Thailand

Thailand

Een erg populaire vakantie bestemming en bestemming voor backpackers. Als je een rondje zuid oost azie wil doen kan ik je doorverwijzen naar banana pancake trail. Wil je liever een paar weekjes naar thailand dan kun je hier mijn route lezen.

Bangkok. Het is makkelijk om van Nederland naar Bangkok te vliegen en om daar te beginnen. Verblijf in de buurt van Khao San road. Daar zijn veel hostels etc en veel mensen. Ook westerse. Is misschien wat makkelijker om aan de cultuur te wennen. In bangkok zijn veel coole tempels te bezichtigen. Je hebt voor deze stad ongeveer 3 dagen nodig. Als je tussendoor een leuke daytrip wil doen dan kan ik de ayutthaya en de erawan waterfalls aanraden. Dit kun je bij een hostel vaak wel boeken.

Chiang mai. Vanuit bangkok kun je naar chiang mai vliegen, met de bus/mini van of met de trein. Zelf ben ik met de nachttrein gegaan. Er zijn verschillende klassen. Het makkelijkst is om een dag van te voren te boeken. Je kunt prima slapen in de trein. In Chiang mai zijn ook een aantal tempels en veel mensen doen hier een jungle trek of gaan naar een olifanten kamp. Ik ben naar de happy elephant home geweest. Daar rijden ze niet op olifanten maar verzorgen ze de dieren. Je mag ze voeren en mee in de rivier en een modderbad zwemmen. Hele gaafe ervaring. Ik raad niet aan om een toer te doen waar je op ze mag zitten aangezien er vaak niet goed voor de dieren wordt gezorgd.

Pai. Pai is een zeer relaxed backpacker stadje. Je kunt een scooter huren en de omgeving verkennen. Naar een watervallen of de warme bronnen. Ik raad het circus hostel aan om te slapen. Een hele chille plek waar je een stapelbed of een bungalow kunt huren. Het heeft een infinity pool en een prachtig uitzicht. Savonds kun je gezellig met zn allen gaan eten en wordt er muziek gespeeld, gedanst en circus dingen opgevoerd.

Chiang rai. Van pai moet je terug met de bus naar chian mai om naar chiang rai te kunnen. Chiang rai en omgeving heb je in een dag wel gezien. Boek een daytrip en je gaat naar de long nek hill tribe, white tempel, black tempel en vele andere bezienswaardigheden.

Na het noorden van Thailand en de bezienswaardigheden is het wel fijn om wat strandtijd te hebben!
Het zuiden van Thailand heeft vele eilanden. Het ligt eraan wat je wilt gaan doen. Hier de eilanden waar ik ben geweest.

Kho phangan heeft de full moon party. Een enorm feest met volle maan. Als het geen volle of halve maan feest is het eiland niet veel bijzonders.

Phuket is het bekendste eiland. Het is best prijzig en er zijn heel veel toeristen. Als je op het strand gaat liggen word je vaak lastig gevallen door mensen die je dingen willen verkopen. Als je een scootertje huurt kun je het eiland verkennen wat wel erg leuk is en de minder bekende plaatsjes vinden. Er zijn prachtige stranden die nog niet zo bebouwd en bekend zijn.Je kunt savonds de hort opgaan en je ogen uitkijken in de straat waar de pingpong shows zijn, ontzettend veel clubs en meer ladyboys dan echte vrouwen.

 

Kho phi phi. Een prachtig eiland met een mooie rotsformaties in de zee. Ook dit eiland is aardig prijzig en nogal een feesteiland. Wel heel erg leuk om een paar dagen heen te gaan. Van hier uit kun je ook een dagtrip doen naar het strand van de film The beach. Onderweg krijg je de mogelijkheid om te gaan snorkelen en zwemmen.

Voor Thailand moet je ongeveer 3 weken uittrekken het is een erg divers land en er zijn veel mooie dingen te zien! Het is erg makkelijk hier rond te reizen, veel spreekt voor zich en je kunt overal wel een vervoersmiddel naar de volgende stad fixen

 

One Comment on “Thailand

  1. Pingback: Backpacken Zuid - Oost Azië route | Fartravels.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *