Long Distance Lovestory: Fardou & Stuart

Je hebt het misschien op Social media wel voorbij zien komen, oproepen voor mensen die een lange afstandsrelatie hebben. In het binnen of buitenland dat maakt niet uit, dat verschilt voor iedereen. Mocht je dit lezen en denken “Ja, ik heb op dit moment of in het verleden ook een lange afstandsrelatie gehad” dan mag je me zeker even een mailtje sturen. Deze week begin ik met ons eigen verhaal.
Deze week het verhaal van Fardou & Stuart, ja dat zijn wij zelf! Ik beantwoord deze week zelf de vragen die ik de anderen ook heb voorgelegd!

 1. Wie ben je en waar kom je vandaan?13081685_10153457650735966_1057203200_n
  Ik ben Fardou. Ik kom uit Kollum, een klein dorp in Noord-oost Friesland. Ik heb een relatie met Stuart uit Vancouver, Canada sinds vorig jaar juni
 2. Hoeveel km is de afstand tussen jullie?
  Op dit moment is er geen afstand tussen ons, we wonen inmiddels samen. Toen we nog distance deden was de afstand 7769km.
 3. Wat is de situatie op dit moment?
  Op dit moment zijn we samen op wereldreis en wonen en werken we een jaar in Nieuw Zeeland.
 4. Hoe hebben jullie elkaar leren kennen? En hoe lang zijn jullie nu samen?
  We zagen elkaar voor het eerst op de slowboot van Thailand naar Laos februari 2015. Ons eerste dronken gesprek was in de bowling alley van Luang prabang. Vanaf dat moment kwamen we elkaar steeds overal tegen. Bij het tuben in Vang Vieng, op straat in Vientiane(de hoofdstad van Laos) We zouden vervolgens samen met zijn en mijn vrienden de cruise door Halong Bay in Vietnam doen, maar zij gingen een dag eerder dan wij dus we zouden elkaar niet zien, tot hij opeens op mijn boot verscheen. Toen dachten we beide wel “hmm, dit lijkt meant to be” We begonnen pas echt te daten toen hij bij mij op bezoek kwam in Nederland, om te kijken of we elkaar in een “normale” setting ook leuk zouden vinden, en dat klikte nog steeds dus we zijn officieel samen sinds 21 juni 2015.(Wil je  meer lezen over mijn liefdes situatie van vorig jaar klik dan hier)
 5. Wat is het grootste cultuur verschil?
  Aangezien hij in Vancouver woont, naar mij mening een van de mooiste plaatsen qua natuur is hij veel meer gewent aan het buiten leven, actiever, bergen beklimmen, hiken, in watervallen zwemmen etc.
  Ook is eten wel een dingetje, hij is een echte Noord Amerikaan. Pizza als ontbijt, chips als lunch en steak als dinner. Terwijl ik nogal ben van brood als ontbijt en lunch en aardappelen vlees en groente als avondeten. Ik had laatst hutspot gemaakt, dat vindie gelukkig heerlijk maar dan gooitie er toch nog hotsauce doorheen, why?!
  We komen natuurlijk allebei uit de westerse cultuur dus enorme verschillen in cultuur zijn er niet.
 6. Hoe vaak zien jullie elkaar?
  We hebben vanaf juni tot december lange afstand gedaan. We hebben elkaar in april, juni, september en december gezien. Dus elke 2 maanden en dat was best wel te doen.
 7. Wat vind je het lastigste van een langeafstandsrelatie?
  Ik vond het niet met elkaar kunnen praten behoorlijk lastig. Het tijdsverschil was 9 uren. Vancouver loopt 9 uren achter dus wanneer ik wakker werd was Stu net gaan slapen en wanneer ik vrij was van werk begon hij net met werken, behoorlijk lastig!
  Het afscheid nemen was een cru. Huilen, huilen, huilen. En dat altijd op een vliegveld met een vervelend lange vlucht voor de boeg. De eerste week voel je je behoorlijk kut. Daarna went het wel weer.
 8. Wat mis je het meest?
  Alles met elkaar kunnen delen miste ik erg. Niet samen dingen kunnen doen, gewoon afspreken op een zondag, een drankje doen, elkaar aanraken
 9. Hoe ervaar jij een lange afstandsrelatie?
  Het lastigste is het afscheid nemen, alsof je hart een beetje breekt elke keer. Maar zodra je weer in je routine komt is het wel weer goed. En vergeet niet, het kan ook zo z’n voordelen hebben. Je hebt veel meer tijd om af te spreken met je vrienden en vriendinnen, zodra je elkaar weer ziet is het extra speciaal en leuk dat je weer bij elkaar bent, en je kunt je eigen land laten zien en je kunt zijn land ontdekken.
  Wij hebben het zeker laten slagen door goed te communiceren. Lieve dingen voor elkaar te doen, ik stuurde hem elke week een kaartje en hij stuurde mij lieve briefjes. op een dag stond er een bos bloemen en een fles wijn op me te wachten toen ik thuis kwam, hoe lief is dat?! We hebben dates gehad over facetime waar we ons beide hadden opgedoft, ik in een jurkje en hij in pak. We hielden het leuk en zo is het minder vervelend. Je voelt je iets meer een normaal stel als je leuke en lieve dingen met en voor elkaar doet. Praat samen over de toekomst en werk aan je relatie.
 10. Hoe vaak en hoe hebben jullie contact? (facetime/Skype/bellen)
  Ondanks het tijdsverschil konden we elkaar toch met enige regelmaat spreken. In ieder geval elke zondag facetime. De rest van de week overdag appen en als hij op tijd pauze had van werk konden we in de avond ook nog even bellen. Dus sowieso dagelijks contact.
 11. Wat is de langste periode dat jullie elkaar niet hebben kunnen zien?(maanden/weken)img_7203
  9 weken.
 12. Hoe zie je jullie toekomst?
  Ik heb geen flauw idee. Dat komt vaak ter sprake maar ik weet het niet. Ik vind Canada en Vancouver prachtig en ik zou daar echt wel willen wonen, maar…. Er zijn veel Maar’s…. Maar mijn familie en vrienden dan? Maar worden al onze vakanties dan altijd naar Nederland? Maar ik moet nog naar school en daar is het te duur. Maar kan ik wel alles opgeven? etc. etc. Voor Stuart is het natuurlijk hetzelfde als hij naar Nederland verhuisd plus dat hij de taal niet spreekt en gek is van de natuur, en zeg nou zelf waar in Nederland vinden wij bergen en watervallen. De kans is het grootst dat ik daar heen zal gaan maar niks staat nog vast.
  Op dit moment is onze relatie erg sterk en zie ik ons echt wel samen in de toekomst maar ik weet niet waar. Gelukkig hebben we nog een tijdje om daar over na te denken…

12896364_10153393767095966_1600787157_o

Vanaf volgende week de verhalen van andere mensen in lange afstandsrelaties. Wil jij ook iets over jou lange afstandsrelatie vertellen, stuur dan een mailtje naar fardou@fartravels.nl

 

 

6 Comments on “Long Distance Lovestory: Fardou & Stuart

 1. Superleuke rubriek! Ben echt benieuwd waar jullie uiteindelijk gaan wonen, maar begrijp dat het inderdaad lastig is voor jullie beide. Best een onmogelijke keuze eigenlijk. Maar ach, je leeft in het nu, die toekomst komt nog wel, voorlopig nog even heerlijk genieten van waar je nu bent 😀

  • Ja ik ook! Een van ons zal de stap moeten maken en dat zal zo moeilijk zijn(vooral omdat ik denk dat ik degeneg ben die die stap gaat nemen sn uiteindelijk in Canada terecht komt) maar dat komt nog wel! We hebben nog zo veel tijd om daar over na te denken. Ik moet eerst maar een tijdje naar Canada en hij naar nederland. Zien wat het beste bevalt.

 2. Leuk idee om dit te doen ! De keus waar je de rest van je leven samen wilt doorbrengen is gelukkig nog niet aan de orde uiteindelijk wil je samen zijn en dan doe je t land waar de meeste mogelijkheden zijn want je moet toch geld hebben om te leven! Als t niet bevalt in t ene land dan zijn er nog genoeg andere landen waar je kunt wonen en gelukkig en verliefd zijn …

 3. Pingback: Leer mij Fardou kennen... | Fartravels.nl

 4. Leuk om te lezen! Moest wel lachen om hutspot met hot sauce 😉 Benieuwd waar jullie uiteindelijk gaan wonen. Misschien wel juist geen Canada of Nederland?

  • Nee idd! Wie weet word het wel Nieuw Zeeland of Rusland ofzo. We houden alle opties open 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *