In oktober bezocht ik New York voor de eerste keer in m’n leven en ik was blij verrast. Waar ik normaal niet een “grote steden” mens ben en een “geef mij maar de natuur” mentaliteit heb vond ik New York toch echt een bijzondere plek en kan ik niet wachten om terug te gaan. Hier de ultieme gids om 3 dagen in New York te vullen

New York vanaf de Brooklyn brug

Vervoer

Vanaf Amsterdam kun je vliegen naar JFK, Newark of LaGuardia. New York heeft een ontzettend goed metro systeem. Koop daarom bij aankomst een week pas voor $33. Hiermee kun je onbeperkt de hele week gebruik maken van de Subway. Het kan eerst een beetje overweldigend zijn maar na een paar keer vind je helemaal je draai.

Grand Central Station

Waar slapen

Ik heb de mazzel dat ik een vriend in New York heb wonen dus ik kon gezellig bij hem logeren maar veel mensen hebben niet dezelfde luxe. Overnachten in New York kan echt ontzettend duur zijn en er is zo veel keus!

De Vessel
High Line

Reisplan: Dag 1

Neem de subway naar 34th Street-Hudson Yards en stap daar uit.
Je eerste stop is het gebouw De Vessel in Hudson Yards. Dit gave gebouw werd geopend in 2019 en is 45 meter hoog.

Vanaf hier kun je beginnen met het lopen van de High Line. De high line is een oud goederen treinspoor dat vanaf 1933 door de stad liep. In de jaren 90, toen het al jaren niet meer in gebruik was, besloten ze er een prachtig groen voetpad van te maken. De high line is 2,3 km lang. Onderweg kom je lang een paar prachtige uitzicht punten, geweldige architectuur en je kunt de High Line af wanneer je maar wil maar ik raad je aan tot de Chelsea market door te lopen en daar naar binnen te gaan.

De Chelsea Market is een overdekte markt in deze prachtige buurt. Chelsea, de buurt, heeft heel veel schattige cafeetjes en restaurantjes en je kunt je hier een hele tijd vermaken.

De Oculus
9/11 Monument

Neem vervolgens de Oculus. Dit is gebouwd ter nagedachtenis aan 9/11. Wanneer je dit overweldigende gebouw uitloopt kom je terecht bij het 9/11 monument. Je kunt hier ook het 9/11 museum bezoeken.

Statue of Liberty

Vanaf hier kun je lopen naar Battery Park en van hier uit kun je gratis de Staten Island pakken. Staten island zelf is niet het hoogtepunt van deze veerboot rit maar vanaf de veerboot krijg je een prachtig uitzicht van Statue of Liberty. Neem dus een retourtje veerboot en krijg een goed uitzicht over deze iconische.

Eenmaal terug in Battery park ben je binnen 10 minuten lopen op Wall Street. Het is toch wel heel gaaf om eens over Wall Street te wandelen!

Vanaf Wall Street ben je binnen 20 minuten lopen ( of een paar minuten met de metro) bij Grand Central Station en kun je een bezoekje brengen aan dit beroemde trein station.

Time Square

Om je eerste dag af te sluiten kun je van Grand Central station binnen 10 minuten naar Time Square lopen. Het is leuk om hier je dag af te sluiten aangezien alle lichtjes een enorme indruk maken. Ik vond het nogal overweldigend met alle mensen en geluiden en lichtjes dus ben je daar gevoelig voor houd daar rekening mee.

Rockefeller centre

Dag 2

Begin je dag bij Rockefeller centre. In dit gebouw wordt de late night show van Jimmy Fallon gefilmd en er is in de winter buiten een bekende ijsbaan die je vaak in films ziet. Ook staat hier in december de grote kerstboom.

Vanaf het Rockefeller centre is het 10 minuten lopen naar central park. Wil je onderweg een museum mee pakken, je loopt langs het MoMa (museum of modern art).

Central Park

Net buiten Central Park kun je fietsen huren, Central Park is heel groot en wij als Nederlands zijn natuurlijk dol op fietsen dus ik kan je zeker aanraden door dit prachtige park te fietsen. Vervolgens kun je door de Upper West Side fietsen. Deze prachtige buurten zijn natuurlijk hartstikke bekend door bijv. series als Gossip girl.

Brooklyn Brug

Vanaf Central Park pak je de Subway naar de Brooklyn Bridge. Wanneer je het metro station uit loopt sta je aan het begin van de bekende Brooklyn bridge. Ook dit is een enorme toeristische trekpleister en kan een beetje overweldigend aanvoelen maar wat een fantastische wandeling is het over deze brug. Met prachtige uitzichten over de stad en het water loop je naar het stadsdeel Brooklyn. Wanneer je over de brug naar beneden naar de straat Washington Street in Dumbo heb je een fantastisch uitzicht over de brug. Een bekende fotoplek.

Van hieruit kun je een stukje lopen naar de Park Slope waar al die prachtig echte Brooklyn huizen staan. Dit is een gewone woonwijk maar toch erg leuk om al die gebouwen te zien.

Park Slope

Dag 3

Eigenlijk heb je in de afgelopen 2 dagen al ontzettend veel van de highlights gezien. Dus deze dag kun je best open invullen.

Begin deze dag ergens op 5th avenue. Dit is een wereldberoemde straat en je kunt hier flink los als je wilt shoppen. 5th avenue is 10 km lang en aan deze straat vind je bijv. Rockefeller centre, de Empire state building en de flat iron building.

Empire State Building

Wil je een mooi uitzicht over New York zien dan kun je naar Empire State Building, Top of the Rock, One World Observatory, the Edge, and SUMMIT One Vanderbilt. Al deze plekken hebben een fantastisch uitzicht over de stad.

Nadat je de stad van bovenaf hebt gezien kun je nog eens naar Time Square gaan om het plein overdag te zien. Het is een heel ander gevoel om hier te zijn in het dag licht.

Ook kun je er voor kiezen een musical te zien op Broadway. Broadway is vlak naast Times Squire. Je moet vaak van te voren al je kaartjes hiervoor kopen maar met een beetje geluk kun je op de valreep nog een plekje scoren voor een show on of off broadway.

Brooklyn Brug

Tot slot

New York is echt een fantastische stad om te bezoeken en ik kan het iedereen eens aanraden ook als je niet van grote steden houdt. Ik denk dat 3 dagen zeker het perfecte aantal dagen is maar je kunt er natuurlijk altijd voor kiezen een extra dagje te nemen want de dagen zijn wel lang en vol.

Author

Write A Comment