Progress

We are making progress. Jobhunting, househunting, vervelen, hiken we did it all. Het is wat maar we boeken vooruitgang.

Vrijdag 11-3. Het was m’n trial dag. Van 10 tot 2 moest ik alles uit de kast halen om te laten zien dat ik het in me had. M’n trial was bij een koffiehuis genaamd 88. Er werkten 3 in de keuken en 5 in de bediening. Er stond 1 persoon achter de kassa de bestellingen op te nemen, 1 maakte de koffie en de rest bracht alles naar de tafels en ruimde de tafels op. Er waren 18 tafeltjes dus het viel behoorlijk mee. Ik vond het erg leuk. Het was soms even flink aanpoten soms even wachten tot er iets te doen was maar ik voelde me er echt goed. Om 2 uur een kleine evaluatie met de manager. Hij vond dat ik iets te veel stil stond en het soms iets te langzaam ging. Ga vind je t gek. Er werken 9 mensen en er zijn maar 18 tafels en ik ben nieuw. Hij zei dat hij me later in de komende week wel zou bellen. Ik ging een beetje met een baal gevoel weg. Ik dacht dat ik t in de pocket had maar hij was niet heel positief. En ik had wel het idee dat ik alles had gedaan wat ik kon doen. Afwachten dus maar. Ik heb met Stuart gepicknickt in het park. In de avond zijn we het centrum ingelopen. Ik zag bij een Italiaans restaurant dat ze daar mensen zochten dus heb ik m’n cv afgegeven. Even later kreeg ik een smsje of ik de volgende dag op gesprek wou komen. Tuurlijk!
Zaterdag 12-3. De Japanse uitwisseling student die ook bij Nancy in huis is ging parachute springen. Ik besloot met Nancy mee te gaan om te kijken. Erg leuk. Stuart ging ondertussen rondbellen naar kamers en huizen om te bezichtigen. Het parachute springen duurde 3 uren ofzo. Het kriebelde mij ook om weer te gaan maar man wat is het duur en wat staan er nog veel andere dingen op m’n bucketlist. Om half 5 had ik een sollicitatie gesprek. Dat ging naar mijn idee wel goed. Ik mocht de volgende dag op trial komen.
Zondag 13-3. We hadden 2 kamer bezichtigingen. De eerste was 2 minuten lopen van Nancy dr huis. Dicht bij het centrum dus ook. Een stel van in de 40 die een kamer beneden verhuurd. Het is een nieuw appartement. Wanneer je binnen komt is er aan de linkerkant de garage en de rechterkant 2 slaapkamers en een badkamer. De ene slaapkamer word gebruikt als kantoor en de andere zou onze slaapkamer worden met eigen badkamer. Boven is een grote woonkamer en keuken en erg licht. Het stel was erg aardig. De kamer is $ 250 per week en een extra $95 per persoon per maand voor gas water elektrisch en wifi. Het andere huis was een stel van ergens in de 40 met een zoon die 3 kamers verhuren aan backpackers. Er zat nu een Iers stel in de kelder met een eigen badkamer. Zij zouden nog 2 maanden blijven en dan konden wij hun kamer krijgen, er was een meisje uit Peru en dan een kleine 12443113_10153356101260966_1061033245_nkamer voor ons. Keuken, badkamer, wc met iedereen delen. Het is ongeveer 15 minuten lopen van hier dus verder van het centrum maar wel heel erg dicht bij het strand. Hier betalen we $250 per maand alles incl. Toen moesten we gaan beslissen. En dat viel niet mee. Beide had wel wat leuks. De een goedkoper maar wel heel veel mensen om alles mee te delen en verder van het centrum. De ander dus duurder maar wel meer rust en alles voor onszelf. We hebben 2 uren zitten wikken en wegen. We besloten voor de 1e te gaan. Wel duurder maar meer comfort en dichterbij het centrum. We waren net op tijd want er zouden nog 5 andere stellen komen kijken. We hebben direct de borg en eerste 2 weken huur gebracht. We kunnen er pas over een week in maar dat was niet zo erg. Om half 6 had ik m’n trial. Het was ontzettend leuk. Helemaal niet zo druk(de hele avond maar 3 tafels) maar een heel leuk team. De baas Bart en zijn vrouw Hattie. In de keuken een Italiaanse man en een nieuw Zeelandse jongen van onze leeftijd en in de bediening een Argentijns meisje. En dat is iedereen die er werkt. Mijn taak was vooral schoonmaken en nieuwe recepten bedenken. We leerden koffie zetten. Om 8 uur had ik een evaluatie gesprek. Bart vroeg of ik de volgende dag kon langs komen met m’n bankgegevens dus dat betekende dat ik werd aangenomen! Part time, dat wel. Vrijdag zaterdag en zondagavond maar het is in ieder geval iets. En nog iets leuks ook!! Maandag 14-3. Ik kreeg telefoon van 88 dat ze iemand anders hadden aangenomen. Balen! Maar ik ging vandaag m’n contract tekenen bij La Barca dus no problemo! S’middags m’n dingen getekend en toen even met Stu in het park gezeten. De rest van de dag niet te veel uitgespookt.

12025321_10153356101000966_161278097_n
12498736_10153356101220966_1296236456_nDinsdag 15-3. Het is een beetje afwachten tot we kunnen verhuizen en werken. We hebben geen geld om trips te maken en we worden een beetje lui. We hebben de hele dag tv gekeken en niks gedaan. Woensdag 16-3. We besloten de Mount op te hiken. Het was een prachtige dag en we konden er niet echt meer omheen. Het was een prachtige wandeling. 6,8km en 230m de hoogte in. Geweldige uitzichten onderweg en aan de top. Heel erg cool. Enorme energie boost. Daarna t centrum ingelopen om te kijken naar spullen voor in onze kamer. Besloten nog even mee te wachten om te kijken wat ze zelf allemaal in huis hebben.
Donderdag 17-3. We zijn buitenshuis gaan lunchen en het dorp wat rondgewandeld. Het was een regenachtige 12026607_10153356101065966_779631337_ndag. De eerste regen die we hier tot nu toe hebben gehad. Het was St patricksday dus s’avonds naar de Irish bar. We kennen bijna geen mensen hier dus het was een beetje eenzaam. Het lijkt wel alsof we zijn vergeten hoe we vrienden moeten maken ook. Dus het was ons, een biertje en een heleboel lege stoelen om ons heen. Een beetje deprimerend to be honest. Op naar de volgende bar maar daar was het niet heel veel beter. We moeten echt snel vrienden gaan maken 12782204_10153356101305966_1883771537_nergens. Om 11 uur waren we terug

 

 

Dit weekend verhuizen we naar ons nieuwe huis. Ik begin dit weekend met werken En hopelijk kan Stuart ook snel aan het werk. Ik moet nog even om me heen kijken of ik iets anders kan vinden want 3 avonden is natuurlijk niks. We hebben in ieder geval veel vooruitgang geboekt en alles is klaar. Ik heb zin om aan een normale routine van werken te beginnen.

x

 

12516459_10153356101160966_528884322_n

10 Comments on “Progress

 1. Dat is idd veel progress allebei werk en een huis! Dat van 88 snap ik niet helemaal ze kunnen niet van je verwachten dat je meteen alles al snel doet dat lukt niet als je voor t eerst bent! Ze hadden je op Ameland eens in aktie moeten zien dan hadden ze anders beslist haha. Veel plezier met jullie eerste eigen huis ben benieuwd hoe het eruit ziet ! xxxxg

  • Nee, ik ook niet echt. Jammer. Maar gelukkig is het werk dat ik nu heb erg leuk. Foto’s van het huis volgen snel!

 2. He jongelui,
  Ik heb een mooie uitspraak voor jullie van Loesje…

  Het mooie van ergens op wachten is
  dat de wereld zo lekker langzaam gaat.

  Misschien ook wel eens lekker??!!
  Geniet ervan, de drukte komt (hopelijk) snel genoeg weer…en dat met die vrienden/ nieuwe mensen ook wel!

  • Dat is een goeie inderdaad. Thanks!! Ja ik heb er vast over een korte tijd spijt van dat ik hoopte dat ik t drukker had. Even niks is ook wel lekker maar ik word zo snel onrustig!! Ik zal meer genieten 😉 dankjewel voor de mooie uitspraak

   • Succes met de verhuizing morgen, dat het maar een echt ‘ thuis’ mag worden voor jullie de aankomende tijd!!

 3. YAY on finding somewhere in the Mount to live. Ohhhhhhh is Francisco Still working/own La Barca? My Husband helped him with his English when he sat his Liquor Licence. ( he may not be now as it about 11 years ago) He gave Scott and I a free Pizza as a thank you 🙂 You will be very busy at work Easter weekend!!! Jazz Festival weekend in Tauranga, and some of that is at the Mount, along with buskers, lots of tourists in town 🙂

  • Yess!! We are moving on sunday!! No La barca got a new owner since 8 months. Bart is running it now. Its a great place. Really like working there!! Im excited!

 4. Beppe

  Alle begin is Moeilijk vraaag het maar aan je Beppe die is oud en wijs ,,,,,,,

 5. Leuk om je verhalen te lezen (heb nog maar een fractie gezien, maar goed) en wat heb je op je 22ste al veel gezien van de wereld!

  • Thanks!! Heb jou site ook bekeken. Prachtige foto’s en verhalen. Leuk!! Haha ja t is nogal wat he…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *