Van 28 oktober tot 25 november was ik gezellig in Nederland. Dat was dus inmiddels al weer anderhalf jaar geleden. Wat heb ik genoten van mijn 4 weken thuis. En wat heb ik veel gedaan! Kollum, Amsterdam, Vlieland, Sneek etc. Ik ben half Nederland door geweest en ondertussen heel veel foto’s gemaakt natuurlijk! En die favoriete plaatjes deel ik hier!

Na zo lang weg te zijn geweest ga je ineens met hele andere ogen naar je eigen landje kijken en het veel meer waarderen. Zo ben ik heel wat museums af geweest in Amsterdam, waaide ik heerlijk uit op het strand van Vlieland, wandelde ik op een zondag door de lege straatjes in Dokkum en spendeerde ik heel veel tijd met familie. Wat ongelofelijk fijn. En mijn eigen dorp Kollum zag er ineens ook heel magisch uit, met een Skutsje in het centrum en Sinterklaas die aankwam. Dat is ook gewoon een magische tijd natuurlijk.

Amsterdam

Ik sliep een week bij heit op zijn zeilboot in Amsterdam. We bezochten het Van Gogh museum, Rijksmuseum, Moco museum en Foam museum. En gingen we natuurlijk naar de Albert Kuyp markt, winkelen in het centrum, lekker eten en drinken en bewonderden we de ongelofelijke huisjes aan de grachten.

 

Workum en Sneek 

Na een week Amsterdam gingen we met z’n vieren naar Workum en Sneek. We gingen naar het Jopie Huisman museum en we wandelden gezellig door Sneek met een prachtige zonsondergang ondergang.

Vlieland

Na een paar daagjes in Kollum ging ik met mama een nachtje naar Vlieland, het enige wadden eiland waar ik nog nooit geweest was. We hadden prachtig weer en zijn heerlijk uitgewaaid

Dokkum 

Vervolgens gingen mama en ik op een zondag naar Dokkum. Waar je in Vancouver er bijna niets van merkt welke dag van de week het nou helemaal is, daar merk je in Dokkum wel dat het zondag was. Wat heel fijn was, want het was echt een hele fijne zonnige rustige zondag middag.

Leeuwarden 

Samen met Jorn ging ik nog een dagje winkelen en eten in Leeuwarden!

Kollum 

En dan last but not least mijn eigen fijne dorp. Wat is het toch een fijne plek die ik veel mee ben waarderen. Heerlijk lopen over de voorstraat, de intocht van Sinterklaas en een beetje winkelen in dit fijne dorp.

Inmiddels ben ik weer terug gekomen in Canada. Het afscheid nemen was moeilijk en het is wel weer even wennen om weer terug te zijn. Maar gelukkig heb ik een hele fijne tijd gehad en hele mooie herinneringen gemaakt. En nu zal ik toch niet anderhalf jaar wachten om weer terug te gaan naar Nederland.

Author

Write A Comment