Het is weer zo ver! The most wonderful time of the year! Vancouver is een ontzettend fijne plek met de feestdagen, met zoveel leuke dingen om te doen! De 10 leukste activiteiten die je kunt doen in magische tijd lees je hier!

Canyon lights

Noord Vancouver

Canyon Lights bij de Capilano Suspension brug
Wanneer: 19 november tot 22 januari
Prijs:
$63
De absolute must see voor de meeste mensen is toch echt wel de Canyon lights. Elk jaar is dit een enorm spektakel. Met de lange hangbrug helemaal verlicht tot de paden door de bomen, het is een enorm magische plek om te zijn met de feestdagen. Let wel op dat je van te voren moet reserveren.

Dundrave Festival of lights
Wanneer: 3 december tot 8 januari
Prijs: Gratis

In West Vancouver aan het water vind je tientallen kerstbomen versierd door mensen en bedrijven in de buurt. Ontzettend leuk om langs al deze versierde bomen te wandelen. In de weekenden vind je hier verschillende evenementen met muziek en warme chocolade melk!

Peak of Christmas op Grouse Mountain
Wanneer: 25 november tot 2 januari
Prijs: $69

Bovenop Grouse mountain kun je meer dan alleen skien. Je kunt er namelijk ook schaatsen, wandelen door de lichtpoorten, de gingerbread house competitie bekijken, kerstfilms kijken en er is soms ook live muziek. Een enorme beleving dus!

Festival of Lights at Park & Tilford
Wanneer: 30 November tot 31 december
Prijs: Gratis

In een prachtig parkje bij Park & Tilford heb je dit onwijs leuke festival van lichtjes. Haal bij de Starbucks next door een warme chocolade melk en loop door de prachtige verlichtte tuinen. Het is net een sprookje!

peak of Vancouver

Vancouver

Vancouver kerst markt
Wanneer: 12 november tot 24 december
Prijs: $
20
Het is misschien geen Duitse kerstmarkt zoals wij het kennen maar het komt er wel erg in de buurt! Met leuke kraampjes om cadeautjes te kopen, gluhwijn en muziek is dit een enorm gezellige markt!

PNE Winter Fair
Wanneer: 14 december tot 23 December
Prijs: $15

Dit jaar vind je bij de Winter fair kerst concerten, een plek om te schaatsen en natuurlijk foodtrucks en leuke kraampjes om voor kerst cadeautjes te shoppen!

VanDusen Festival of Lights
Wanneer: 25 november tot 2 januari
Prijs: $21

Met meer dan 1 miljoen lichtjes is dit toch zeker wel een van de grootste licht displays in Vancouver. Elk jaar komen er dan ook duizenden mensen op af. Elke 20 minuten is er een 8 minuten durende lichtshow, er zijn verschillende licht tunnels en er is muziek en natuurlijk iets te eten en drinken!

Bright nights in Stanley Park
Wanneer: 1 december tot 31 december
Prijs: per donatie

Het bekendste aan de bright nights in Stanley Park is de kerst trein maar verder zijn er nog meer leuke dingen te doen zoals de food trucks, kerst films en er is een antieke brandweer auto! Verder, en hoe kan het ook anders, zijn er heel veel kerst lichtjes

Vancouver Symphony Orkest
Elk jaar in december doet het Vancouver Symphony orkest verscheidene optredens. Zo spelen ze bijv. live bij de film Home Alone maar doen ze ook op verschillende plekken in de stad een kerst optreden met kerstmuziek van toen en nu. Voor meer informatie hierover vind je op hun website!

BC Ballet
Bij kerst ballet denk je toch al snel aan de Notenkraker en die kun je deze maand ook zien in Vancouver. In het Queen Elizabeth theater speelt van 15 t/m 18 December het GOH Ballet.

VanDusen

Genoeg prachtige en leuke dingen om te doen met de kerstdagen in Vancouver!

Author

1 Comment

  1. Greta Venema Reply

    Wauw !!!! Wat zijn dat prachtige evenementen,vooral met al die lichtjes op plekken waar we met je zijn geweest!!!!Ik zou er ook wel rond deze tijd willen zijn!!! Geniet er lekker van samen😍Vancouver is so magical🇨🇦

Write A Comment