terugblik Azie

Ongeveer een jaar geleden rond deze tijd ronde ik mijn eerste echte zelfstandige lange reiservaring af. Citytrips en korte vakanties had ik al genoeg gedaan maar alleen ergens voor langere tijd backpacken nog niet. Mijn Azië avontuur. Wat was het gaaf! 3 maanden lang ging ik al backpackend door zuid-oost Azië, ontmoette ik de leukste mensen en had ik de coolste ervaringen. Ik geef een kleine terugblik naar de highlights, landen en foto’s!

Bezochte landen:
Thailand                 Cambodja
Laos                        Maleisië
Vietnam
De precieze route die ik heb afgelegd was de Banana pancake trail. Wil je meer lezen over de route en de plaatsen klik dan hier

Highlights:
Chiang Mai Olifanten dag
Wat een enorme afrader is is op olifanten rijden, dit heb ik dus ook niet gedaan en dit raad ik jou ook aan om niet te doen. Wat ik wel hebben gedaan is naar de happy elephant home in Chiang mai. Daar mag je de olifanten voeren, wassen en met ze zwemmen. Heel bijzonder!

 

Pai
Even bijkomen in het relaxte pai. Geniet van de leuke accommodaties en prachtige omgeving. Ik verbleef in het circus hostel in een bungalow met een fantastisch uitzicht.
11148742_10152769546065966_3189845488520578844_nVang Vieng Tuben
Met je tube(band) het water op van bar naar bar. In elke bar zijn verschillende activiteiten te doen.
Zo veel mensen ontmoet en zo leuk gefeest. En dat met weer een prachtige achtergrond. En de hele dag friends kijken in de restaurantjes langs het water natuurlijk!
Halong bay cruise
We hadden helaas niet de meest zonnige dag uitgezocht, eigenlijk regende het best wel behoorlijk en was het koud maar dit mocht de pret niet drukken! We zaten op onze boot met prachtige kamer(incl. muizen dat dan weer wel) maar varend door de geweldige rotsen op het water, man wat was dit indrukwekkend!
Relaxen in Cambodja
Ik hou wel van relaxen na een paar weken on the road. Gelukkig was er Crusoe island waar we zo’n 5 dagen wifiloos, electriciteitsloos, en zonder een normale douche in onze tent op het strand konden chillen. Weg van de drukke Aziatische madness, even heerlijk tot rust op dit heerlijke eiland.
Angkor Watt
Het was bloody hot maar heel mooi om rond te lopen tussen de eeuwenoude tempels van Cambodja. Enorme bouwwerken. Erg indrukwekkend!
Zuidelijke thaise eilanden
En ja, weer even tot rust komen en dit keer op 3 Thaise eilanden; Kho phangan, Phuket en kho Phiphi. Het prachtige blauwe water, feestavonden, en leuke nieuwe plaatsjes ontdekken.
Deze reis was heel cool en ontzettend goed om mee te reizen als beginnend backpacker. Je bent nooit alleen en qua vervoer is het makkelijk te doen.

Favoriete foto’s

 

 

 

One Comment on “terugblik Azie

  1. Leuk om even terug te zien en lezen . Dat het alweer een jaar geleden is ! En wat heb je alweer veel gezien! Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *