Highlights Indonesië

Aangezien we in onze laatste bestemming van Indonesië zijn en morgen doorreizen naar het volgende land, vind ik het tijd voor onze hoogtepunten van de afgelopen maand in dit prachtige land!
Dit zijn onze 5 highlights

Zon zien opkomen over de Bromo vulkaan.
De zon zagen we weliswaar niet echt op komen dankzij de mist, helaas, maar het wegschuiven van de bewolking en de mist en dat magische gevoel dat die plek daarna kreeg was echt een wauw moment. Heel erg indrukwekkend om vanaf de berg te kijken naar de Bromo vulkaan, die rommelde en waar rook uit kwam en dat prachtige maanlandschap er om heen, was erg indrukwekkend!

12645139_1068324283188125_6503761094598598565_n
Borobudur
Ik ben gek op tempels en de Borobudur hoort zeker in het rijtje gave tempels thuis. Met een prachtig uitzicht van waar je ook kijkt en een ontzettend indrukwekkend bouwwerk hoort dit ook zeker thuis in mijn top 5.

image
– Gili eilanden
Paradijs. De Gili’s. Wat hebben we ons hier prima vermaakt voor 10 dagen en met wat eigenlijk? Zon, zee en strand. En dat beetje regen dat er viel zijn we al bijna weer vergeten. Heerlijk genoten op deze 3 prachtige eilanden. En wat ben ik blij dat we ze alle 3 hebben bezocht! Gerelaxed, in de zee gezwommen, boeken gelezen, cocktails gedronken, rond gefietst en gewandeld, in de zon gelegen, heerlijk gegeten. Wat wil een mens nog meer?!?

image
Ubud
Weliswaar een beetje toeristisch maar dat neemt niet weg dat dit een hele leuke stad is. Leuke boetiekjes, prachtige kunstgalerijen, de markt met kleren etc. En de prachtige omgeving natuurlijk! De rijstvelden en de waterval! Heel erg gaaf!!

img_7158-1
Scooteren langs de kust van Lombok.
Na Java was het heel fijn om op Lombok aan te komen. Java dat erg druk, vies en chaotisch is. En Lombok dat ontzettend rustig en beeldschoon is. Wat een heerlijke dag was het, achterop de scooter crossend over de wegen waar amper ander verkeer was, mensen die echt een praatje met je willen maken en niet voor je geld, op het strand liggen waar niemand anders was en daar uit een kokosnoot drinken en dat je om elke hoek en elke heuvel weer een nieuw prachtig uitzicht had.

Indonesië, wat was je fijn en wat ben je mooi! We hebben het heel erg fijn gehad hier en willen zeker ooit wel es terug komen want er is nog zo veel meer te zien!!!

Wat lijkt jou het mooist aan Indonesië?

3 Comments on “Highlights Indonesië

 1. Ik zou sowieso naar de zee willen dus Gili islands zou ik het liefste willen bezoeken! Goeie reis morgen !!!!

  • Ja ons lijken de Gili’s ook erg fijn maaaar de Borobudur valt ook wel in de smaak. Fijn dat jullie het zo naar het zin hebben.
   Veel plezier verder en met een hartelijke groet uit Kollum
   Johan en MT

 2. Fijn dat jullie zo hebben genoten en wij dus ook. Goeie reis vandaag naar de volgende bestemming!
  Het zal wel weer een eindje vliegen zijn, maar daar zal het ook mooi zijn.
  Tot de volgende brief!
  Lieve groeten voor jullie van opa en oma🌎

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *