Home is where the passport is…

De dagen en avonden zijn nog steeds verrassend warm. Als het herfst mocht zijn, dan laat ze dat goed verbergen. En als strandweer herfst betekend hier, dan ben ik benieuwd naar de winter. Wat een heerlijk land is dit toch. Het was weer een fijne week met niet al te veel nieuws.

Vrijdag 25-03 Overdag heb ik heerlijk op het balkon mijn boek zitten lezen. Om half 6 moest ik werken. Werk was vreselijk. Die Chantal is geen leuke vrouw. Het was een enorme chaos en mensen moesten veel te lang wachten op hun eten. Daarnaast nam ze mij mee naar tafels om de klanten te vertellen dat het allemaal mijn schuld was dat ze zo lang moesten wachten, hoezo is dat mijn schuld?! Ik voelde me zo ontzettend voor schut gezet. Ik kon wel janken. Nadat de klanten weg waren riep de baas ons naar de keuken om alles te bespreken want het ging echt niet goed. We kregen een hele preek. Ik bleef stilletjes m’n werk doen na de bespreking. Hij riep me een paar minuten later naar buiten en zei dat het niet naar mij gericht was en dat hij volkomen begreep waarom ik zo stil was de hele avond en dat het niet mijn schuld was etc. Ik kon wel janken! Wat fijn dat hij het zo had gezien en meteen begreep. Ik vertelde hoe ik voor schut was gezet en hij zei datie er met dr over zou praten. Een paar minuten later kwam er een woeste Chantal naar buiten en begon tekeer te gaan tegen Bart en z’n vrouw. Ik ben samen met de rest van de collega’s door de voordeur naar buiten geslopen. Daar hebben we 45min gezeten terwijl zij liep te schreeuwen. Toen stormde ze naar buiten en bood dr excuses aan en ging weg. We mochten allemaal weg. Gelukkig is de enige dag dat ik met haar werk is vrijdag.
12903466_10153393766655966_901224917_oZaterdag 26-03. Er was een paasmarkt om de hoek in het park. Stuart hoefde niet te werken dus gingen we er samen heen. Er was een eetkraam met dutch fries en kroketten. Ik heb heerlijk een kroket gegeten! En voor Stu was er een kraam met Canadese poutin dus hij had dat. Wat fijn. Daarna nog even het centrum ingelopen. Om half 6 moest ik werken. Werk was veel beter deze keer. Erg druk, maar alles ging super goed! 12915008_10153393766360966_295379487_o
Zondag 27-03. Pasen! Het was bloedje heet. We hebben lekker buiten gezeten op het balkon. En over het strand gewandeld. Half 6 werken ging weer prima. Weer erg druk! Na het werk was er een mini feestje in ons appartement maar mensen gingen al aardig snel weg. Stuart had behoorlijk wat biertjes gehad dus hij was erg gezellig. Even met heit en mama gefacetimed en toen naar bed.
12919532_10153393766330966_453902472_o(1)Maandag 28-03. Ik was standby voor werk dus ik kon niet echt ver weg gaan. We hebben lekker op het strand gelegen en wat rondgewandeld. We zaten net te relaxen toen ik om 9uur s’avonds gebeld werk of ik kon werken. Tuurlijk! Van 9 tot half 12 nog gewerkt. Het was behoorlijk druk geweest dus hadden ze geen tijd voor niks gehad. Er stond een hele hoop afwas dus ik heb afgewassen. Ik vind m’n werk zo leuk! Ik wou dat ik meer uren kon krijgen, dan hoefde ik niet meer op zoek naar iets anders.

Dinsdag 29-03. Stuart hoefde nog steeds niet te werken dus zijn we samen boodschappen gaan doen. De rest van de dag heb ik aan onze nieuwe website gewerkt en zijn we samen gaan eten. S’avonds mijn favoriete tv series gekeken.
Woensdag 30-03. Stu kon eindelijk weer aan het werk! Mooi want we hebben de centjes nodig. Ik had vrij en ben het centrum ingelopen. Heb nog wat boodschapjes gedaan en een mooie maaltijd gemaakt. Porkribs, gebakken aardappelen en een maissalada. God was was ik trots en wat was Stuart blij toenie thuis kwam. Bart belde of ik donderdag kon komen werken, yess.
Donderdag 31-03. Ik was een beetje bang voor die avond aangezien die vervelende vrouw altijd werkt door de weeks. Maar toen ik om 5 uur aankwam op mn werk bleek dat de baas haar deze week vrij heeft gegeven. We hadden nogal wat reserveringen en het was hartstikke druk maar het ging heel goed, met de klanten gezellig gekletst, eten was er snel. Het was echt een goeie avond!

Voor Stuart is er nog niet zo veel werk. Hij hoefde deze week maar 2,5 dag te werken. De kiwi’s zijn nog niet rijp genoeg. Normaal plukken ze ze pas als het vriest dus het is nog veel te warm.
We beginnen ons echt al thuis te voelen in dit huis. Onze huisgenoten zijn ook erg leuk en aardig. Ik was bang dat het zou voelen alsof we bij hun moeten koken en bij hun moeten zitten maar het voelt best wel ons, als je begrijpt wat ik bedoel.
Deze week is onze Engelse blog on line gekomen. www.beautybeardandabackpack.com
Stuart zei al een tijdje dat het zo leuk zou zijn als zijn familie en vrienden ook mijn tips en reisverhalen konden lezen. Dus besloten we t samen te gaan doen. Neem gerust een kijkje!

Tot volgende week

x

 

3 Comments on “Home is where the passport is…

  1. Leuke site heb je! En wat een naar mens zeg…sommigen zou je toch…maar goed terug naar je site haha, leuke verhalen en mooie foto’s! Ben ook benieuwd naar de engelse versie.

  2. Dat was me een week misschien niet heel druk maar toch..die vrouw op je werk is wel een vreselijk wijf maar gelukkig staat je baas achter jou! Heerlijk een balkon te hebben en t strand zo dichtbij kunnen jullie lekker uitwaaien! Maar weer een fijne tijd daar o ja jullie engels talige site is ook heel goed!xxxxg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *