Op iets meer dan een uurtje vliegen van Amsterdam vind je Edinburgh, de fantastische hoofdstad van Schotland. Wat een pracht van een stad met onwijs leuke dingen te doen. De perfecte stad voor een city trip!

Doen!

Hike Arthurs seat

Een van de hoogtepunten in Edinburgh, letterlijk en figuurlijk is Arthurs Seat. Op iets meer dan een kilometer van het centrum van de stad vind je Arthur seat. Arthur Seat is een oude vulkaan. Maar wees maar niet bang hij is al lang niet meer actief. Arthurs seat kun je beklimmen, met een hoogte van 250m is het op zich wel prima te doen en zeker de moeite waard. Vanaf de top heb je prachtige uitzichten over de stad en omgeving!

Bezoek het Edinburgh Kasteel 

Nog zo’n eye catcher als je in Edinburgh bent je het Edinburgh kasteel in het centrum van de stad. Handig als je verdwaald bent want het kasteel torent in het centrum zo’n beetje over alles uit. Ook als je het kasteel niet in gaat, wanneer je er om heen wandelt heb je ook prachtige uitzichten over de prachtige schotse huizen. In het kasteel zelf kun je de kroonjuwelen bezichtigen.
TIP! Elke dag om 1 uur ’s middags gaat er een kanon schot af bij het kasteel!

Doe een heksen tour!

Tijdens een heksentour in de stad loop je langs de geschiedenis van de stad. Onderweg verteld de gids je over de medieval times in Edinburgh en zie je ook de duistere kant van de stad zoals de kant van de moordenaars, heksen, vampiers, kannibalen etc.

Ga het centrum in

Plan zeker een dag in om gewoon lekker het centrum in te gaan. Edinburgh heeft een leuk centrum waar je overdag heerlijk kunt winkelen, lunchen en leuke koffiehuisjes kunt bezoeken en ’s avonds kun je er lekker uit eten en erg leuk stappen! De straatjes in Edinburgh zijn zo leuk, dwaal gewoon lekker rond, luister naar de doedelzak spelers op straat, bezoek kringloop winkeltjes en raak verdwaald in deze heerlijke stad!

Ga cultuur snuiven in de musea

Hou je van kunst en cultuur, bezoek dan het nationale museum van Schotland of de nationale galerij van Schotland! Deze beide musea zijn gratis te bezoeken.

Bezoek Calton Hill 

In het centrum van de stad vind je deze 100 meter hoge heuvel met een geschiedenis waar je u tegen zegt. Je vindt hier het nationaal monument, Dugalt Stewart monument en het nelson monument. Stuk voor stuk prachtige bouwwerken. Ook heb je op Calton Hill een prachtig uitzicht over de stad.

Eten

Wat je echt moet proberen wanneer je in Schotland bent is Haggis. Haggis is een vleesgerecht dat wordt gemaakt van schapen hart, long en lever. Het klinkt echt afschuwelijk maar geloof me, het is echt niet verkeerd en toch best een ervaring toch?
Cullen Skink is nog een Schots gerechte je moet proberen. Het is een dikke soep gemaakt van schelvis, aardappelen en uien.

Dag trip

Ben je voor meerdere dagen in Edinburgh en heb je het na een paar dagen we gehad met de stad neem dan een trip naar South Queensferry. Vanuit het centrum van Edinburgh ben je binnen een half uurtje in South Queensferry per trein.

South Queensferry is een mooie plek dat bekend is door de Forth bridge en de Forth road bridge. Beide ongelofelijk indrukwekkende bruggen. Leuk om te zien dus. Verder is het leuk om door de kleurrijke straatjes te lopen en ergens fish en chips te eten zoals dat hoort in een haven stadje in Groot Brittanie.

Verder kun je vanuit Edinburgh dagtrips doen naar Loch Ness, Glencoe en de highlands. Stuk voor stuk leuke plekken in Schotland om te ontdekken en makkelijk om te doen vanuit Edinburgh.

Kosten

Edinburgh is niet de goedkoopste stad voor een city trip maar ook zeker niet de duurste.
Vervoer: Een retourtje vanaf Amsterdam heb je al voor € 150. Het is erg makkelijk om met openbaar vervoer rond te reizen, pak geen taxi, dit is veel duurder. Stap op het vliegveld gewoon op de bus naar Edinburgh en bezuinig op die manier wat geld.

Slapen. Slaap je in een hostel dan kost een bed voor 3 nachten je € 75. Slaap je in een hotel in de buurt van het centrum dan kost je dit rond de € 200 voor 3 nachten. Wanneer ik Edinburgh bezocht logeerde ik bij een vriendin en kostte het me dus helemaal niks.

Activiteiten hoeven je helemaal niks te kosten zo zijn de bovengenoemde musea gratis, hoef je niks te betalen om rond te lopen op Calton Hill of Arthurs Seat. Mocht je het kasteel in willen dan kost dit £18.50. Maar je kunt dus erg gemakkelijk veel activiteiten doen gratis

Eten. Dit kun je zo duur of goedkoop maken als je wil. Probeer tijdens het boeken van een hotel of hostel eentje uit te zoeken waar ontbijt bij inclusief is, scheelt je dat weer. Probeer voor de lunch een meat pie bij een van de vele bakkerijen of fish en chips. En ga dan ’s avonds lekker bij een pub eten. Voor eten ben je per dag ongeveer rond € 40 pp kwijt.

Ik schreef deze post naar eigen ervaring en met tips van Isabella Mckenna! 

Op zoek naar nog meer inspiratie over Edinburgh? Raak dan geïnspireerd door deze foto’s

 

 

Author

Write A Comment