Tofino is een prachtige plaats aan de west kust van Vancouver eiland. Omringd door bossen, stranden, bergen en de zee. Een must visit tijdens je bezoek aan het eiland!

Tofino

Tofino

Tofino is de afgelopen jaren behoorlijk in populariteit toegenomen. Waar het eerder een afgelegen surf plek was, is het de afgelopen tijd een populaire vakantie bestemming geworden voor mensen uit Vancouver en omstreken. En dat is niet zo gek, want Tofino (en ook het nabij gelegen Ucelet) is een prachtige plek. Met de lange witte stranden, groene bossen en stilte is het een heerlijke plek om even bij te komen.

Hoe kom ik in Tofino?
Vanaf Vancouver, pak je de veerboot naar Nanaimo. Vanaf hier is het nog zo’n 2,5 uur rijden naar Tofino. Er gaat vanaf de veerboot terminal in Nanaimo ook een rechtstreekse bus naar Tofino.

Hoelang verblijf ik in Tofino?
Ik zou toch zeker 3 dagen aanraden. Aangezien je er best een stukje voor moet rijden is het toch wel lekker om extra van deze plek te genieten. Ik kan je vertellen, je wilt hier eigenlijk niet meer weg

Tofino

Logeren?

Je kunt je bezoek aan Tofino zo luxe maken als je wil. Let er wel op dat verblijven in Tofino best prijzig kan zijn. Zo is kamperen in het hoog seizoen te boeken vanaf $80 per nacht en is een hotel minimaal het dubbele.

Kamperen
Wij kozen er voor om te kamperen op de Bella Pacifica kampeerplaats. Deze prachtige kampeerplaats heeft plaatsen aan het strand. Zo heerlijk wakker worden met het geluid van de zee op de achtergrond.
Andere kampeer plaatsen waar je voor kunt kiezen zijn Surf Grove beachside, Long beach campground of Mackenzie beach camping.

Hotels
Het meest bekende hotel is de Pacific Sands beach resort. Dit prachtige hotel heeft suites met uitzicht op zee. Andere prachtige hotels in de buurt zijn Long Beach lodge resort, Cox bay beach resort, Wickaninnish Inn en Middle beach resort.

kamperen
strand op loop afstand

Must eat

Er zijn tal leuke eettentjes in Tofino.

Tacofino
De bekendste plek van Tofino is de Tacofino truck. In Vancouver heb je meerdere locaties van dit populaire taco restaurant maar het is ontstaan als food truck in Tofino. Er staan soms behoorlijk lange rijen dus wees er op tijd bij!

Shed
Een leuke eettent in het centrum van Tofino. Heerlijke burgers, lekker cocktails en een fanatische sfeer. Een leuke plek om een hapje te eten!

Savary Island pie company
Ook een van mijn favoriete koffie tentjes in west Vancouver, maar ze hebben dus een tweede locatie in Tofino. Hier hebben ze de aller lekkerste appeltaart van BC!

kopje thee op het strand

Leuke dingen om te doen

Surfen
Tofino staat er om bekend zo’n mooie surfplek te zijn. Er zijn verschillende plekken rondom Tofino waar je surf planken kan huren en verscheidene stranden waar je kunt surfen. De beste stranden hiervoor zijn Cox Bay, Noord Chesterman, Mckenzie Beach en Long Beach. Let wel op dat het water hier behoorlijk koud kan zijn dus trek wel een wetsuit aan!

Storm watching
Ook in de winter is Tofino een bijzondere bestemming om te bezoeken. Het is namelijk een goede storm watch plek. Boek een gezellig hotel aan het strand en zie de stormen voorbij razen terwijl je een boek leest bij een open haard of ga lekker op het strand uitwaaien!

Hiken
Er zijn tal van verschillende hikes om te doen rondom Tofino en het nabij gelegen Uclelet. Zo heb je een fantastisch uitzicht vanaf Radar Hill en Cox Bay. In Ucelet is een prachtige rondwandeling bij een vuurtoren de ‘Wild Pacific trail’. Er is voor elk niveau een goede hike te vinden. Zelf gebruik ik altijd de All Trails app voor goede wandel routes!

Tofino Brewing
Het is altijd leuk om een brouwerij mee te pikken dus breng ook zeker een bezoekje aan Tofino Brewing. Jaren geleden heel klein begonnen en inmiddels uitgegroeid tot een onmisbare bestemming tijdens je bezoek aan Tofino.

Fietsen huren
In Tofino kun je fietsen huren met brede banden die je mee het strand op mag nemen. Ideaal voor een ritje over het strand tijdens zonsondergang!

Verder kun je het zo gek niet bedenken en je kunt het doen in Tofino. Rond vlucht per water vliegtuig, je kunt een boot huren naar een eilandje waar hot pools zijn, je kunt whale watchen, beren tours, kayaks huren etc. Je kunt je hier makkelijk een halve week vermaken. Of gewoon heerlijk op het strand liggen natuurlijk.

surfen in Tofino

Tofino is echt een top bestemming en ik kan het je zeer aanraden hier zeker een aantal dagen te verblijven en heerlijk tot rust te komen. Deze plek moet op jou lijst als je British Columbia bezoekt!

happy camper in Tofino
Author

Write A Comment