Travel brings power and love to your life…

Wat een productieve week hebben wij gehad. Ik had niet verwacht dat het allemaal zo snel zou gaan en wat moet ik nu al ontzettend wennen aan het blijven op 1 plek.

Donderdag 3-3. Onze vlucht ging prima. Geen vertraging, heerlijke airline, leuke film. De 3 uren vlogen voorbij(ha ha) Stuarts oom en tante uit Canada waren net 4 weken aan het rondreizen geweest in nieuw zeeland en zouden rond dezelfde tijd op het vliegveld zijn als wij om terug te vliegen naar Canada. Wij haasten het vliegtuig uit om hun nog even te kunnen zien maar ze waren niet in dezelfde vertrek hal als wij. Jammer! Was zo leuk geweest. 12825450_10153333654680966_1539696677_nDe beveiliging hier is een stukkie strenger dan in Sydney. Je wordt ondervraagt en je moet je tassen door de röntgen halen. Alles was gelukkig helemaal in orde. We pakten de bus naar het centrum. We hadden nu van te voren een hostel geboekt(voor de verandering) en we konden t ook direct vinden. Het was smoor druk dus we konden niet op dezelfde kamer slapen. Dat was niet een groot probleem. Ik sliep in een dorm met 12 mensen en stu met 8. We zijn ergens gaan eten en op zoek gegaan naar internet. Dat was een enorme klus. Er was geen goeie gratis internet te vinden en we moesten een bus naar Tauranga boeken voor de volgende dag. Dat ging dus niet. We vonden een busstation die al dicht was dus besloten we de volgende dag maar te gaan kijken.
Vrijdag 4-3. Ik had echt een rotnacht. Ik sliep naast de deur en de hele nacht liepen mensen naar binnen en naar buiten. Ontzettend vervelend. Om 8 uur ging mn wekker en gingen we naar t busstation. Ik was niet te genieten natuurlijk. Gelukkig konden we een bus boeken voor half 10. Dus terug naar het hostel en spullen gepakt ergens ontbijt gehaald en naar de bus. We hadden nog steeds niet gedoucht(niet meer sinds de zaterdag ervoor) en hadden slecht geslapen maar de bus was prima te doen. We moesten overstappen in Hamilton. In totaal was het zo’n 3 uren. Stuart z’n Canadese tante houd zich heel erg bezig met familiestambomen enzo en had familie gevonden in Nieuw zeeland. Vorig jaar was Stu zn broer op bezoek geweest en dit jaar zn oom en tante. De familie had gezegd dat we zeker welkom waren om bij hun te blijven. Vraag me niet wat de familie relatie is want daar ben ik nog steeds niet achter maar ontzettend aardig. Toen we de bus uitkwamen stond Nancy(dat familielid, ergens achterin de 60) al op ons te wachten. Heel lief. Ze woont in Mount Maunganui in de buurt van het centrum met haar 2e man Ian een grofgebekte Australiër. Eenmaal bij haar thuis aangekomen direct gaan douchen. Wat fijn zeg 12071752_10153333646155966_18698947_nna 6 dagen niet douchen. En een kop thee met nancy gedronken. We zijn daarna de stad ingelopen. In kan nog niet goed aanvoelen wat het nou eigenlijk is. Het voelt ontzettend dorp en dichtbij elkaar maar schijnbaar is het toch echt wel een stad met nog veel meer woonwijken. Het centrum is een lange straat van ongeveer 1,5 km die paralel loopt aan het strand. Vanaf onze kant aan het eind van deze straat is een enorme heuvel genaamd maunt maunganui. Het centrum heeft verrassend veel leuke 2e handswinkels, café’s, restaurantjes, winkeltjes maar ook burger king en pizza hut. We zijn de straat helemaal doorgelopen. En bij de bank een afspraak gemaakt voor onze nieuw Zeelandse bankrekening. Naast de hoofdstraat staan allemaal palmbomen en het is steeds een heerlijke 25 graden. We voelden ons wel een beetje thuis. Het is echt prachtig. Savonds hebben we hamburgers gegeten en heeft Nancy ons een tour gegeven in de auto. Het is echt veeeel groter dan we dachten. Allemaal winkelcentrums etc. We zijn om 9 uur gaan slapen.
Zaterdag 5-3. We stonden om 11 uur op en gingen ontbijten. Na het ontbijt nam Nancy ons mee naar het winkelcentrum zodat we onze telefoons konden regelen. Dat was zo gebeurd. Er was een surfcompetitie op het strand dus daar zijn stu en ik smiddags heen gegaan. Het water is zo ontzettend blauw. En er zijn allemaal kleine eilandjes voor de kust. Er zijn blijkbaar ook pinguïns en walvissen en dolfijnen voor de kust. Heel cool. Niet gezien natuurlijk maar wie weet. We blijven nog ff. We hebben op t strand gehangen en zijn aan het einde van de middag terug gegaan. Gegeten en op tijd gaan slapen.
12810386_10153333606295966_396172417_o
Zondag 6-3. We zijn weer op tijd het centrum ingelopen op zoek naar papieren op deuren dat ze op zoek zijn naar mensen. Die plaatsen opgeschreven. We zijn een klein stukje de Mount opgelopen en hebben toen ergens een wijntje gedronken. Er was live muziek en alle terrassen zaten vol. Ik voelde me zo gelukkig. Dit is zo’n leuke plek om te zijn en te gaan wonen! S’avonds gegeten en met nancy thee gedronken. Heel lief van ze om ons hier te laten 12825616_10153333607000966_951829976_nblijven. We mogen blijven tot we iets anders hebben gevonden. Dat is super handig natuurlijk anders hadden we nu de hele tijd in een hostel moeten slapen en zelf eten moet kopen enzo. Dit is super voordelig. Ik heb bijna een beetje het gevoel weer terug te zijn in mn high school jaar. Nancy is net zo leuk en behulpzaam als cheryl was en ian is net zo luid en politiek gefocused als Arlynn. Ian ligt de hele dag tshirtloos in z’n stoel Fox politiek te kijken en hij is een Trump fan. Dat is nou net niet helemaal ons ding. Politiek is prima maar Trump….
Maandag 7-3. We liepen samen het dorp in op zoek naar werk. Het is kiwi tijd dus er is veel werk in kiwi plukken en kiwi factories. Als het even kan doe ik dat liever niet. Want het lijkt me nogal zwaar werk. De vorige dag hadden we een papiertje gezien in een schattig restaurantje/coffeehouse en dat leek me wel wat dus ik dacht laat ik dat eerst maar es proberen. Ik naar binnen met m’n cv en een gesprek van 5min met de manager. Guess what. Ik heb een 12833338_10153333606315966_333693134_ntrial dag a.s. Vrijdag. Van 10 tot 2 kijken of t wat is en hoe t gaat. Super leuk! Er zijn nog wel meer plaatsen waar ze mensen zoeken dus als t niks is of ik krijg te weinig uren kan ik dat er altijd nog bij doen. Ik was helemaal happy. In de middag hadden we een afspraak bij de bank voor onze bankrekeningen hier. De man wou volgens mij erg graag dat we een gezamenlijke rekening kregen. Dat vonden we beide niet zo nodig eigenlijk dus hebben we elk onze eigen bankrekening. Stuart is met nancy naar de kiwi boerderijen geweest en kreeg een paar aanmeldingsformulieren.
Dinsdag 8-3. Stuart ging in de ochtend naar de kiwi factories om te kijken of er werk voor m was en ik ben het centrum ingelopen om bij een kleding winkel te vragen of ze nog mensen zochten voor in het weekend. Er hing een briefje op de deur dat ze mensen zochten dus ik vroeg naar de manager en zei dat ik erg geïnteresseerd was, ze zei oh het is heel erg leuk om je te ontmoeten, hoe lang blijf je in de mount, wat doe je vandaag, leuk je te ontmoeten en toen liep ze me naar de deur. Ehm oké? Daar kreeg ik dus totaal geen hoogte van. Ik ben terug naar het huis gelopen. Stuart kwam terug. Hij was aangenomen op de kiwi factory als packer en stacker. Dus inpakken en opstapelen van het fruit. 6 dagen per week voor 9,5 uren per dag. Hij heeft alleen op zaterdag vrij. Pff lange dagen. Maar het is wel goed geld verdienen. In de middag nam Nancy ons mee naar het belastingbureau want we hebben een belastingsnummer nodig voor ons loon. Het was best wel wat gedoe en hebben eerst nog in een internet cafe gezeten om formulieren in te vullen en uit te printen. Maar na een paar uur is t gelukt en volgende week krijgen we ons nummer.
12528132_10153333606130966_786227743_nWoensdag 9-3. Alles is geregeld. We hebben werk en onze bankzaken etc. Het enige dat we nog nodig hebben is ergens om te wonen. Nancy dr buurman gaat verhuizen en wil t misschien wel verhuren dus daar wachten we stiekem een beetje op dat zou super zijn. We hebben de hele dag op het strand gelegen en het dorp rondgelopen. Savonds na het eten zijn we weer even naar het strand gegaan. Het is hier zo mooi en zulk heerlijk weer. Donderdag 10-3. We stonden om 11 uur op, stu moest wat papieren naar de kiwi factory brengen en aan het begin van de middag zijn we weer naar het strand gegaan. De rest van de dag gerelaxed.

Een week geleden landen we in Nieuw zeeland en inmiddels hebben we al zo ontzettend veel geregeld. Het enige dat we nodig hebben is een huissie maar dat heeft geen haast. Stuart hoeft pas over 2 weken te beginnen. Ik heb ontzettend zin in m’n trial dag. Ik heb er alle vertrouwen in! Het is hier 12 uren later dan in Nederland en zomer in de winter is best een beetje gek. Nancy en Ian zijn ontzettend aardige mensen en we voelen ons hier best wel een beetje thuis. Mount maunganui is een ontzettend leuke plek om te wonen en we hebben zoveel zin in dit jaar. Ik moest zeggen dat het best een beetje wennen is om op dezelfde plek te zijn na 5 weken rondreizen. Maar dit is zeker geen straf. Ik laat snel weten hoe m’n eerste dag gegaan is en hoe nu verder.

x

2 Comments on “Travel brings power and love to your life…

  1. Klinkt heerlijk zeg!
    Succes met je baan.. Hoop dat het wat is..
    Veel plezier saampjes ..
    Xx margreet

  2. Nou dat zijn fijne berichten Stu werk, jij misschien ook en jullie hebben een goeie slaapplek bij lieve mensen en het is er ook nog prachtig. Ik snap dat je het rondtrekken nu mist dat is nu eenmaal leuk maar er is nog veel te ontdekken daar dat is een leuk vooruitzicht! Sukses met je trialdag en veel plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *