Marokko, een verrassend mooi land in Noord Afrika met veel cultuur. Perfect voor een korte vakantie of zelfs een citytrip! Ik heb een aantal tips mocht je van plan zijn dit mooie land een bezoekje te brengen

1. Ga in de winter! Wanneer thuis de temperaturen onder het vriespunt droppen is er toch niks fijner dan lekker warm in dit Afrikaanse land te zitten. In januari is het de perfecte temperatuur. +- 20 graden en zonnig. Niet bloody hot, niet ijskoud. Ook zijn de bergen mooi groen en stikt het niet zo erg van de toeristen in de grotere steden.

2. Pas op voor scams, zakkenrollers en tasjesdieven in de steden. In elke grote stad in de wereld word je van je tas beroofd, dus ook in Marokko! Ook moet je goed oppassen voor scams, die zijn in Marrakech overal. Pas op, want voor je het weet heb je een aap op je hoofd of een slang om je nek zonder dat je er om hebt gevraagd.

3. Eet goedkoop en eet lekker. Overal aan de kant van de weg zijn straattentjes met heerlijk Marokkaans eten. Hiervoor betaal je vaak niet meer dan een paar euro. Couscous, tagine, shoarma. Geef altijd een kleine fooi. 10% is gebruikelijk maar beslis zelf wat jij gepast vindt.

 4. Voor deze reis raden wij Travelbird aan. Dit was onze eerste travelbird ervaring en het was een goeie. Voor deze reis (januari 2016) hebben wij €275 pp betaald, waarbij incl. vlucht, transfers, 7x ontbijt, 7x hotelovernachtig en 4x diner. Het is ontzettend goed geregeld en je ziet veel van het land. Marrakech, atlasgebergte en de sahara. Allemaal prachtige dingen in 1 week! Doen!

5. Wees er wel op voorbereid dat je als je onderweg bent door het atlasgebergte en naar de sahara dat je 2 keer zult stoppen om een tour te doen. Deze tour is zeker de moeite waard maar kost wel €3,00 en wanneer je stopt voor lunch zul je ook meer moeten betalen voor je eten dan dat je hoeft in Marrakech. In de stad kun je voor €2,50 een prima maaltijd eten en onderweg betaal je voor dezelfde maaltijd €9,00. Nog steeds geen al te gekke bedragen maar je het is wel handig om van te voren even te weten.IMG_8247a

6. Kleed je gepast. Je bent in een land waar zo’n  98% moslim is. Dit betekend dat het lastig is een druppel alcohol te krijgen maar ook dat iedereen erg bedekt is. Ik vind het daarom persoonlijk niet erg netjes om in je korte shorts en je mini hemdje de straat over te paraderen.

7. Neem niet te veel mee. Dat geld natuurlijk voor veel meer reisjes maar echt, aan een rugzak of een kleine koffer heb je in deze week echt wel genoeg. Je hebt geen ruimbagage nodig, stop alles in je handbagage, dat scheelt ook weer in de kosten.

 

Het is een prachtig land met erg veel te zien en sowieso een aanrader om eens een keer te zijn geweest!

Author

2 Comments

  1. Marokko is idd erg fijn in onze winter, hoewel het in de Atlas en in het Noorden dan ook wel vaak net iets te fris is volgens mij. Maar Marrakesh en zuidelijker zit je altijd goed.

  2. Pingback: Reisjaar 2016 | Fartravels.nl

Write A Comment