Het zijn gekke tijden, ook in Canada. Sinds begin maart zit ik thuis, m’n werk is gesloten. De enige winkels die open zijn, zijn essentieel, de meeste parken zijn gesloten en evenementen afgelast. Net zoals in Nederland. We doen allemaal het beste wat we kunnen en voor ons betekend dat binnen blijven. Hier is een lijstje met dingen die ik doe om me bezig te houden deze tijd.

Puzzelen 

Net als bijna iedereen hebben wij ook een mooie puzzel op de keuken tafel liggen. Ik heb er een van mooie tulpen velden besteld. Vond ik toch wel toepasselijk deze tijd van het jaar.

Bijhouden van dagboek 

Ik hou al meer dan 10 jaar een dagboek bij. 10 jaar geleden schreef ik er dagelijks in, de laatste jaren was het maar om de paar maand en nu probeer ik er toch wel wekelijks in te schrijven. Bij houden wat ik doe, hoe ik me voel en wat er speelt.

Kast opruimen 

Ik heb m’n hele appartement al op de kop gehad, alle keuken kastjes leeg, badkuip schoon, nachtkastjes opgeruimd en ook mijn kledingkast. Al mijn winterkleren eruit en zomerkleren erin. Alles weer fris en kleurig en klaar voor de zomer!

Lezen 

Aan het begin van het jaar maakte ik een lijstje met doelen voor dit jaar en mijn doel was het lezen van 20 boeken. Inmiddels ben ik bezig met nr. 24. Ik mag mijn doel dus aanpassen. Ik lees tegenwoordig zo’n 2 boeken per week. Lekker op het balkon met een glas wijn of nog even voor het slapen gaan zodat ik niet steeds op mijn telefoon zit.

Bezoeken van museums online 

Een nieuwe gevonden liefde van mij tegenwoordig is Nederlandse kunst uit de gouden eeuw. Ik zag ergens dat je dus gewoon online musea kunt bezoeken. Zo bezocht ik de meesterwerken in het Rijksmuseum via de Rijksmuseum website en zag ik de bekendste werken van het Mauritshuis op de Mauritshuis app.

Schilderen & tekenen 

Op dat lijstje dat ik aan het begin van t jaar maakte stond ook het vinden van een nieuwe creatieve hobby. Toevallig kreeg ik van Stuart voor de kerst een prachtige koffer met alles wat je nodig hebt om te kunnen schilderen en tekenen en ook een paar doeken. Wekelijks komt deze koffer op tafel en ben ik lekker aan het schilderen of tekenen.

Online cursus 

Om ervoor te zorgen dat mijn brein niet al te lui wordt probeer ik zo nu en dan een korte (gratis) cursus te doen. Zo deed ik laatste een cursus over, je raad het al, Nederlandse schilders van de gouden eeuw op open.edu. Ook zijn er tal leuke cursussen te vinden op futurelearn.com of Alison.com. Gratis, maar wel in het engels.

Borduren 

Nog een nieuwe hobby die ik vond is borduren. Ik dacht altijd dat t een beetje een ouderwetse hobby was maar na wat meer research vond ik dat t helemaal een comeback heeft gemaakt. De afgelopen weken heb ik de blaren op m’n vingers geborduurd. Ik moet zeggen, ik ben best wel een beetje trots op het eindresultaat. Niet slecht voor een eerste keer!

Homeworkout 

Ik ben nou niet de persoon om echt veel naar de sportschool te gaan of zo maar zo nu en dan eens een aantal baantjes zwemmen deden we nog wel regelmatig. Dat doen we nu natuurlijk niet meer. Om toch nog een beetje in beweging te blijven ga ik wel eens een blokje om door mijn straat of doe ik via youtube een thuis workout.

Op het balkon zitten 

Net als in Nederland is het hier ook prachtig weer. 15-18 graden met een zonnetje erbij. Nu wonen wij in een appartementje en hebben we dus geen tuin, gelukkig wel een heel fijn balkonnetje. Hier zitten we dan ook regelmatig met een glas wijn en een boek te genieten van de zon.

Netflix, etc. 

Ja natuurlijk wordt er bij ons ook flink wat tv gekeken. Een greep uit het lijstje van films en series die ik de afgelopen weken heb gezien: Tiger King, Freaky Friday, 10 things I hate about you, Friends, Gooische vrouwen 1, Gooische vrouwen 2, Sex and the city 1, Sex and the city 2, Big bang theory, RuPaulsdrag race, Chernobyl(aanrader!), Ozark,  de 4 Shrek films, Yesterday, Rocketman, The art of racing in the rain, Once upon a time in Hollywood, Waco. Heb jij nog aanraders?

Liedjes leren op de ukelele 

We hebben aan onze muur een ukelele en banjo hangen en die hangen er eigenlijk meer voor de sier. Nu vond ik het toch wel eens tijd om eens een liedje te leren op de ukelele. Dat is La vie en rose geworden.

Luisteren naar een Podcast 

Podcasts zijn de nieuwe rage tegenwoordig. Ik luister al een aantal jaren naar My favorite murder podcast, ook luister ik tegenwoordig naar de CBC uncover podcast. Ook voor podcasts, als je aanraders hebt, drop ze in de comments!

Elke avond om 7 uur staat hier de hele buurt op het balkon of in de tuin te klappen of met potten en pannen te slaan als bedankje voor de essentiële werkers die in deze tijd voor ons aan het werk gaan. Het enige dat je als niet essentieel werker dan dus ook kan doen is thuis blijven en veilig blijven. Stay home en Stay safe mensen! 

Author

Write A Comment