Spending time in paradise…

Onze tijd in de Filipijnen zit er al bijna op. De tijd is voorbij gevlogen en wat hebben we genoten, heerlijk rustig aan gedaan en prachtige dingen gezien.


Vrijdag (17/3) Om 9 uur zitten we op de boot naar Coron. Het is een tocht van 7 uren en de meeste oncomfortabele bootrit ever. We zitten op plastic stoeltjes en het is een kleine boot waar je niet kunt rondwandelen zonder je hoofd te stoten. De 7 uren kruipen voorbij maar dan zijn we toch eindelijk in Coron. We nemen een tuktuk naar ons hostel waar we hebben afgesproken met Tom, Stuart z’n collega uit Franz Josef. We zouden flink gaan stappen die avond maar Tom is ziek. We gaan samen het centrum in en klimmen de heuvel op (700+ treden) om de zonsondergang te zien. heel erg mooi, ook heel erg vermoeiend. Vervolgens gaan we samen ergens eten en duiken we vroeg op bed.

Zaterdag (18/3) Met backpack en al gaan we samen met Tom nog even ergens ontbijten voordat hij op de boot naar El Nido stapt. Jammer dat we maar zo kort samen hebben maar het was heel erg leuk om hem te zien. Stu gaat op zoek naar een nieuwe plek voor ons om te slapen. Al snel vinden we een hutje op het water. En nee niet zo’n oh wauw beach bungalow maar meer in een klein woonwijkje waar de armste mensen wonen. Maar het is goedkoop dus wel best. De wc heeft geen deur en geen wc bril maar ja wat wil je. We betalen maar €12 per nacht. We wandelen rond op de markt en boeken een tour voor de volgende dag.
Zondag (19/3) Om 9 uur zitten we op de boot voor onze tour. Geen flessen met rum deze keer maar een boek en zonnebrand. De tour hier is niet zo druk als in El Nido en het is hier 5x zo mooi. Het water is zo blauw!!! We gaan naar lagoons en koraal riffen. En ik spring zelfs in het water en doe de twin lagoon (trots dat ik ben!) echt ongelofelijk mooi! Er is een deel van de tour dicht omdat er vorige week mensen zijn verdronken. img_3490
Maandag (20/3) We wouden een scootertje gaan huren maar het is bewolkt en ik heb een potje spierpijn van die klim op die heuvel én het zwemmen dus we doen het een dagje rustig aan. Stuart voelt zich na de lunch niet helemaal fit en s’avonds isie echt ziek. Super balen. Ik haal een zak chips voor avond eten en we kijken een paar films voor het slapen gaan. Hij blijft de hele nacht ziek en wat balen we nu van die wc zonder wc bril en die deur die er niet is. Ik spendeer de helft van mijn tijd buiten de kamer of met oordopjes in. Arme jongen maar zodra ik naar buiten stap hoor ik dat de 2 kamers naast ons het ook hebben. Ik als een gek alcohol op mijn handen smeren de hele dag
Dinsdag (21/3) Stu is nog steeds ziek. Ik ga ergens in m’n eentje ontbijen en lees m’n boek en drink koffie. Best lekker even, Far tijd. Ik koop een paar gatorades voor Stu en ga terug om mijn mannetje te verzorgen. De rest van de dag liggen we in bed. Stu slaapt en ik kijk wat series en blogs. Ik ga s’avonds weer in m’n eentje uit eten en lees m’n boek uit, yay het eerste boek deze reis.
Woensdag (22/3) nog een rust dagje met Stu die ziek is. Ik kijk de sex in the city films en we gaan s’avonds samen eten. Stu is al iets beter gelukkig. Ik begin bang te worden dat ik t ook krijg dus was m’n handen 100 x per dag.
Donderdag (23/3) We gaan samen ontbijten en pakken onze backpacks in, onze tijd in Coron zit er op. Stu voelt zich gelukkig een stuk beter en ik ben niet ziek, yay! Om half 3 gaan we naar de ferry die ons weer naar Manilla brengt, alles gaat snel en om half 5 vertrekken we. 15 uren op de veerboot lijkt ineens niks vergeleken met de 30 van de vorige keer. Gelukkig hebben we beide een beneden bed van het stapelbed. Ik kijk wat films tot een uur of 11 en val al snel in slaap.
Vrijdag (24/3) Om 5 uur worden we wakker gemaakt voor koffie, no thanks! Ik probeer nog een beetje te slapen maar mensen beginnen op te staan en Stu staat om 6 uur naast mijn bed. Om een uur of 7 komen we aan in Manilla. We proberen een taxi te regelen naar onze hostel maar dat blijkt nogal lastig. Niemand wil ons er heen brengen omdat het verkeer in die buurt nogal shit is. En als ze wel willen dan vragen ze er 600 pesos voor wat echt belachelijk is! Uiteindelijk vind iemand ons een taxi zo gek om ons te brengen voor 300 pesos, maar al snel in de taxi komt de chauffeur er achter datie er in geloost is. Hem werd blijkbaar verteld dat we ergens anders heen moesten, die man zat vet te balen. Arme vent. We kwamen er al snel genoeg achter dat het verkeer grof gezegd echt kut is. De hostel was maar 15 km van de veerboot maar het duurde bijna 2 uren voordat we er waren. Om 10 uur waren we dus in ons hostel maar de kamer was nog niet klaar. Stu voelde zich weer ziek dus we gingen snel ergens ontbijten en relaxten op de banken in het hostel tot de kamer klaar was. S’middags deden we een dutje, keken netflix en s’avonds gingen we eten. We zitten in een best wel mooi deel van de stad. Hoge gebouwen, winkelcentra, starbucks, subway etc. Manilla is zo gek nog niet!
Zaterdag (25/3) We wandelen wat rond de stad en komen uit bij het winkelcentrum. Een heerlijke grote mall met restaurants, shops en een bioscoop! We besluiten naar de bios te gaan. Stu mag kiezen en kiest voor de film Life. We krijgen gratis eten en drinken en het is in een een luxe zaal. De stoelen zijn enorm! Je hebt je eigen tafeltje en de stoelen gaan achterover en het voetdeel omhoog. Super fijn. De film was niet helemaal mijn ding. Ik ben nogal een mietje dus zat de helft van de film met mijn handen voor m’n ogen, haha. Na de film zijn we wat gaan eten en in het hostel gaan relaxen. We keken een film en ik keek nog wat series voor bedtijd.

Zondag (26/3) Vandaag pikken we nog een film mee in de bios en relaxen we. Morgen vliegen we naar Borneo, dus we proberen wat te plannen wat we echt willen zien en doen(tips zijn welkom)
De Filipijnen was echt geweldig en een paradijsje. Zeker een aanrader!

x

One Comment on “Spending time in paradise…

  1. Dus morgen weer vliegen! Jammer dat het er al weer op zit bij die mooie stranden en zee! Knap dat je wat dieper de zee on bent geweest dat is niet zo jouw ding! Ook zonde van Stuart zijn ziekte! Hij heeft heel wat gemist! Gelukkig heb jij t niet gekregen ! Je moet er niet aan denken! Morgen een goeie vlucht gewenst ! Ben benieuwd hoe het daar is! xxg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *