follow the sun….

Weet je nog hoe ik nog geen week geleden enthousiast mijn nieuwe plannen bekend maakte? Verhuizen naar Wellington. Het stond al een paar weken in de planning maar ik dacht, eerst moet alles geregeld zijn voordat het echt is. De bustickets waren geboekt, ontslag ingediend en de huur opgezegd. Het was toch echt wel zeker dat we naar Wellington zouden gaan. Nou mensen, de plannen zijn weer gewijzigd hoor, we pakken het deze keer wat grootser aan. We gaan weg uit Nieuw Zeeland! We gaan naar

FIJI!!!
Maar Fardou, hoezo? Jullie hebben een werkvisum voor Nieuw Zeeland, waarom zouden jullie daar nou weggaan?? Nou dat zal ik je vertellen. We gaan niet definitief weg. We gaan voor een korte periode naar Fiji om WWOOF te doen en een beetje rond te reizen.
WWOOF = World Wide Opportunities on Organic Farms. Hier werk je tussen de 4 en 6 uren op een dag en krijg je niet betaald in geld maar in slaapplaats en eten en drinken.

Stuart zag een reclame om tv dat de vliegtickets naar Fiji in de sale waren voor 24 uren. Hij is direct gaan zoeken naar WWOOF plaatsen en vond er één. “Zullen we gewoon gaan Fardou?” zeidie. Ik weet dat hij niet al te happy is geweest de laatste tijd, hij heeft een beetje heimwee en hij was behoorlijk enthousiast hierover. We moesten snel de knoop doorhakken aangezien we maar een paar uren hadden om de tickets on sale te boeken. Dan denk je met je hart en niet met je hoofd. Is dit goed voor ons? Maakt dit hem blij? Is dit goedkoper dan een retourtje Canada? Is dit een vette ervaring? Ja, let’s do it.
Het ging, en gaat nog steeds, door mijn hoofd dat we die tijd dus geen geld gaan verdienen en dat is eigenlijk wel waarom we hier gekomen zijn. Maar ik heb Stuart de afgelopen maanden zich kapot zien werken in die kiwi fabriek met 60 uren per week voor dat kleine beetje geld en hij werd er ongelukkig van. Waarom zouden we ongelukkig werken voor geld als we gelukkig vrijwilligers werk kunnen doen voor een slaapplaats en eten. We komen gewoon weer terug naar Nieuw Zeeland en hebben dan alsnog een aantal maanden om te werken.

En we hebben ook al een plaats waar we heen gaan. Het heet Safari Lodge Fiji (voor t geval je t wilt googlen) op het eilandje Nananu-i-ra island. We hebben contact gehad met de baas meneer van die safari lodge, een Australier en hij heeft plaats voor ons!

We hebben nog geen vlucht terug geboekt aangezien we proberen te boat hitchhiken. Boot liften dus. Ik heb contact gehad met een Australiër die in Fiji is wanneer wij daar zijn en terug zeilt naar Nieuw Zeeland. We hopen dus dat we als maat mee kunnen op zijn boot. Mochten we nou geen lift kunnen vinden dan vliegen we gewoon lekker terug, ook geen probleem.

Couldn’t be more excited!!!!

8 Comments on “follow the sun….

  1. Wauw Fardou en Stuart wat een onderneming ! Maar als dit is wat jullie willen moeten jullie t doen ! De bedoeling is dat je gelukkig word van dit avontuur en niks tegen je zin doet dus veel plezier ! Xg

  2. Sounds like an awesome plan! I hope we see you when you come back 🙂

  3. FIJI!! So exciting!! This is on my bucket list too. Have a lovely adventure 🙂

  4. Wel Fardou Veel geluk jullie beiden met dit nieuw avontuur.Je hebt gelijk,om het leuk te hebben moet je beiden gelukkig zijn.Ik lees wel hoe het gaat.

  5. Pingback: Heel normaal... | Fartravels.nl

    • Haha ja onze plannen veranderen nogal snel. Maar deze staat vast, morgen vliegen we naar Fiji!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *