Was je nog niet overtuigd? Dan raak je het door deze lijst wel!


Je wordt bewuster van de dingen om je heen. Door culturen, rijkdom en armoede, het milieu en normen en waarden. Overal is dit anders maar hierdoor zie je wat voor jou belangrijk is  leert bewuster omgaan met bepaalde dingen.
– Door al die internationale vrienden die je ontmoet heb je ineens adressjes over de hele wereld, en dat kan ontzettend handig zijn voor je volgende reis!
– Je zelfvertrouwen krijg een enorme boost wanneer je inziet dat je dit kunt. Je kunt de wereld aan!
– Door al het kletsen met die internationale vrienden, de weg vragen aan locals en het bestellen van eten zul je je Engels ook nog eens flink verbeteren
– Je wordt ontzettend zelfstandig!
– Opeens lijkt aardappels, vlees en groente maar saai nu je van die Aziatische rijsttafel hebt geproefd of Marokkaanse couscous, Yum! Je krijgt meer culinaire kennis.
– Je wordt een stuk socialer! Wanneer je alleen op reis bent en je moet dingen regelen, weten of je wilt vrienden maken dan zul je je toch open moeten opstellen en wanneer je dat doet gaat er een wereld voor je open.
– Er is zo veel moois daarbuiten! Ga op zoek naar dingen die je nog nooit hebt gezien of meegemaakt. Watervallen, tempels, gletsjers, wereldsteden, oceanen, woestijnen etc. Ga op ontdekking en maak het mee. Je zult geweldige verhalen hebben en levenservaring. Je leert van de wereld
– Je wordt flexibel. Altijd klaag je wanneer er vertraging is met je trein thuis maar zodra je 3 uren moet wachten op je bus in verwegistan zijn die 3 minuten thuis niks. Daar raak je aan gewend en dan maakt het ineens niet meer uit. Je leert je aanpassen in andere situaties en je leert accepteren dan niet alles zo gaat als je wilt of hebt geplant.
– Je bent meer relaxed. You are having the time of your life, what do you have to worry about?
Budgetteren wordt je ding. Leven van een €20 budget per dag, makkie!
– En je wordt nog sterk ook! Man die backpack op en die backpack af, je arm spieren groeien als de malle, niks niet sportschool, gewoon backpacken!
– Je verbreedt je perspectief en bekijkt het leven en de wereld met andere ogen
Onwetendheid is een avontuur.
– Je komt jezelf tegen en leert jezelf beter kennen
– Je leert hoe je moet handelen in ongemakkelijke situaties.
– Reizen kan echt een eye opener zijn. Wist je niet wat je wil in het leven, misschien opent reizen je ogen en kom je er achter wat je eigenlijk wilt, of helpt het me je zoektocht.
Maar het kan ook een eye opener zijn in hoe je in het leven staat en opent je ogen hoe anderen in het leven staan aan de andere kant van de wereld, hoe het er daar aan toe gaat en maakt je misschien wel dankbaar.
– Je wordt er spontaan van. Ben je eenmaal op reis geweest dan kan het zo zijn dat je het reisvirus te pakken hebt en dat je nog eens wil! Wie weet pak je je tassen voor een weekendje Berlijn volgende week.
– Misschien kom je eindelijk eens van je telefoonverslaving af. No wifi, no electricty, there is nothing else but a good old conversation!
– It makes you appreciate life!

 

Herken jij jezelf hierin?

Author

Write A Comment