Brunei is niet bepaald een bekende en populaire bestemming onder backpackers wat eigenlijk heel erg zonde is want het is een hele bijzondere bestemming. Brunei is een klein landje in Zuid- Oost Azië en wordt omringd door Maleisisch Borneo. Het is ook meteen een van de rijkste landen ter wereld, dit komt voornamelijk door de olie winning in dit land. Wij brachten een paar dagen  door in dit bijzondere landje.

Hoe kom je hier?

Brunei heeft een vliegveld dus je kunt hier via internationale vluchten komen, maar je kunt ook overland via Miri of Kota kinabalu in Brunei komen. Dat hebben wij gedaan. Hier binnenkort meer over.

Waar sliepen wij?

Meteen uit de bus vonden we een guesthouse genaamd Joy Downtown Brunei. Voor €20 per nacht heb je een eigen kamer met gedeelde badkamer. Zoals de naam al doet vermoeden is dit guesthouse downtown en kun je overal naar toe lopen. Om de hoek vind je een Dairy Queen, Burger King en een tal van andere leuke restaurantjes en café’s. Ook is er een groot winkelcentrum in de buurt en kun je van voor het hostel een bootje pakken naar het dorp op het water.

img_5914

Wat doen?

Moskeeën
Omdat Brunei een voornamelijk Islamitisch land is zijn er veel prachtige moskeeën te bewonderen, op loop afastand van bovenstaand guesthouse vind je de Omar Ali Saifuddin Moskee. Wanneer je Brunei googled zul je ongetwijfeld veel foto’s vinden van deze moskee. Het is dan ook een prachtige plek om te bezoeken overdag maar ook s’avonds wanneer de moskee verlicht is. Een andere moskee om te bezoeken is de Jame’Asr Hassanil Bolkiah Moskee, de grootste moskee van Brunei.
Paleis
Brunei heeft een Sultan en deze sultan woont in het grootste bewoonde paleis ter wereld. Het paleis is alleen geopend voor publiek tijdens islamitische feestdagen en het einde van de Ramadan.
Ulu Temburong National Park
Ookal is Brunei behoorlijk klein het heeft toch een natuur park Ulu Temburong nationaal park. Hier kun je verschillende planten en dieren vinden die je nergens anders ter wereld vind. Je kunt vanuit de stad een dagtripje hier heen doen per boot. In dit nationale park vind je een canopy walk op 60 meter hoogte. Een must do!
img_3616

Kosten Brunei

Omdat Brunei zo’n rijk land is is het aardig prijzig om te bezoeken. We waren 4 dagen en 3 nachten in Brunei. Dit is wat we uitgaven met 2 personen

Vervoer (bus in en uit Brunei)                €70
Slapen (3 nachten Joy Downtown)     €60
Eten (eten en drinken)                           €85

Totale kosten in Brunei voor 2 personen in 4 dagen €215

Extra info

-Brunei is iets groter dan Gelderland
-Het is officieel een islamitisch land
-Alcohol is verboden
-Je geeft hier geen fooi
-Onderwijs en gezondheidszorg in Brunei is gratis
-Brunei is een van de rijkste landen ter wereld
-En de Sultan is een van de rijkste mannen ter wereld
-De Sultan heeft de touwtjes in handen en is behoorlijk corrupt zo is vrijheid van meningsuiting nogal een dingetje

Brunei is een behoorlijk interessant land om te bezoeken, meer dan 2 hele dagen heb je hier niet nodig. Het is iets prijziger dan andere Aziatische landen maar laat dit je niet tegen houden!

Zou jij Brunei eens willen bezoeken?

Author

5 Comments

 1. Dat is zeker best prijzig voor een Aziatisch land, maar het is dan ook wel een bijzonder land dat je niet zo snel weer zult bezoeken, dus ik zou het zeker ook hebben meegepakt. Toch een unieke ervaring rijker. En je hebt er prachtige foto’s gemaakt!

  • fardou Reply

   Ja een beetje duur wel maar wel echt heel leuk voor de ervaring! En waarschijnlijk ook een once in a lifetime plaats om te bezoeken. Dankjewel voor je leuke reactie Yvonne! 🙂

 2. Pingback: Met de bus van Kota Kinabalu naar Brunei | Fartravels.nl

 3. Ik ga volgende week naar Maleisie en neem deze zeker mee op mijn trip! Fijn dat je het zo goed beschreven hebt.

  Gr. Simone

  • fardou Reply

   Super! Ik ben blij dat je er wat aan hebt. Heel veel plezier en een goeie reis!

Write A Comment