In April ging ik samen met 4 vriendinnen een weekend naar Palm Springs voor mij bachelorette feestje. Wat een verrassend leuke plek is dit! Hier vind je alles om 3 dagen Palm Springs mee te vullen

Palm Springs

Palm Springs ligt in de staat California. Het ligt eigenlijk in het midden van de woestijn en is een plek waar veel oudere mensen gaan wonen als ze met pensioen zijn. Toch is het geen saaie plek en zijn er genoeg leuke dingen te doen.

Palm Springs

Vervoer

Palm Springs heeft een internationaal vliegveld dus de beste manier om hier te komen is per vliegtuig.

Ben je van plan om je hele tijd in Palm Springs door te brengen dan kun je gemakkelijk met het ov en Uber rondkomen. Ben je van plan om meer van de omgeving te verkennen dan is een auto huren handig.

Wij huurden onze auto bij Thrifty op het vliegveld en het koste zo’n $125 per dag.

Arrive Palm springs
Caliente Palm Springs

Waar slapen

Wij verbleven in een AirBnb in Yucca valley. Als je niet per se in Palm Springs wil verblijven en je huurt toch een auto dan kan ik het je zeker aanraden om een Airbnb in Yucca Valley of Joshua Tree te huren. Er zijn tal van leuke plekken met zwembad / hot tub en dan heb je gewoon een heerlijke thuis basis om te verkennen.

Wij verbleven hier.

Wil je liever toch in Palm Springs verblijven dan zijn de volgende hotels aan te raden:
Caliente Palm springs
Trixie’s Motel
The Saguaro Palm Springs
Arrive Palm Springs

Uitzicht vanuit onze airbnb

Waar eten

We kookten zelf best wel veel in onze Airbnb maar toch hebben we wel wat leuke plekken bezocht die ik je zeker kan aanraden

Farm
Op onze aankomstdag op vrijdag konden we er om 2 uur niet meet terecht, toen we het zondag voor de brunch nog eens probeerden was er een 2,5 uur lange wachttijd maar gelukkig was het dinsdag ochtend raak. Ik kan je deze plek voor ontbijt/brunch erg aanraden al zul je misschien wel geduld moeten hebben om een tafeltje te bemachtigen.

King’s Highway Dinner
Een restaurant dat bij een hotel hoort waar we zo naar binnen zijn gelopen. Ze hebben hier echt heerlijk eten (ik kan de tortellini aanraden) maar dus ook elke maandag een drag bingo. Ontzettend leuk!

Koffi
Geen ervaring met het eten hier maar een goeie stop als je op zoek bent naar een goede kop koffie.

The Barn
We hebben er niet gegeten maar zijn er wel naar binnen gelopen om proberen een tafeltje te regelen. Alleen voor de atmosfeer kan ik je het erg aanraden!

Pappy & Harriets in Pioneertown

Leuke dingen om te doen

Nu waren wij in Palm Springs voor een vrijgezellen feestje. Dat betekent niet dat ik geen leuke tips heb voor “normale dingen” om te doen.

botanical garden

Botanical Garden
$5
De Botanische tuinen van Palm Springs zijn gevuld met allerlei verschillende cactussen en vol met kolibries. Je hoeft niet heel veel tijd uit te trekken voor deze attractie want binnen een half uur ben je er wel doorheen maar toch is het wel een must stop wanneer je in Palm Springs bent.

Joshua Tree National Park

Joshua Tree National Park
$30
Sowieso de moeite waard om de 45 minuten te rijden naar het Joshua Tree Nationale Park. Dit is de enige plek ter wereld waar de Joshua boom groeit en is dus er bijzonder. Er zijn tal van wandelingen die je kunt doen, prachtige rots formaties om te bezoeken en heel veel prachtige dingen om te zien. Je kunt prima een dag door brengen in dit prachtige park.

Pappy & Harriets

Pioneer Town
Wij gingen naar Pappy & Harriets in Pioneer town voor een concert en ik kan je zeker aanraden om even te kijken of er iets leuks speelt in deze prachtige locatie wanneer jij hier naartoe gaat want dit was echt een hele bijzondere ervaring. Ook heeft Pappy & Harriets een heerlijk restaurant.

Windmolens

San Gorgonio Mountain pass windmolens
Een leuke stop onderweg van Palm Springs naar Joshua Tree. In deze bergpas vind je 4000 wind turbines wat voor een prachtige foto zorgt!

Palm Springs Aerial Tramway
Deze attractie hebben wij overgeslagen maar schijnt voor vele mensen een ontzettend hoogtepunt te zijn van hun bezoek naar Palm Springs. Vanuit hier heb je een prachtig uitzicht en kun je ook een aantal wandelingen maken.

Ten slotte

Ik vond Palm Springs echt een ontzettend fijne plek en 3 dagen was ook de perfecte tijd om te verblijven. Ik voelde me heel erg veilig en het is er altijd mooi weer, dat helpt natuurlijk ook. Echt e`en aanrader dus!

Author

Write A Comment