No hurry, no worry, it’s Fiji time…

Things are looking better. Dit eiland is prachtig! No hurry, no worry. Rust aan je hoofd en geen stress. Onze tijd op Nananu-I-Ra zit er bijna op maar we hebben het volop benut!

Donderdag 14 juli. Ik had de ontbijt shift. Na de afwas ben ik gaan onkruid wieden. 10 minuten later had ik al blaren img_0204op m’n handen. Ik heb het ongeveer anderhalf uur vol gehouden en ben toen gaan relaxen. Om 1 uur hebben we geluncht en na de lunch gingen we naar de andere kant van het eiland om een drankje te halen. Daar hebben we gezeten tot 5 uur, gekletst een zooi foto’s gemaakt en gelezen. Daarna avond eten gemaakt. ik voelde me niet zo goed dus ik ben om 8 uur naar bed gegaan.
Vrijdag 15 juli. Ik voelde me nog steeds niet zo goed toen ik wakker werd dus ben ik na het ontbijt terug naar bed gegaan. ik zal wel een soort van tekort aan iets hebben aangezien we de laatste dagen voornamelijk cerial voor onbijt eten, brood met pindakaas of jam voor lunch en rijst met ui en wortel voor dinner. Geen vlees, geen fruit, geen variatie. We mogen niet echt zomaar maken wat we willen aangezien er op dit moment geen gasten zijn. En wij waarschijnlijk niet belangrijk genoeg om geld aan ons uit te geven. Het voelt soms wel een beetje raar, de mensen die ze betalen om te werken geven ze extra worst of kip op de avonden dat wij een salade of een kop rijst moeten eten. Beetje lullig.
We kregen s’middags een lading nieuwe gasten. We moesten dus weer aan de bak. Gelukkig had ik de lunch shift. Na mijn shift heb ik gerelaxed en ben ik aan het einde van de middag met Stu gaan wandelen. We zagen een prachtige zonsondergang. De dames hadden heerlijk gekookt. Ik ben weer op tijd gaan slapen.
Zaterdag 16 juli. Ik hoefde officieel pas om 3 uur te beginnen maar in de ochtend heb ik alle planten water gegeven img_0220en Heather geholpen met de lunch. Na de lunch zijn Stu en ik een lange hike gaan maken naar het einde van het eiland. Vanaf het hoogste punt hadden we een prachtig uitzicht over ons eiland en het ‘grote’ eiland. Na 2 uren door de hitte wandelen hadden we er wel genoeg van. We hadden weer allemaal nieuwe gasten, we moesten die avond voor 35 mensen koken!! Hannah en ik maakten pompoen curry met rijst en water meloen. Na 2,5 uur zwoegen in de keuken stond alles op tafel en het was een succes. Alleen de afwas was natuurlijk iets minder. Ook deze dag weer om 9 uur naar bed.
Zondag 17 juli. Ik was de baas over het ontbijt dus ik moest vroeg op. Om 7 uur stond ik in de keuken. De gasten werden pas om 9 uur wakker dus het was een rustige start. Het was een bewolkte dag, de wolken leken op storm dus ben ik om 10 uur naar onze kamer gegaan en heb daar een beetje gerelaxed.  Na de lunch ben ik samen met Stuart over het strand gaan wandelen. We hebben een aantal erg leuke vakantie plaatjes geschoten, want ach img_0231wanneer je in Fiji bent, in het paradijs dan moet je toch wel een paar paradijselijke plaatjes hebben. Om 5 uur stond ik in de keuken pizza’s te maken voor alle gasten. Dat was weer een behoorlijke opgave, maar zonder stress want alles ging lekker. Om 9 uur waren we eindelijk klaar met alles, Warren kwam terug van het vaste land met een vrouw die hier eerder als kok werkte, zij kwam onze taak overnemen. Lekker op tijd, maar beter laat dan nooit.
Maandag 18 juli. Onze laatste dag! We hoefden ons geen zorgen te maken over eten. Het was Hannah’s verjaardag dus zij had de dag vrij. Heather en ik hebben samen de planten water gegeven en wat onkruid gewied. De rest van de dag hebben we gerelaxed en zijn Heather en ik naar Dolphin img_0351eiland gekayaked. Het volgende eiland. Het water was zo laag dat we er bijna wel heen hadden kunnen lopen. Maar het kayakken was ook een leuk avontuur!. Daarna geluncht en met z’n vieren naar de bar aan de andere kant van het eiland gaan drinken omdat we Hannah haar verjaardag moesten vieren natuurlijk! We zijn naar sunsetpoint gelopen om de zonsondergang te bekijken maar het was erg bewolkt dus we konden niet zo veel zien. Nadat de zon onder was gegaan zijn we terug naar Safari Lodge gelopen, de kok had het eten klaar. Eten smaakt veel beter wanneer je het niet zelf kookt. Na het eten aten we taart.

 

Morgen vertrekken we van Nananu-I-Ra. We gaan samen met Heather naar Vatia, waar ook een wwoofing plek is. Daar blijven we waarschijnlijk een paar dagen. Dit eiland is zo ontzettend mooi, en de laatste dagen waren echt heel erg leuk. Een beetje jammer dat het begin zo stressvol was. Maar we gaan met een goed gevoel weg en wanneer ik terug kijk op deze ervaring zal dat zeker positief zijn. Hé, ik heb geleerd om te koken voor 35 mensen!

x

img_0221


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *