In de afgelopen jaren hebben we een aantal hele bijzondere dingen gedaan tijdens onze reizen. Bijzondere ervaringen die je voor altijd bij blijven. Om de week zal ik een van deze bijzondere reiservaringen delen in een kort verhaaltje. Deze week: slapen in de Sahara.


Het is begin 2016. Samen met Stuart, mijn (reis)partner in crime, besluiten we naar Marokko te vliegen. Het is Stuart zijn eerste aanraking met Afrika. We boeken een rondreis van een week, en een paar dagen na de jaarwisseling zitten we in het vliegtuig. Ons Marokko avontuur begint in Marrakesh, we slapen in een echte Riad en dwalen door de straatjes van deze bijzondere stad, die zo anders is dan wij gewend zijn. Zo vol cultuur, geuren, kleuren en bijzondere mensen. We ontdekken Marrakesh en een paar dagen later wandelen door het Atlas gebergte. Tot we na een dag rijden bij de Sahara uitkomen. Onze kleine rugzakjes gaan mee en we worden de kamelen op gehezen. Met een man of 20 rijden we in een karavaan door de zandheuvels. Mijn kameel en ik de groep leidend. Waar ik had verwacht dat we een kwartiertje een ritje op een kameel zouden maken werd dit kwartier een uurtje of 2. Niet het meest comfortabele vervoersmiddel maar wel een van de meest bijzondere. Tijdens zonsondergang rijden we ons kamp in daar is een prachtig tentenkamp opgebouwd. We worden één voor één naar onze tent gewezen. Stu en ik krijgen een prachtige kleurrijke tent met een groot bed vol met kussens. Een uur later worden we aan tafel verwacht. Er wordt couscous geserveerd en met z’n allen genieten we van dit heerlijk maal. Na het eten krijgen we Marokkaanse munt thee ingeschonken en gaan we buiten rond het vuur zitten. Er word gezongen en prachtige muziek gespeeld.Uiteindelijk gaan we naar onze tent en vallen we in slaap met de drummende Marokkaanse woestijn nomaden op de achtergrond. De volgende ochtend worden we voor zonsopkomst wakker gemaakt en klommen we weer op onze kamelen. Het was best een beetje eng zo in het pikkedonker zandheuvel op en zandheuvel af. Maar het was de moeite waard, na ongeveer een uur kleurde de hemel roze en was er een prachtige zonsopkomst. Na anderhalf jaar kwamen we weer aan waar het begon. De dagen er op verbleven we in een resort in de buurt van Marrakesh.

Het was een ervaring om nooit te vergeten; de kleur van de hemel, de geur van het eten, het geluid van de drums en de spierpijn van de kamelen.

 

Author

Write A Comment