Je staat te springen om eens op reis te gaan. Voor de eerste keer echt de wijde wereld in. Maar er zijn zoveel opties! Welke moet je kiezen? En welke opties zie je over het hoofd? Lees snel verder!

Au pair

Ga als nanny naar bijvoorbeeld Spanje, England of Oostenrijk voor 6 – 12 maanden en spijker je talen bij, leer een andere cultuur kennen en verdien een zakcentje bij. Word Au Pair!

Working holiday

In Canada, Nieuw Zeeland en Australië kun je een working holiday doen. Een jaar werken en wonen in de outback van Australia, werken op de skipiste in Canada of wonen in een stad aan de zee in Nieuw Zeeland. Het kan allemaal met een working holiday. Je leert zelfstandig zijn, je leert nieuwe mensen kennen en je kan ook nog eens heel veel geld verdienen en daarvan dus weer rond reizen! Win win als je het mij vraagt

High school year / semester in het buitenland

Na mijn middelbare school deed ik een high school jaar in Amerika, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen een high school jaar in China, Canada, Nieuw Zeeland of een ander land te doen. Je woont in een gastgezin en gaat naar school. Daarnaast leer je vloeiend een andere taal spreken en weer ontzettend veel nieuwe mensen kennen!
Als je al iets ouder bent en je bent al begonnen met een studie kun je vaak in je 2e of 3e jaar een semester in het buitenland doen. Vaak heeft jou school connecties met scholen aan de andere kant van de wereld. Je krijgt dezelfde lesstof maar dan in een andere taal en je zit in een internationale klas wat natuurlijk hartstikke leuk is voor het maken van vrienden van over de hele wereld!

Stage in het buitenland

Ben je bezig met een studie, dan kun je vaak via school een stage in het buitenland doen. Bijvoorbeeld een afstudeer project of een 3e jaars stage. Maar je kunt natuurlijk ook zelf op zoek gaan naar een buitenlandse stage als je school dat niet aanbied.

Backpacken

Wil je van alles zien en maanden achter elkaar reizen ben je even klaar met school en werken, ga dan backpacken in je eentje of met een vriend of vriendin. Dit is ontzettend cultuur verreikend en je zult zoveel coole dingen zien en mee maken! Ga bijv. tempels bezoeken in Azië, op safari in Afrika of hiken in Oceanië. Het kan allemaal, de wereld is zo mooi! Neem je tijd en geniet van al het moois!

Helpex, workaway en wwoof

Dit zijn 3 organisaties waarvoor je voor een klein bedrag per jaar op hun website kun browsen naar vrijwilligerswerk opties. Tegenwoordig moet je vaak geld betalen om vrijwilligers werk te doen in een land en deze kosten kunnen flink oplopen. Met deze 3 is dat niet zo. Vaal werk je voor 5 uren per dag een aantal dagen per week en hiervoor krijg je een slaapplaats en eten voor. Je zou dit kunnen doen over de hele wereld want deze organisaties hebben mensen overal!

Vrijwilligerswerk algemeen

Er zijn ongelofelijk opties als het gaat om vrijwilligerswerk. Ik zou zeggen google er op los en je vind wat je wilt gaan doen. Zo heeft bijvoorbeeld Kilroy een heel assortiment aan opties die je kunt boeken. Vaak is er bij een kerk bij jou in de regio ook een actie. Zo gaan er bijv. elke 2 jaar mensen uit mijn dorp met Worldservants naar een land in nood en bouwen bij. een waterput of een school.

Vrijwilligerswerk in een nationaal park  

Back to basic in de Amerikaanse nationale parken. Je kunt er voor kiezen een zomer te werken in de meest geweldige nationale parken van Noord Amerika. Er zijn verscheidene organisaties waarbij je dit kunt regelen. Google is your best friend!

Word Engels leraar

In veel Aziatische landen en dan voornamelijk China wordt er vaak gezocht naar een Engelse leraar als privé leraar bij mensen thuis. Hier heb je geen complete leraar Engels opleiding voor nodig maar het TEFL certicitaat. Dit is een cursus die je on line kunt volgen en aan het einde van deze cursus heb je een TEFL certificaat op zak waarmee je mag les geven in vele landen. Dat is nog eens een gafe ervaring toch?

Ga op taalkamp

Ben je nog niet zo goed in je talen en wil je graag leren? Ga op taalkamp! Ga bijvoorbeeld naar Malta en leer Engels, of naar Zuid Amerika en leer Spaans. Een onwijs leuke manier van reizen en leren. En de dingen die je hebt geleerd kun je ook meteen in de praktijk brengen.

 

Welke heeft jou interesse? Welke opties heb ik gemist?

 

 

Author

Write A Comment