Long Distance Lovestory; Yalou & Valentijn

Deze week het verhaal van Yalou & Valentijn, zij hadden een tijdelijke lange afstandsrelatie van 6 maanden toen Yalou op reis was in Azië. Yalou verteld!

 

 1. Wie ben je en waar kom je vandaan?
  Ik ben Yalou en ik woon momenteel in Diemen, Nederland. Ik ben geboren in Brabant, maar woon al meer dan tien jaar in Noord Holland. Van begin oktober 2014 tot eind maart 2015 was ik op reis in Azië.
 2. Wie is je partner en komt hij vandaan?
  Mijn vriend heet Valentijn, maar iedereen noemt hem Vaal, hij woont in Castricum, Noord-Holland.

index2

 1. Hoeveel km was de afstand tussen jullie?
  De halve wereld, zo’n 7000 km hemelsbreed.
 2. Wat is de situatie op dit moment? Zijn jullie nog samen? 
  Ja, we zijn nog steeds samen! Na een half jaar kwam ik gewoon weer thuis. Mijn plan was om hem te verassen door op zijn verjaardag thuis te komen (hij dacht dat ik een paar dagen later terug zou komen). Helaas ging het een en ander mis qua vluchten en vissa’s, waardoor ik een paar dagen voor zijn verjaardag al thuis was. Wat alsnog een grote verassing voor hem was!
 1. Hoe hebben jullie elkaar leren kennen? En hoe lang zijn jullie nu samen?
  Ik blijf het een stom verhaal vinden hoe we elkaar hebben leren kennen. Het liefst zou ik nu een heel vet verhaal vertellen, maar we kennen elkaar via Tinder. Ik wilde geen relatie, want ik zou een half jaar op reis gaan, maar zoiets houd je niet tegen. We zijn nu 2,5 jaar samen.
 2. Wat is het grootste cultuur verschil?
  Die zijn er niet! Naja, Vaal heeft af en toe moeite met Brabantse uitspraken of het verstaan van familieleden haha. Telt dat?index
 3. Hoe vaak zien jullie elkaar?
  Heel verschillend, meestal een paar keer per week.
 4. Wat vond je het lastigste van een langeafstandsrelatie?
  Het ontbreken van het fysieke en het tijdsverschil! Ik had af en toe echt een knuffel kunnen gebruiken, helaas ging dat niet. Ook was het tijdsverschil af en toe vervelend, je moest echt afspreken om elkaar te spreken, in plaat van gewoon even bellen als je wat wilde vertellen.
 5. Wat miste je het meest?
  De knuffels!
 6. Hoe ervoer jij een lange afstandsrelatie?
  index4Ik wist dat mijn lange afstandsrelatie tijdelijk was, dus dan leef je ook wel naar het moment toe dat je elkaar weer ziet! Ik zou niet weten of ik het vol houd om in een niet tijdelijke lange afstandsrelatie te zitten.. Respect voor de stellen die het vol houden!
 7. Hoe vaak en hoe hadden jullie contact?
  In mijn drie maanden in Nepal had ik eens in de paar weken internet, omdat ik in een afgelegen dorpje zat. Wel had ik een Nepalese simkaart, dus sms’en en bellen was spotgoedkoop. We sms’te bijna dagelijks en een keer in de week belde ik even naar huis. In de rest van Azië was eigenlijk altijd wel internet, dus dan spraken we elkaar dagelijks via whatsapp en we skypten als de internetverbinding daar goed genoeg voor was.
 1. Wat is de langste periode dat jullie elkaar niet hebben kunnen zien?
  Drie maanden! Halverwege mijn reis kwam Vaal mij namelijk opzoeken in Nepal. (:
 2. Hoe zie je jullie toekomst?
  In de toekomst blijf ik lekker reizen. Deze zomer ga ik weer voor 6 weken naar Nepaindex3l, alleen. Zes weken lijken zo kort in vergelijking met zes maanden, dus we zien er beiden niet heel erg tegen op. Natuurlijk is het leuker om samen te reizen, dat zou ik ook graag doen, maar onze interesses (en geld en tijdsbestedingen) verschillen wat dat betreft. Als ik terug kom gaan we samen nog een weekje door Europa.

Ooit, als we beiden klaar zijn met studeren, gaan we samen nog wel een grote reis maken! (:

 

 

Heb jij ook een lange afstandsrelatie en wil je onze vragen beantwoorden of een verhaal schrijven voor dit onderdeel? Mail dan naar fardou@fartravels.nl en wie weet staat jou long distance lovestory volgende week hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *