Ik krijg vaak vragen over hiken en kamperen in Canada. Je zit midden in de wildernis, er zijn beren en cougars. Hoe ga je hier mee om? En hoeveel anders is het eigenlijk dan in Europe? Een aantal dingen dat je moet weten over hiken en kamperen in Canada lees je hier!

kamperen

Kamperen in Canada

Kamperen in Canada vs. kamperen in Nederland is natuurlijk heel erg anders. In deze post heb ik het dan voornamelijk over British Columbia want hier heb ik vooral ervaring met kamperen.

Telefoon receptie

Wat veel mensen niet weten is dat vaak zodra je de stad uitrijdt is dat je best snel je telefoon receptie kwijt bent. Zorg er daarom voor dat je altijd iemand verteld waar je heen gaat zodat als je verdwaalt bent mensen weten waar ze naar je op zoek moeten.

Wild Life

In British Columbia kun je als je op pad bent een groot aantal dieren tegenkomen. Zo heb je hier bruine en zwarte beren, elanden, poema’s, veelvraat, wolven, bobcat en elk. En er zijn ook kleinere dieren zoals schorpioenen, black widows en slangen.
Nu is het niet zo dat je deze dieren gegarandeerd tegenkomt maar er is natuurlijk wel een kans en hier moet je op voorbereid zijn.
De dieren waar je een grotere kans hebt om tegen te komen zijn de zwarte beren, poema’s, elk en herten.

kamperen

Tips

  • Vertel altijd iemand waar je heen gaat
  • Kom je een beer tegen, maak je groot, praat op een rustige toon en loop rustig achteruit.
  • Kom je een poema tegen, maar jezelf groot, loop rustig naar achter en houd ten alle tijden je ogen op de poema.
  • Het is geen slecht idee om bear spray bij je te hebben.
  • Het is altijd slim om een belletje aan je tas te hangen zodat dieren je aan horen komen, het schrikt ze vaak af.
  • Ga het liefste niet alleen hiken / kamperen. Als je echt niet anders kan zorg dan dat je goed voorbereid bent.
  • Neem genoeg water en eten mee voor min.
  • Draag de juiste kleding en schoenen. Je ziet het hier vaak dat mensen op sneaker / sandalen een enorme hike gaan doen of dat ze niet voldoende laagjes bij zich hebben. Je bent hier in de bergen dus wees goed voorbereid dat het weer ineens kan omslaan ook in temperatuur.
  • Leave no trace. Zorg ervoor dat je alles achterlaat zoals je het tegen bent gekomen of beter. Het is vaak zo dat prachtige plekken zo wordt vervuild dat er beren op af komen die agressief worden en die plaatsen daardoor gesloten moeten worden. Zorg er dus voor dat je het beter achterlaat.
wild kamperen

Kamperen

Wild kamperen in Canada is een beetje ingewikkeld. Wild kamperen is officieel legaal maar het hang wel af van een aantal factoren. Zo mag je niet zomaar in een provinciaal of nationaal park kamperen. Deze parken hebben vaak een eigenlijk kampeerplaats waar je voor moet betalen. Crown land (dat is land dat van de regering is) is vaak de place to be als je wilt kamperen. Let bijv. op een Forest Service Road (FSR) die je kunt nemen en dan vanaf daar kun je een plekje zoeken om te kamperen. Ook kun je veel overnight hikes vinden en dan is het heel gewoon om onderweg je tent neer te zetten.

kamperen

Apps

Handige apps om te downloaden voordat je komt hiken en kamperen in Canada.
All Trails
All Trails is de app als je opzoek bent naar mooie wandelingen. Van wandelingen van 10 minuten tot wandelingen van 100+km je vind het allemaal op deze app met reviews en al. Een ontzettend handige app om up to date te blijven met de paden en routes etc.

WikiCamps
Ben je op zoek naar een (gratis) plek om te kamperen dan is Wiki Camps een handige app om te hebben. Hier vind je allerlei verschillende plekken om te kamperen.

What 3 Words
Een handige app om te hebben in het geval dat je verdwaald raakt. Deze app heeft namelijk elke vierkante meter in 3 woorden opgedeeld. Ben je dus verdwaald en bel je met de rescue dan kun je dus in je app kijken en zeggen op welke 3 woorden je je op dat moment bevindt.

Kompass
Spreekt voor zich natuurlijk en ik denk dat de meeste telefoons deze standaard er op hebben staan maar er is niks met het hebben van een kompas!

Tot Slot

Kamperen en hiken in Canada is echt niet eng en het is ook niet zo dat je elke avond een beer naast je tent hebt staan. Toch is het wel handig om je van te voren goed voor te bereiden voordat je op pad gaat. Wees slim en goed voorbereid en dan komt het allemaal helemaal goed!

Author

Write A Comment