Mijn eerste reisje van het jaar 2019 is al gemaakt, en Seattle was de bestemming. Vanaf Vancouver is het maar een ritje van 3,5 uur dus het was een prima bestemming voor een city trip. Wat er allemaal te doen valt in 24 uur en waar te slapen en eten dat lees je hier!

Seattle is een ongelofelijk leuke stad voor een city trip. Het is hipster, gezellig en uniek. Je vind hier tal leuke koffie tentjes, muur kunst, prachtige open stenen muren, platenwinkels, boeken winkels etc.  Wanneer je vanaf Vancouver Seattle in komt rijden sta je echt even met je mond open te kijken, Seattle ligt namelijk in een soort van inham aan het water daarom krijg je meteen een fantastisch uitzicht over de stad en zin om meteen op ontdekking tocht te gaan! Seattle voor 24 uur is prima te doen, maar heb je ff langer dan zou ik toch voor in ieder geval 2 dagen gaan!

Touristische Must sees

Space Needle 

Seattle is een relatief onbekende stad maar zodra een foto van de Space Needle ziet weet je meteen om welke stad het gaat. De Space Needle is daarom ook echt een must visit. Je kunt met de lift omhoog maar je kunt ook gewoon lekker met beide voetjes op de grond blijven en de musea in de omgeving van de Space Needle bezoeken. In de omgeving vind je een park, tal leuke koffie tentjes en diverse museums!

Great wheel 

Het koste me even om te bedenken hoe zoiets ook al weer in het Nederlands heet maar het is dus gewoon een reuzenrad. Dit machtige reuzenrad vind je aan het water naast het aquarium (ook leuk om te bezoeken trouwens ) en je kunt in zomer en winter het reuzenrad in om te genieten van de uitzichten!

Pike Place Market

Pike place Market is de bekendste markt van Seattle, je vind hier leuke souvenirs maar ook allemaal heerlijke groenten, fruit en vis. Het is Downtown Seattle dus zeker even een kijkje waard!

Gum Wall

Mischien heb je er wel eens iet over gelezen, de kauwgum muur in Seattle, die hadden ze namelijk helemaal schoon gemaakt omdat het zo’n gore bedoening was. Nou die muur is er gewoon nog steeds hoor. Mensen zijn er lekker een nieuwe begonnen (bah). Wanneer je in Pike Place market een trap naar beneden gaat kom je bij deze muur. Niet veel bijzonders, maar wel grappig om te bezoeken.

Waar slapen ?

Wij sliepen in Inn at Queen Anne net om de hoek van de Space Needle, met dus ook een uitzicht op de space needle. Een nachtje in dit hotel kostte ons $71 per nacht (dat is ongeveer 60 euries) het ontbijt is inclusief en het is verder een prima simpel hotel

Toen ik opzoek was naar leuke hotels op booking  stuitte ik op nog 2 erg leuke hotels. (check hier voor mijn link voor 15 euro korting op je volgende reisje)

Net om de hoek van Pike Place Market vind je het Pali hotel. Te midden van alle activiteiten vind je een paradijsje. De inrichting is prachtig, er zit een leuke restaurantje bij en het heeft natuurlijk een prachtige locatie. Heb je dus iets meer te besteden doe dan een nachtje in het Pali Hotel

Een ander leuk hotel is het Ace hotel. Dit hotel met stenen muren vind je in Belltown. Het is 750 meter van Pike Place market, dus alles is nog op loop afstand. Denk er bij dit hotel wel om dat er kamers zijn met gedeelde badkamer, mocht je dit dus boeken, is dit iets om aan te denken

Waar eten ?

Ik ga nog een hele post schrijven over alle heerlijke plekken om te eten want Seattle is echt een food walhalla! Hier een korte opsomming dus! De lekkerste pizza vind je bij Rocco’s, de beste Mexicaan is Poquitos, het leukste koffie huis is Odd Fellows Cafe en een leuke plek om wijn te drinken is Mr Dary’s. Oh en breng ook zeker een bezoekje aan The Hart en the Hunter

Maar binnenkort meer over waar te eten en drinken in Seattle

Hidden Gems

De bekende plekken zoals het reuzenrad en de Space Needle wist je natuurlijk ook al wel voordat je deze post las en je bent waarschijnlijk op zoek naar de onbekende plekken. Ik heb er een paar gevonden en die ga ik met je delen!

Volunteer Park Conservatory 

In het noorden van de wijk Capitol Hill vind je het volunteer park, in het volunteer park kun je heerlijk wandelen maar je kunt ook de Conservatory bezoeken. Toen ik er was was dit gratis (van 24 december 2018 tot 28 februari 2019 is het gratis toegang) , normaal gesproken kost het $4 pp, nog steeds een koopje dus. Het conservatory is een botanische tuin met verschillende kassen waar je door heen kunt wandelen, met bijv. cacti, palmen en verscheidene ander planten. Het is een leuke plek om niet te missen als je van planten houdt. Ook is het ongelofelijke fotogeniek dus goed voor de ‘gram!

Kerry Park 

Kerry Park is bovenop een heuvel en daarom heb je vanaf hier een prachtig uitzicht over de skyline van de stad. Verder is er niet veel te doen behalve genieten van een prachtig uitzicht!

Capitol Hill

Capitol Hill is een hippe buurt in Seattle, het is een stukje van downtown maar het is het waard. Gevuld met cafeetjes, restaurants, muziek podia etc.is dit wel de place to be!
Wanner je in Capitol Hill bent neem dan een kijkje in Elliot Bay bookstore, een enorme boeken winkel vol met alle soorten boeken! Je kan hier echt wel een paar uren rond lopen!
Houd je van muziek? Neem dan een kijkje aan de andere kant van de straat bij Everyday Records. Een grote platen winkel met oude en nieuwe LP’s. In Capitol Hill vind je ook Odd fellows Cafe!

Koste voor 24-36 uur in Seattle voor 1 persoon!

Accommodate   €30
Eten en drinken €105
Parkeren €25
Acitivteiten €0 (alles wat we deden was gratis!)

In totaal was ik in mijn eentje €160 kwijt voor 36 uur in Seattle!

De kostten van de accomodatie hebben we door tweeën gedeeld en de kosten van het parkeren ook. Dus die kosten zijn dubbel als je alleen gaat en niet iemand hebt om die kosten mee te delen.

Seattle is een leuke stad en zeker een bezoekje waard, ben je van plan de west kust van Amerika te bereizen dan is Seattle een goed begin en uitpunt! 

 

Author

Write A Comment