Ik hou van lijstjes. Tijdens onze reizen schrijf ik op waar we geslapen hebben en hoeveel we voor elk wissewasje uitgeven. Ik heb alles voor je op een rijtje gezet voor onze 10 daagse roadtrip door de Okanagen en de Rocky Mountains in Canada

Slapen
Ik heb een kort overzicht gemaakt van de campings en hotels waar we geslapen hebben tijdens onze 10 dagen durende roadtrip. We waren deze keer echt all over the place. Waar we normaal kiezen voor de goedkoopste optie, wat dus in dit geval kamperen zou zijn, sliepen we deze keer op campings, hotels, motels en logeerden we bij vrienden. Daarom is het best lastig om een relateerbaar te maken.
Alle campings waar we hebben geslapen waren we tevreden over. De campings waren altijd basic en de goedkoopste in de buurt De hotels waren luxe, en kregen we gratis via airmiles punten. Verder logeerden we ook bij familie en vrienden van Stuart en dat was ook lekker gratis, daar houden wij Nederlanders van toch? Voor veel van onze accommodaties hoefden we dus niet te betalen, houd hier rekening mee wanneer je aan de hand van deze post jou roadtrip kost probeert te berekenen.

Campings
Nelson, centrum
Nelson city campground ($26pn)

Radium Hot Springs, 5 minuten rijden
Redstreak Campground($27,40pn)

Banff nationaal park (in de buurt van bow lake)
Mosquito Creek ($17,60pn)

Hotels

Canmore
Best Western

Banff
Banff Rocky Mountain Resort

Motel

Blue River
Blue river motel($96pn)

2017-09-17 11.01.12 2017-09-15 17.21.30

Budget
Nogmaals, houd er rekening mee dat wanneer jij jou roadtrip avontuur door Canada probeert te plannen dat ons budget waarschijnlijk niet realistisch is. Wij hebben bijv. onze eigen auto dus hoefde niet te huren, we sliepen bij familie en vrienden waardoor we een aantal nachten niet voor accommodatie hoefden te betalen en door airmiles punten konden we een aantal nachten in een luxe hotel slapen en kregen we korting op benzine.

Ik heb onze kosten opgedeeld in 4 categorieën:

Accommodatie (slaapplaatsen)
Eten en drinken (ontbijt, lunch, diner, drinken, waterflessen en snacks voor onderweg)
Benzine
Overig (souveniers, parkeren, activiteiten etc.)

(In september 2017  $1 = €0,68 houd er rekening mee dat dit verandert kan zijn wanneer jij je reis plant)

Accommodatie $167 = €114
Eten en drinken $340 = €232
Benzine $380 = €259
Overig $23 = €16

Het totale budget dat wij hebben uitgegeven in 10 dagen is $910 = €620

Dit is een dagbudget van $45,50 = €31 per persoon per dag

Deze keer hadden we geen budget vastgesteld voor onze roadtrip maar we hadden verwacht dat het zo’n $1000 zou zijn. Dat hadden we dus goed geschat. Dit jaar was goed om te gaan omdat Canada 150 jaar bestaat dus alle nationale parken gratis zijn, dit scheelt behoorlijk in de kosten. Wij konden bij familie logeren en hadden onze eigen auto, dat scheelt dus ook in de kosten.

Had jij verwacht dat het meer of minder zou zijn?

Author

1 Comment

  1. Altijd fijn zo’n overzicht! Vind dat jullie het erg netjes hebben gedaan, maar het scheelt natuurlijk behoorlijk als je geen auto hoeft te huren 🙂 Goed om te weten dat kamperen (ook in het najaar) goed te doen is, daar hou ik zelf ook wel van. Zeker als je op zulke mooie plekken kunt staan.

Write A Comment