Long Distance Lovestory; Wesley

Tegenwoordig ben je binnen 3 uurtjes vliegen in Spanje. Met de trein van noord naar zuid Nederland duurt nog langer dan dat! Daarom kan een relatie binnen onze eigen grenzen ook als een een lange afstandsrelatie beschouwt worden. Deze week verteld Groningse Wesley over zijn lange afstandsrelatie met en jongen uit het westen des lands

 

 1. Wie ben je en waar kom je vandaan?

      Mijn naam is Wesley en ik woon in Groningen

 1. Wie was je partner en komt hij vandaan?

       Mijn ex was een lieve, idealistische jongen van een paar jaar ouder uit een dorp boven

13045642_10207840006951335_836459884_n.pngAmsterdam.

 1. Hoeveel km is de afstand tussen jullie?

Met de auto maar 190 kilometer, maar met het openbaar vervoer kwam dat deur-tot-deur

neer op 3.5 uur reizen.

 1. Wat is de situatie op dit moment? Zijn jullie nog samen?

                Nee, we zijn sinds augustus 2013 uit elkaar

 1. Hoe hebben jullie elkaar leren kennen?

Voordat ik mijn huidige, best goed betalende bijbaan bij de AH To Go had deed ik regelmatig
mee aan medische onderzoeken als proefpersoon. Betaalde heel goed en je was er weinig tijd aan kwijt. Bij de laatste van deze onderzoeken, bij het CHDR in Leiden, ontmoette ik een meisje dat er voor langere tijd zat. Die week daarvoor had ze een jongen had ontmoet van ongeveer mijn leeftijd die ook homo was, vegetariër, en geen alcohol dronk. Ze heeft ons online aan elkaar voorgesteld, en een maand later gingen we op onze eerste date.

 1. Wat is het grootste cultuur verschil?

       Haha, nou, aangezien we beide Nederlands zijn was het enige echte cultuurverschil dat zijn woonplaats echt een dorp is en Groningen een stad.

 1. Hoe vaak zien jullie elkaar?

   We zagen elkaar 2 of 3 keer per maand.13020332_10207840006071313_392572402_n

 1. Wat vind je het lastigste van een langeafstandsrelatie?

  Niet het reizen zelf, want ik hou erg van lezen of series kijken in de trein. Het plannen van tijd samen was voor mij ook nooit een probleem, want ik ben erg georganiseerd. Het lastigste was dat je niet even doordeweeks voor een avondje naar elkaar toe kon om samen een film te kijken, niet even spontaan kan gaan lunchen. Het was altijd gelijk een heel weekend, waardoor ik naast werk en college uiteindelijk helemaal geen tijd meer overhield voor mezelf om tot rust te komen.

 1. Hoe ervoer jij een lange afstandsrelatie? Zou je het andere mensen aanraden en heb je tips voor mensen die een beginnende lange afstandsrelatie hebben?

Ik zou afstand zelf nooit een factor laten zijn om wel of niet een relatie te beginnen, of iemand moet echt aan de andere kant van de wereld wonen. Binnen Europa kan je na goed speuren altijd wel betaalbare tickets vinden, en je bent niet voor niks voor elkaar gevallen: als je bereid bent om honderden tot duizenden kilometers te reizen om bij 13020406_10207840003791256_389625110_niemand te zijn, is dat een relatie die sowieso het proberen waard is. Als het echt niet werkt merk je het snel genoeg.

 1. Hoe vaak en hoe hadden jullie contact?

We Skypeten nooit want daar heb ik zelf echt een grafhekel aan, belden af en toe maar het contact tussendoor kwam vooral neer op appen en chatten.

 1. Wat is de langste periode dat jullie elkaar niet hebben kunnen zien?

Twee maanden, toen hij op reis was door Zuidoost-Azië.

 1. Waarom werkte het niet? 

De afstand was niet de oorzaak dat het niet werkte. Na ruim een half jaar merkte ik dat ik me aan bijna al zijn eigenschappen begon te ergeren die ik vroeger juist leuk vond, waardoor ik ontdekte dat ik eigenlijk geen gevoelens meer voor hem had. Uiteindelijk ben ik toen voor de laatste keer zijn kant op gereisd om de relatie te verbreken, maar ik heb er absoluut geen spijt van dat we ooit iets zijn begonnen.

 

Heb jij ook een lange afstandsrelatie en wil je onze vragen beantwoorden of een verhaal schrijven voor dit onderdeel? Mail dan naar fardou@fartravels.nl en wie weet staat jou long distance lovestory volgende week hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *