_623210560_o

12914796_10153379279810966_1486732905_o
Maandag 21-03. We moesten boodschappen inslaan. We hebben wel 3 uren door de supermarkt geslenterd. Er was een kleine selectie Nederlandse producen! Lucky me. Ik heb wat gevulde kanos gekocht. We zagen iemand worden gearresteerd die z’n zakken vol had gestopt met boodschappen. Dat was zo ongeveer het meest spannende wat er is gebeurd deze week. S’middags zijn we weer het centrum in gelopen. In de avond op de bank gerelaxed en The bachelor New zealand gekeken. Mijn nieuwe favo tv programma. Er doet een Nederlands meisje mee Fleur, I am cheering for her!!
Dinsdag 22-03 In de ochtend het centrum weer ingelopen. Stuart(mijn Stuart, het wordt wel erg ingewikkeld zo met 2 Stuart’s in 1 huis) kreeg een sms dat zijn werk begint de volgende dag. We hebben een beetje gerelaxed de rest van de dag en onze kamer een beetje ingericht en gezellig gemaakt.

12910258_10153379279615966_2045497624_n
Woensdag 23-03. De wekker ging om 6:30. Bah maar niet voor mij gelukkig. Stuart had z’n eerste dag werken. Ik heb me nog es omgedraaid en geslapen tot een uur of 10. Toen ik boven kwam om te ontbijten zaten onze 12900017_10153379280015966_787795435_nhuisgenoten daar. Ik heb zo’n 3 uren met hun zitten kletsen. Wat een leuke mensen. En ze hebben ook een prachtige kat trouwens! Ik ben om half 2 de stad ingelopen en heb nog wat boodschapjes gedaan. Heb wat rondgelopen en ben toen terug gegaan. Heb wat series gekeken en gerelaxed en toen eten gemaakt voor m’n mannetje want dat hoort zo nu he? Savonds gerelaxed en tv gekeken.
Donderdag 24-03 Het weer is de hele week al een beetje regenachtig maar vandaag is het stormachtig. Ik ben er dus nog niet uit geweest. Stu wou direct al niet meer werken vandaag. Hij moet een half uur fietsen naar z’n werk en het zijn behoorlijk lange dagen(9,5 uur) en een behoorlijk lange werkweek(6dagen) hij heeft alleen zondags vrij.

Niet naar buiten voor mij dus vandaag. Ik voel me stiekem best wel een beetje schuldig dat Stu nu hele dagen aan het werk is en ik een beetje niks zit te doen. Maar ik heb zo ver nog niks anders kunnen vinden er de kans zit er in dat ik meer uren kan krijgen bij het werk dat ik nu heb aangezien mijn baas zit te twijfelen om ook overdag open te gaan. Hopes up for that. En anders ga ik bij McDonalds solliciteren ofzo. Maar zo lang ik t zo nog even vol kan houden is dat prima. We krijgen beide elke woensdag betaald en dat betaald de rekeningen en we kunnen nog sparen ook. Zou natuurlijk fijn zijn als ik net zoiets als Stu zou kunnen verdienen dan kunnen we flink sparen en kunnen we ons huidige plan misschien wel uitvoeren. Wie weet!

Fijn pasen iedereen!

x

3 Comments on “Feeling home in a new home…

 1. Van backpackers naar ‘dinkey’s’, dat moet een flinke overgang zijn…
  Als ik zo de foto zie van jou zo mijmerend voor de wereldkaart op je nieuwe dekbedje zal het ontzettend wennen zijn, van teenslippers in de bush naar working shoes voor the boss…van goedkope hostels naar deze luxe woning, bijna een ‘ omgekeerd afkicken’ lijkt mij.
  Jullie gaan hier ongetwijfeld weer een avontuur van maken om de rest van je dromen uit te laten komen!
  Veel succes en plezier ‘working girl and boy’ , ben benieuwd hoe jullie de kriebels en onrust de baas blijven, nu jullie even een vaste plek hebben, maak er een thuis van!
  Hartelijke groet weer, Sandra

 2. Nou jullie zijn op een leuke plek terecht gekomen als ik de foto’s zie en de verhalen lees! Love the cat! Hoop dat je geen last meer hebt van die collega als ik t zo zie ga jij t langer volhouden dan haar haha !wel lange dagen voor Stu trouwens maar t verdient! Hoop dat jullie een fijne tijd hebben daar en anders is er wel weer wat anders te vinden haha. Jullie ook fijne pasen xxg

 3. Leuk om een update over jullie leven in Nieuw-Zeeland te lezen! Ik vind jullie wereldkaart zo tof, hij heeft een totaal ander ‘middenpunt’! Geinig 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *