Long Distance Lovestory; Wietze & Sofia

Het is donderdag en dat betekent een nieuwe Long distance lovestory. Met deze week het verhaal van Wietze uit Nederland en Sofia uit Rusland.

 1. Wie ben je en waar kom je vandaan?w en s 2

Mijn naam is Wietze Nieuwenhuis en ik kom uit Nederland.

 1. Wie is je partner en komt zij vandaan?

Mijn partner heet Sofia Kamalova en zij komt uit Rusland

 1. Hoeveel km is de afstand tussen jullie?

Ongeveer 2400 km.

 1. Wat is de situatie op dit moment? Zijn jullie nog samen, waar ben jij op dit moment, waar is hij/zij op dit moment? Hoe lang nog voor jullie elkaar weer zullen zien?

Op dit moment zijn we samen maar allebei in ons thuisland. Sofia komt over drie dagen voor twee weken bij me.

 1. Hoe hebben jullie elkaar leren kennen? En hoe lang zijn jullie nu samen?

w en s 23Wij hebben elkaar leren kennen in een hostel in Rome veertien maanden geleden. Ik was daar voor vakantie en zij om een Europees visum te regelen. We hebben daar één avond/nacht en  één middag met elkaar doorgebracht.

 1. Wat is het grootste cultuur verschil?

Er zijn natuurlijk wel honderden cultuurverschillen maar wat me vooral opvalt is dat de kunst en de literatuur een groot onderdeel van de taal is en daarmee ook geworteld zit in de mentaliteit van de mensen.

 1. Hoe vaak zien jullie elkaar?
  Wij zien elkaar gemiddeld iedere vier weken. Het reizen doen we om en om.
 2. Wat vind je het lastigste van een langeafstandsrelatie?

Het afscheid nemen iedere keer.

 1. Wat mis je het meest?

Haar fysieke aanwezigheid

 1. Hoe ervaar jij een lange afstandsrelatie? Zou je het andere mensen aanraden en heb je tips voor mensen die een beginnende lange afstandsrelatie hebben?w en s

Ik ervaar de relatie als een uitdaging die alle moeite waard is. Als je weet dat je met die persoon verder wil moet je er 100% voor gaan en anders zo snel mogelijk afbreken. Beide partijen willen het gevoel hebben dat er gewerkt aan een toekomst samen zonder de afstand. Je moet er goed rekening mee houden dat één van de twee zijn of haar thuisland en familie gaat achterlaten voor jou. Beloof en maak waar dat je die verantwoordelijkheid aankunt.

 1. Hoe vaak en hoe hebben jullie contact?

We appen iedere dag een aantal keer en skypen bijna iedere avond.

 1. Wat is de langste periode dat jullie elkaar niet hebben kunnen zien?

Vijf en een halve week

 1. Hoe zie je jullie toekomst? Ga je daar heen verhuizen, komt hij/zij hier? Hoe lang denk je dat je een lange afstand relatie vol zou kunnen houden?

We zijn momenteel bezig om Sofia naar Nederland te halen. Ik zou persoonlijk de afstandsrelatie nog wel een jaar tot anderhalf vol kunnen houden, zolang ik weet dat er wel wordt gewerkt aan toekomst waarin we gewoon iedere dag samen zijn.

 

Heb jij ook een lange afstandsrelatie en wil je onze vragen beantwoorden of een verhaal schrijven voor dit onderdeel? Mail dan naar fardou@fartravels.nl en wie weet staat jou long distance lovestory volgende week hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *