British Columbia is een fantastische provincie vol met natuur. Je kunt hier de meest prachtige wandelingen doen van een half uur tot wel meerdere dagen. Een aantal van mijn favoriete hikes lees je hier!

Makkelijke wandelingen rond Vancouver

Dog Mountain
5.5 km
Deze hike vind je boven op Mount Seymour. Het hoogteverschil van deze wandeling is 165m en het uitzicht dat je aan het einde krijgt is het helemaal waard. Je kunt over de hele stad vancouver zien, Vancouver eiland en alle bergen rondom. Je kunt dit ook in de winter hiken maar doe dan wel spikes onder je schoenen voor goede grip in de sneeuw

Quarry Rock
4 km
Je vind Quarry Rock in Deep Cove. Het hoogteverschil is 204m. Er zijn veel trappen onderweg maar het eindpunt is weer helemaal de moeite waard. Je hebt een fantastisch uitzicht over Deep Cove en de Indian Arm. In de zomer kan het hier behoorlijk druk worden dus de beste tijd om Dese hike te doen is in het voor- en najaar.

Bowen Lookout Trail
4.7km
Bovenop Cypress mountain vind je de Bowen Lookout trail. Het hoogteverschil is 152m en je kunt ook deze wandeling in de winter doen met behulp van spikes.

Quarry Rock

Moeilijke Hikes rond Vancouver

Tunnel Bluffs
7km
In de buurt van Lions Bay vind je deze hike. Het hoogte verschil is 683m dus het is een pittige klim maar het uitzicht is echt fantastisch. Je kunt ontzettend ver kijken over alle eilandjes. Kom op tijd aan bij deze hike want het wordt hier behoorlijk druk.

Evans Peak trail
9km
Deze hike vind je in het Golden Ears provinciale park. Met een hoogte verschil 968m is het dus echt niet een makkelijke hike. Maar met een uitzicht over alle bergen en het water in de omgeving is het echt fantastich.

Stawamus Chief
6km
De Chief vind je in Squamish. Die bijzondere rots formatie waar Squamish bekend omstaat kun je op klimmen. Het is een klim van 654m en aan het einde heb je fantastische uitzichten over Squamish, de inlet en de bergen!

Dog Mountain

Hikes in de rest van British Columbia

Joffre Lake
7.4 km
Net voorbij Whistler vind je Joffre lakes. Deze hike langs 3 blauwe meren met een hoogteverschil van 491m is een van de bekendste hikes in BC. Het kan in de zomer zo druk zijn dat er tegenwoordig kaarten voor vergeven moet worden. Ondanks de grote drukte is het toch een hele bijzondere wandeling met een ijskoud gletsjer meer als je toegift.

Panorama Ridge
28.3km
Je moet of ontzettend vroeg beginnen of een tent meenemen want deze ontzettend lange wandeling is een pittige. Met een hoogte verschil van 1610m is dit de moeilijkste hike van deze post. Ik heb m zelf nooit gehiked van maar wat ik van mensen heb gehoord is dit erg zwaar maar ook erg erg mooi met een overweldigend uitzicht punt als beloning.

Sunshine Coast trail
180km
Aan de Sunshine Coast vind je de Sunshine Coast trail. Dit is een wandelroute die je kunt volgen die je van hut naar hut loopt. Je kunt er voor kiezen om naar 1 hut te lopen, of naar meerdere of natuurlijk naar ze allemaal. Alles over deze wandeling kun je hier vinden.

Lindeman Lake
3.5km
Nog een wandeling die je naar een prachtig blauw meer brengt. Deze wandeling vind je net buiten Chilliwack. Onderweg bij deze hike mag je ook kamperen dus wil je wakker worden aan een prachtig meer dan kan dat!

Juan de Fuca trail
47km
De Juan de Fuca trail is een hike die je vind op Vancouver eiland. Net als de Sunshine Coast trail is dit een meerdaagse hike. Het heeft geen hutten onderweg maar je kunt op de route aan het strand kamperen.

Tot slot

British Columbia heeft ontelbare prachtige wandelingen. Zorg er voor dat wanneer je gaat hiken dat je:

  • Altijd voldoende water en eten meeneemt
  • Iemand verteld waar je heen gaat
  • Voorbereid bent op het weer en je verschillende laagjes meeneemt.
  • Bear spray meeneemt
  • Een belletje aan je tas hangt
  • Goede schoenen draagt en spikes meeneemt in de winter

Download de AllTrail app op je telefoon om de beste wandelingen te vinden.

Author

Write A Comment