Vancouver

5oktober 2015

Ik ben van deze stad gaan houden, om meerdere redenen natuurlijk. Deze stad heeft alles! De hoge gebouwen, veel groen, bossen, natuurparken, watervallen, bergen en het ligt aan de zee. Het is een aardig prijzige stad om te wonen maar niet heel duur om het te bezoeken. Je hebt een vliegticket vanaf €650 en een hotelkamer vanaf €40 per nacht. Er valt ontzettend veel te zien en te doen dus neem er in ieder geval 5 dagen de tijd voor. Het is goed om te bezoeken tussen mei en oktober. De winter zijn niet erg koud maar het regent wel veel in de winter. in de zomer is het klimaat prima.

5 must see’s en must do’s! 

 1. Downtown
  hou je van hoge gebouwen, winkelen, drankjes doen, cafeetjes etc ga dan vooral Downtown! Je kunt de Olympische fakkel bekijken van 2010 doen de winterspelen in Vancouver waren. Het is een moderne stad met coole architectuur en mooie uitzichten over het water waar je ook noord Vancouver kunt zien.
  2015-09-03 15.19.352. Capilano suspension bridge
  Is in een soort van natuurpark met bruggetjes en paden over het water en hoog door de bomen. De capilano suspension bridge is 140meter lang en 70 meter boven het water en ontzettend veilig. Het is een prachtig groene omgeving en veel te zien en te doen.

  3. Sea safari

  Vanuit Horsoe bay in west vancouver kun je een sea safari doen wat erg leuk is. Je gaat in een oranje rib 2 uren lang het water op. De schipper laat je de mooiste plaatsen zien. Onderweg kom je zeehonden en allemaal soorten vogels tegen. Aan de waterkant staan enorme huizen. En je vaart tussen de eilandjes door. Kleed je wel warm aan!

  4. Fly over Canada

  In Canada place downtown Vancouver kun je de Fly over Canada experience doen. In een bioscoopzaal vlieg je als het ware over heel Canada. De stoelen schuiven naar voren en je krijgt de effecten als water in je gezicht en de kou van de sneeuw etc ook mee. Heel erg de moeite waard.

  5. ijshockey wedstrijddownload (36)

  Canadezen zijn enorme ijshockey fans dus is het natuurlijk hartstikke leuk om tussen de Canadezen in Vancouver hun team de Canucks aan te moedigen! Een echte NHL wedstrijd is zo’n 60dollar.

  Als je tijd hebt ga dan ook zeker een bezoekje brengen aan Whistler. Zo’n 2 uren rijden van Vancouver. De weg er naartoe is prachtig. Uitzicht over de zee, de bergen en je komt langs een paar watervallen. Whistler is een echt skistadje waar ze de ski en snowboard delen van de Olympische spelen 2010 hadden. 

   

   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *