Onze tijd in Nieuw Zeeland zit er bijna op dus het is tijd om te kijken welke dingen we hebben kunnen afstrepen van onze Nieuw Zeeland bucketlist. Hoeveel hebben we eigenlijk kunnen doen van onze lange lijst?

In mei 2016 maakte ik een lange lijst met dingen die ik graag wou doen in onze tijd in Nieuw Zeeland. Onze lijst kun je hier terug vinden. We hebben helaas niet alles kunnen doen, vooral het Noordereiland hebben we een beetje links laten liggen, maar er is gewoon veel te veel te zien! Hier de lijst met de dingen die we wél hebben gedaan. En onderaan vind je een aantal dingen gehighlight.

Noordereiland

Hikes
Mount maunganui
Robert’s point Track

Zuidereiland

 • Franz Josef glacier
 • Fox glacier
 • Queenstown
 • Cruise door Milford Sound
 • Christchurch
 • Makarur Blue pools
 • Naar de hoogste berg van Nieuw Zeeland: Mount Cook
 • Fjordland National Park
 • Lake Wanaka
 • Arthurs Pass national park
 • Wilde baby seals in Kaikoura
 • Pancake rocks
 • Lake putaki & lake tekapo

 

IMG_4894 Christchurch. Je zou denken, nog zo’n stad die je overal ter wereld vindt. Maar Christchurch is toch wel erg bijzonder, na de aardbeving in 2013 is de halve stad verwoest. Overal in het centrum vind je hoge en grote gebouwen die volledig buiten gebruik zijn door de schade, dat was toch wel erg bijzonder om te zien

 

 

IMG_3943Wanaka, That Wanaka Tree. De meest gefotografeerde boom ter wereld! Je vind m in alle kleuren en vormen en luchten, daar moest natuurlijk een foto van gemaakt worden, dit is mijn versie! Ik vond Wanaka een erg leuk stadje aan het water.

 

 

IMG_4339

Milford Sound/ Fiordland national park. Naar mijn mening een van de mooiste plaatsen van Nieuw Zeeland, de hele mysterieuze sferen, de watervallen, de kliffen. De rit naar Milford Sound door Fiordland is ongelofelijk.  Ik heb moeite de woorden te vinden deze plek te omschrijven, het is echt ongelofelijk mooi!

 

 

IMG_4889 Lake Tekapo/ Church of the Good Shepherd. Nog zo’n plek die iedereen fotografeert, alleen vond ik dit een beetje tegenvallen, we reden er langs en dr stonden tourbussen vol mensen, rijen lang. Het hoefde van mij niet zo. Die perfecte foto kun je toch niet krijgen als er zoveel mensen zijn. Lake Tekapo was wel erg mooi maar niet zo mooi als Lake Pukaki.

 

 

IMG_4643 Mount Cook/ Lake Pukaki. Over Lake Pukaki gesproken, is dit niet geweldig?! Het blauwste water, met de machtige Mount Cook op de achtergrond. Een beter uitzicht zou je je toch niet kunnen wensen? Ik zou me dagen kunnen wanen in dit prachtige park 

 

 

 

IMG_3249 Pancake Rocks. Een geweldige natuur verschijning. Als je mazzel hebt en je wacht even het je de hoge golven die omhoog komen tussen de rotsen, een ongelofelijk vette plaats om te bezoeken 

 

 

16790577_10154173089240966_1458295265_nKaikoura. We zagen misschien geen baby seals, maar eigenlijk zagen we iets veel coolers. Een Pinguin!!!! What a dream, zagen we zomaar een Pinguin in het wild. Hoe vaak gebeurd dat nou?!

 

 

 

 

 

img_1531Wellington. De hoofdstad van Nieuw Zeeland is een leuke stad vol restaurantjes, winkels en een heel gaaf gratis(!!) museum, een must visit! En als je Mount Victoria op rijdt heb je een fantastisch uitzicht over de stad!

 

 

 

Zoals je ziet hebben we een aantal hele vette dingen kunnen afstrepen. En hopelijk kunnen we de rest over een aantal jaar afstrepen, we moeten toch maar eens terug komen naar dit fantastische land 😉

Author

Write A Comment