Binnenkort ben ik voor langere tijd weer in Canada te vinden. Nu vroeg ik me af hoe andere Nederlanders met een Canadese partner Canada ervaren. Ik stelde Ellen hier een paar vragen over, benieuwd? Lees dan verder.

Wie ben je en waar kom je vandaan? Wie is je partner en waar in Canada komt je partner vandaan?

Mijn naam is Ellen Marshal, ik kom uit het zuiden van Nederland, uit een klein dorp in de buurt van Maastricht. Mijn partner is Connor Ashley uit Canada, hij is geboren in Saskatoon maar is opgegroeid in Calgery, in de buurt van de Rocky Mountains.

Hoe hebben jullie elkaar leren kennen?

Ik reis zelf inmiddels al 4 jaar en 2,5 jaar geleden hebben wij elkaar in Sydney, Australie leren kennen. We hebben beiden een grote passie voor reizen en de wereld ontdekken. Na 3 maanden hebben we samen een test-trip gedaan om te kijken of we 24/7 samen konden reizen. Dat was helemaal super en vanaf die dag reizen we dus al full-time samen de wereld over!

Hebben jullie een lange afstandsrelatie gehad?

Vanaf de dag dat Connor mijn hostel in liep in Australië zijn we al samen dus we hebben nooit een lange afstandsrelatie gehad, juist het hele tegenovergestelde! We zijn nog een enkele dag zonder elkaar geweest in de afgelopen 2,5 jaar!

Hoe vaak ben je in Canada geweest?

Ik ben nu twee keer in Canada geweest, beide keren waren in de winter tijdens de kerst periode, dus het was -45 graden! Wat natuurlijk amper vol te houden was voor mij!

Wat is je favoriete plek in Canada?

Ik heb nog niet veel van Canada ontdekt, beide keren zijn we geweest om familie op te zoeken. Aangezien het er super koud was zijn we alleen op skitrips in de bergens geweest. Dus mijn favoriete plekje tot nu toe is banff/lake louise! Maar
de volgende keer wil ik zeker terug ik de zomer om meer prachtige plekken te ontdekken!

Wat zijn volgens jou de grootste verschillen tussen de Nederlandse en Canadese cultuur, mensen en natuur?

Uit onze persoonlijke ervaring zijn Canadesen wat relaxter, Nederlanders zijn meer gestresst en nemen alles wat serieuzer. De natuur en landschappen zijn wat diverser in Canada en er is veel ongebruikt land waar in Nederland alles vol maar wel schoon en georganiseerd is. In Nederland en Europa is het openbaar vervoer goed geregeld, in Canada moet je eigenlijk wel echt je eigen auto hebben. Nederlanders kunnen veel meer talen waar in Canada ze eigenlijk alleen maar Engels kunnen en een klein deel Frans aan de oost kust.

Heb je hier ook grappige anekdotes over?

Nou… Marijuhana is legaal in Nederland, maar Canadezen doen net alsof het daar ook legaal is. Ik bedoel, de vlag met de maple leaf staat toch eigenlijk voor een wiet blad.

Wat zijn de plannen voor de toekomst, Canada of Nederland of heel ergens ander? En waarom deze plek?

We willen niet in Nederland, en ook niet in canada gevestigd te zijn! Ons plan is om de komende 5/10 jaar nog te reizen en zodra we iets ouder zijn vervolgens op 4 plekken in de wereld een home-base hebben.
Waarschijnlijk een plekje in California, Bali, Kroatia & Canada!

Je kunt Ellen en Connor volgen op Facebook & Instagram

 

Author

Write A Comment