Wat zit er in mijn backpack

Wat zit er in mijn backpack

Sinds een week sleep ik mijn hele hebben en houden mee in 2 rugzakken, een grote backpack en een kleine. Als je gaat reizen voor anderhalf jaar moet je wel wat mee hebben, dacht ik. Eigenlijk is het niet anders dan backpacken voor 3 maanden. Ik neem nogal gauw iets teveel mee. Veel overbodige dingen want hier zijn ook gewoon winkels. Je merkt snel dat je veel eigenlijk niet nodig hebt. Make up, hoezo? Schone kleren elke dag, pff dit is nog prima.

Hier een lijst van de dingen die er in mijn backpack zitten.

1 spijkerbroek
2 dunne lange broeken
1 korte broek
1 jumpsuit
1 lange rok
2 korte rokken
1 legging
1 jurkje
1 trui
2 t shirts
3 hemdjes
2 bikinis
4 sokken
Sarong
12 ondergoed
Handdoek
Goede loopschoenen
Slippers

Toilettas
Shampoo
Cremespoeling
Zeep
Bodylotion
Zonnebrand
Tandenborstel
Tandpasta
Vochtige doekjes
Haarborstel
Lippenbalsem

Klein tasje met  vrouwenspul
Mascara
Oogpotlood
Lippenstift
2 x oorbellen
2 x ketting
Maandverband/tampons
Scheerspul

Vermaak
Ipad
E reader
Oordopjes
Kaarten
Yathzee
Mini reisspellen

Opladers, ontzettend zonde van de ruimte maar je hebt ze wel nodig, voor elk apparaat een andere snoer, what a wast!

Een tas vol met medicijnen en m’n schouderbrace. Paracetemol, de pil voor 1,5 jaar, muggenspray, diarree pillen, ors, wagenziektepilletjes etc etc. Ook ontzettend zonde van de ruimte maar wel nodig.

Extra
Handalcohol
Opblaaskussen
Camera + lens + go pro
Zaklamp
Zakmes
Zakdoekjes
Veters
Katoenen opvouwbare tas.

Veel dingen zijn toch echt wel nodig(denk ik nu nog) en ik kan tot nu toe nog niet iets bedenken dat ik thuis had kunnen laten. Wat heb ik toch teveel mee?

Heb jij ook altijd de struggles dat je veel te veel mee neemt, of juist te weinig?

2 Comments on “Wat zit er in mijn backpack

  1. Leuk om te lezen! Zelf drie weken geleden vertrokken en nu in India. Toevallig onze lijst zojuist gedeeld op een fb pagina en veel reacties dat we veel te veel mee hebben. Als ik jouw lijst zo zie komt het wel aardig overeen geloof ik. Wij hebben een paar kleine dingen extra mee (gaan ook langer weg), laptops, klein pannetje, slotjes/tierips/tape, maar bijvoorbeeld geen shampoo/bodylotion oid.. Helaas begonnen wij in Sofia (met sneeuw), dus moest wat warme kleren mee.. Die stuur ik zodra dat kan naar huis! Heel veel plezier nog!

  2. Het is altijd moeilijk om goed in te schatten wat mee moet. Dat hebben wij ook met onze fietstochten. Maar als je wat langer onderweg bent laat je wat dingen achter, je merkt al gauw wat echt belangrijk is.
    Leuke foto’s maken jullie, ga zo door wij genieten ervan.

    Hartelijke groeten J en MT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *