Het voelt alsof het gister was…

Het voelt alsof het gister was dat we regelmatig naar de dierentuin in Emmen gingen, alsof het gister was dat we ‘Minous’ in de bioscoop zagen en alsof het gister was dat ik warme melk dronk voor het slapen gaan.

Het voelt alsof het gister was dat ik op het krukje voor de spiegel mijn tanden met kinder tandpasta poetste
alsof het gister was dat ik op mijn stapelbed deed alsof ik een eigen radio programma had ‘de liedjes hamburger’ en een paar boeken aan het voeteneind van mijn bed uit mijn hoofd had geleerd en die verhalen voor het slapen gaan aan mezelf vertelde

Het voelt alsof het gister was dat ik in vakanties bij pake en beppe logeerde en in ‘het hok’ een winkeltje had met oude verpakkingen, alsof het gister was dat ik tussen de middag bij opa en oma at; wit brood met opa hagel en mama kaas. Alsof het gister was dat ik bij heit of mama in bed kroop wanneer de ander een nachtje van huis was.

Het voelt alsof het gister was dat ik met mijn vriendinnetjes van school fietste, knikkers spaarde en met de barbie’s en lego speelde en over sloten sprong en elke maandag naar vioolles ging. Alsof het gister was dat ik kinderboeken schrijfster wou worden of dolfijnentrainster.

Het voelt alsof het gister was dat heit en mama mijn vlees en brood sneden alsof het gister was dat je aan je vriendinnetje vraagt ‘wil je vanmiddag bij mij spelen of bij jou?’. Alsof het gister was dat die 2 jaar oudere zus echt wel oud en volwassen was en die 2 jaar jongere broer nog maar een baby was.

Soms heb ik het gevoel dat het allemaal een droom is en dat ik zo weer terug kan naar mijn kinderbestaan. Het leven waar je zonder zorgen met je vriendjes en vriendinnetjes in de speeltuin speelt. Ik vergeet dat de tijd niet stil staat en dat het leven gewoon doorgaat en dat er tijd machines niet bestaan. You only have 1 life, so you beter make it right. Je kunt niet terug, het leven gaat door. Maar wat zou het toch fijn zijn om weer 8 te zijn, al was het maar voor een dag…

One Comment on “Het voelt alsof het gister was…

  1. Je hebt zooo gelijk!!! En het is net of t alsmaar sneller gaat naarmate je ouder word! Dus geniet van elke dag en maak er wat moois van zodat je met plezier en een warm gevoel terug kan kijken zoals je nu ook al doet ♡♡

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *