The mountains are calling…

We roadtripten van Mount Maunganui naar Franz Josef. Een rit van 1150km. Onderweg zagen we heel wat moois, zaten een paar dingen ons een beetje tegen maar kwamen we uiteindelijk gewoon op onze eindebestemming terecht. Hier de prachtige plaatjes en onze afgelopen dagen in Nieuw Zeeland!

Vrijdag 9 september. We vertrokken om half 12 met onze eigen gekochte auto vanuit Mount Maunganui. De dag begon zonnig maar al snel werd het bewolkt, wat ontzettend jammer was want de wereld is zonnig toch eigenlijk veel mooier. We hebben een paar pitstips gemaakt om de auto bij te tanken en onszelf. We stopten een uur in Napier en liepen door deze leuke kleurrijke stad.
Het reed allemaal vlot door en onderweg hadden we contact met Daniela. Het Chileense meisje waar Stuart mee werkte in de kiwifabriek. Om half 9 in de avond kwamen we aan bij Daniela. Ze woont in Martinburough en hier mochten we de nacht doorbrengen. We aten Chileens eten en dronken met haar en haar huisgenoten. Ze had huisgenoten uit Israel, Tsjechie en Duitsland. Samen maakten wij dus een enorm multi cultureel gezelschap. Wat is het toch leuk om allemaal mensen te ontmoeten onderweg. Een onwijs gezellige avond! Om 1 uur lagen we in een ijskoude kamer te slapen.
Zaterdag 10 september. We werden om 9 uur wakker en wouden de boot boeken voor die dag, helaas was deze al helemaal volgeboekt. Balen! Zo liep onze hele planning stuk. We besloten maar de boot voor de volgende middag te boeken en er een leuke dag van te maken in Wellington. Om 11 uur reden we naar Wellington en spendeerden de dag in het museum en Cuba street. S’avonds sliepen we in een hostel. Wellington is een hele leuke stad! Veel studenten en backpackers en mooi aan de kust met de bergen op de achtergrond.
Zondag 11 september. Om 10 uur checkten we uit in ons hostel en gingen we stad nog iets meer verkennen. De boot zou officieel om kwart voor 3 gaan maar ze hadden de vorige dag al een smsje gestuurd dat dat pas om 4 uur zou zijn. No problem, we zijn in Wellington. We liepen langs de kust, dronken koffie, liepen nog een beetje verder, aten lunch en reden vervolgens naar Mount Victoria, het uitzichtpunt over heel Wellington. Geweldig! Om kwart over 3 kwamen we aan bij de boot. Even later bleek dat de boot waar we op zouden kapot was en dat we dus op de volgende boot moesten wachten, die pas half 10 vertrok. Shit! We kregen gratis eten en gelukkig had ik een zooi films op mijn iPad staan dus we konden ff uit de voeten. Eenmaal aan boord zijn we op de grond gaan liggen en in slaap gevallen tot we er waren. Zo jammer dat het donker was want het schijnt een prachtige rit te zijn. Eenmaal aan vaste Zuider wal(!!) waren we zo moe dat we meteen een hostel hebben gezocht, het was inmiddels ook al half 2 s’nachts.
Maandag 12 september. De laatste dag. De hele dag aan een stuk door gereden met een paar plaspauzes en foto stops. Man wat was het mooi! En zonnig ook nog eerst. Dat begon later een beetje tegen te vallen. Om half 6 kwamen we aan in Franz Josef. Een klein stadje met voornamelijk hotels en restaurants maar dit mogen wij de komende maanden ons thuis noemen. We ontmoeten onze baas, Tim een Duitser van begin 30. Hij liet ons onze caravan zien en legde ons van alles uit. We maakten de auto leeg en aten wat en vielen vroeg als een blok in slaap.
Dinsdag 13 september. Meteen onze eerste werk dag. We werken beide in de schoonmaak van het motel elke dag van 9 tot 1. Stuart werd opgeleid door Tim en ik door de Zuid Afrikaanse receptioniste. Het komt er op neer dat we gewoon de kamers schoonmaken, bedden opmaken, badkamers etc. Je weet wel. Na het werk zijn Stuart en ik de stad door gelopen, daar waren we snel klaar mee want het is maar super klein hier. Franz Josef staat bekend om de gletsjer net buiten de stad dus de mensen die hier naar toe komen zijn toeristen die met een helicopter vlucht de gletsjer op gaan en dan weer vertrekken. Helaas hebben we nog geen berg of ijs gezien door de regen en bewolking. De rest van de middag hebben we nog wat meer gerelaxed, hebben we rond gebeld voor een extra baantje en zijn we weer op tijd gaan slapen.
Woensdag 14 september. Werkdag 2. Het gaat al lekker vlot en ik vind tot nu toe het werk nog geen probleem, ach het zijn ook maar 4 uurtjes per dag. Om 1 uur waren we klaar en maakten we snel wat lunch en gingen we de hort op want de zon scheen. Ik schrok me kapot toen ik wakker werd, de lucht was blauw en een paar enorme witte bergtoppen stonden ineens in het zicht. Om 2 uur reden we naar het begin van de hike die naar de gletsjer gaat. Het is maar 5 minuutjes rijden ofzo. Daarna is het anderhalf uur heen en weer lopen. Voor ons was dat iets langer want fardou moet natuurlijk elke 3 minuten stoppen om een foto te maken op elk apparaat dat ze heeft. Het was onvoorstelbaar mooi. Ik kan er niks anders van maken. Ik denk dat het het mooiste is dat ik ooit heb gezien. We liepen vervolgens weer terug en reden terug naar onze caravan. Stuart maakte eten en ik zit op dit moment te reageren op vacatures. 

Vanaf morgen gaat een van ons in de middagen het kampeer terein runnen en kan de ander er nog werk bij zoeken voor naast het schoonmaken. Maar daar zijn we druk mee bezig! 

Hier nog een paar Franz Josef plaatjes 

5 Comments on “The mountains are calling…

 1. Waar is de rivier gebleven???? Daar hebben we met gevaar voor eigen leven ooit op geraft. Ondanks de handschoenen bevroren je handen meteen aan de peddel. Prachtig daar, zo ruig…. Geniet er van, niet aan wennen!!

  • Ja weg! We zagen plaatjes van 2008 en toen was de gletsjer nog een stuk verder. Ik vraag me af hoe het er uit zag toen jullie er waren! Fotos??? Die rivier is er nog wel maar niet raftbaar. Maar man wat is het mooi. Nee hier wil ik niet aan wennen. Hier wil ik voor eeuwig naar blijven kijken en wegdromen! Bedankt!

 2. Ziet er geweldig uit ! Voor ons nederlanders die bergloos zijn is t magnifiek!!! Hoop dat jullie er nog wat werk bij vinden! Sukses met alles en geniet daar!!!! Xg

 3. oh wat gaaf!!!

  Ik&mn vriend vliegen 9 december die kant op! Hoe lang blijven jullie dan?? Nog tips voor ons waar we een auto het beste kunnen kopen in de buurt van Auckland?? Wij willen er ook nog één kopen dus als je wat ziet!!!!! 😉 😉 😉

  Groetjessssss

  • Hey Aafke! Wat leuk! Ik heb net een blog voor je geschreven over alles wat er bij komt kijken als je een auto in Nieuw Zeeland koopt. Check the home page! Wij kochten m bij Turners. Die zit ook in auckland! En anders even facebook paginas checken!! Wij blijven nog tot maart in Nieuw Zeeland. ;). Groetjess

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *