Tijdens onze reizen houd ik in mijn budget boek bij wat we uitgeven en waaraan. Dit heb ik ook tijdens al onze reizen in 2017 gedaan. Ben je benieuwd hoeveel wij dit jaar uitgaven aan reizen? Lees dan snel verder!

In januari 2016 zijn we vertrokken op onze wereldreis. Tijdens onze reis heb ik bijgehouden hoeveel we in elk land uitgaven. Al deze posts kun je hier terug vinden.

In 2017 bezochten we 10 landen; Nieuw Zeeland, de Filipijnen, Maleisië, Brunei, Singapore, Italië, San Marino, Ierland, Denemarken en Canada.
Over het algemeen gaan we met de trein. bus of veerboot. In Nieuw Zeeland hebben we een auto gekocht en weer verkocht en in Canada hadden we ook onze eigen auto. We slapen in hostels en guesthouses of we kamperen en we proberen op ons budget te letten maar wel te genieten en leuke activiteiten te doen. Alle prijzen zijn op basis van 2 personen en alles is afgerond.

Nieuw Zeeland                                                                   €1500
Filipijnen                                                                              €1400
Borneo                                                                                 €600
Brunei                                                                                   €215
Singapore                                                                            €245
Kuala Lumpur                                                                     €250
Europa                                                                                  €1000
(Nederland, Italië, San Marino, Ierland, Kopenhagen)
Canada                                                                                €2100

Vliegtickets                                                                         €3000

In totaal gaven we in 2017  +- € 10.500 uit aan reizen.

Eerder schreef ik al eens hoe het financieel mogelijk is om te reizen zoals wij. Hoe wij het dit jaar gered hebben door zo te reizen is door voornamelijk flink te sparen tijdens onze working holiday in Nieuw Zeeland, daar werkten we namelijk 4 maanden lang soms wel 60 uren per week. Tijdens onze tijd in Europa logeerden we in Nederland bij mijn ouders en in Italië en Ireland bij vrienden.Tijdens onze tijd in Canada logeerden we bij Stuarts ouders en was Stuart ook gewoon aan het werk in Canada. Dat brengt de kosten sowieso al ongelofelijk omlaag.

Ik had verwacht dat we dit jaar meer uit hadden gegeven aan reizen dus dit viel me mee!

Had jij verwacht dat we meer of minder uit hadden gegeven in 2017?

Author

3 Comments

 1. Wesley Pechler Reply

  Iets meer dan €10k valt inderdaad reuze mee voor al die wereldreizen! Heb zelf net de optelsom gemaakt en kom voor 2017 nét onder de €5000 uit. Vind ik ook erg meevallen voor 75 dagen in het buitenland, verspreid over 19 verschillende landen in Europa en de Kaukasus 🙂

  • fardou Reply

   Ja dat dacht ik ook inderdaad! Nou inderdaad!! Dat is ook behoorlijk netjes hoor Wesley! Valt reuze mee! Nog leuke reisplannen dit jaar?

   • Jaa zeker! Deze maand paar keer weg binnen Nederland, februari weekendje Winterberg, in maart een weekje naar Italië en San Marino met de trein, en in de meivakantie naar Berlijn, Polen en Wit-Rusland met de trein in bus. Zomer weet ik nog niet zeker, maar waarschijnlijk Canada (Ontario & Quebec) en de VS (Detroit en Chicago) om vrienden op te zoeken! Maar als ik dat niet bijeen kan sparen dan met de trein en bus naar Frankrijk en Andorra ;D

Write A Comment