Eerder dit jaar roadtripten Stu en ik langs de kust in Amerika naar Oregon. We spendeerden 3 dagen in deze prachtige staat en zagen ontzettend veel moois. Hier de niet te missen stops tijdens jou reis door Oregon!

Oregon kust

Cannon Beach

Cannon beach is een charmant stadje in het noorden tegen de grens van Washington / Oregon. Zoals de naam al doet vermoeden is er ook een prachtig strand. Cannon beach staat het meest bekend om de Haystack rock; een grote rots aan het strand. Het is ontzettend leuk om door dit stadje te wandelen en natuurlijk over het prachtige witte strand te lopen.

uitzicht vanaf Heceta head lighthouse

Heceta Head Lighthouse

De meest gefotografeerde vuurtoren van Oregon! Na een wandeling van 10 minuten vanaf de parkeer plaats kom je terecht bij deze ontzettend schattige vuurtoren met een fantastisch uitzicht. Wij hadden de mazzel om hier vandaan ook nog eens walvissen te spotten! Zo bijzonder! Beneden bij de parkeerplaats is ook een prachtig strand waar je even lekker kunt bijkomen.

Sealion Grotten

Op een paar minuten rijden van de vuurtoren heb je de Sea Lion caves, oftewel de zeeleeuw grotten. Voor $16 kun je hier naar binnen. Een korte wandeling brengt je naar een enorme grot waar je vaak veel zeeleeuwen vind. Een enorm leuke ervaring als je het mij vraagt!

Samuel H Boardman park

Samuel H Boardman Park

Helemaal in het zuidelijkste puntje van Oregon vind je de het prachtige Samuel H Boardman Park. Dit 12 mijl lange park dat helemaal langs de zee loopt is zeker een must see. Met fantastische wandelingen, prachtige kliffen en stranden is dit de perfecte uitvalbasis om een paar dagen te verblijven.
Een paar prachtige plekken in dit park om te bezoeken zijn Cape Ferrelo Viewpoint, Natural Bridge en House Rock Viewpoint.

Crater Lake

Toen wij er waren zaten we helaas midden in een dikke sneeuw storm dus hebben we helaas Crater Lake niet kunnen zien. Dus zie je in de weersverwachting een sneeuwstorm, sla dan Crater lake over. Maar als het weer een beetje goed uit ziet maak dan zeker een bezoek aan dit nationale park.
Crater lake is het diepste meer in Amerika en op enorme hoogte is dit niet zo gek. Je rijd zo’n 20 minuten de berg omhoog en dan heb je een fantastisch uitzicht over dit enorme meer
Zo’n 7700 jaar geleden ontstond dit meer na een enorme vulkaan uitbarsting. Het meer is een prachtige kleur blauw en omringd door bergen.

smith rock state park

Smith Rock State Park

Een ongelofelijk leuke verrassing vond ik Smith Rock state park. Heel anders dan de rest van Oregon is dit een park met kliffen maar niet langs het water. Je kunt hier leuk kamperen en er zijn ook een aantal fantastische hikes die je kunt doen. Trek zeker een paar dagen uit voor dit prachtige park!

Multnonah Falls

Elk jaar trekt deze enorme waterval zo’n 2 miljoen bezoekers. En dat is ook niet zo gek want het is ook een fantastische waterval. De Multnomah falls zijn zo’n 180 meter hoog. Het is maar een half uurtje rijden vanaf Portland. zeker een bezoekje waard!

Multnonah Falls
Author

Write A Comment