Cambodja mag zeker niet ontbreken tijdens jou backpacktrip door zuid oost Azië. Het is goedkoop, heeft een erg interessante geschiedenis, het grootste tempel complex in de wereld en prachtige stranden en eilanden.

download (82)In mijn geschiedenis lessen op de middelbare school heb ik niet veel meegekregen over wat er in de jaren 70 in Cambodja is gebeurd en dat is best jammer want wanneer je in Cambodja bent is er zo’n ontzettend groot deel wat je eigenlijk niet weet. Gelukkig stoppen ze het zelf niet in de doofpot dus kun je er in musea e.d. van alles over te weten komen.

De mensen zijn ontzettend vriendelijk en willen van alles met je delen en van je weten, het is erg vriendelijk volk naar mijn mening.

Ik heb 4 dingen voor je op een rijtje gezet die je moet bezoeken!

1. Angkor wat

Dit enorme tempel complex wordt gezien als een van de grootste religieuze bouwwerken ter wereld. Je kunt je er heen laten brengen in een tuktuk en die tuktuk heb je dan voor een vooraf bepaald bedrag tot je beschikking, de chauffeur rijdt je van tempel naar tempel en verteld er ook veel over. Het is erg druk en belachelijk heet, het is dus een aanrader om vroeg in de ochtend te gaan voor de drukte en de hitte. Ook moet je er rekening mee houden dat je je goed bedekt, je bent wel in een tempel complex dus geen korte broek en korte shirtje oid.

2. Killing fields 

14 km van Phnom Phen zijn de killing fields. Hier werden in de tijd van de Rode Khmer de gevangenen heen gebracht en omgebracht. Er zijn hier zo’n 20.000 mensen omgebracht. Je kunt er rond lopen met een audiotour, het is er stil, er liggen nog botten en in het begin staat een enorme toren met schedels. Het is een lugubere plaats en het maakt je stil en zet je aan het denken maar het is erg goed om hier een bezoek aan te brengen samen met

3. Tuol Sleng museum

Dit is een oud school gebouw dat in de tijd van de Rode Khmer werd gebruikt als gevangenis. Je kunt door de martelkamers lopen waar het bloed nog op de grond ligt en waar foto’s van gemartelde mensen aan de muren hangen daarnaast kun je door de cellen lopen en is er een enorm gedeelte waar allemaal foto’s hangen van mensen die daar vermoord zijn. Ze kijken je recht aan. Veel mensen raken er zeer geëmotioneerd door, maar samen met nummer 2 vind ik wel dat het zeker de moeite waard is om te bezoeken, het opent je ogen naar het kwaad en dat wij er voor moeten zorgen dat zoiets nooit meer zou kunnen gebeuren het verteld ook over de geschiedenis wat je misschien nooit hebt geweten.

4. Sihanoukville en Crusoe Islanddownload (85)

Gelukkig zijn er verder ook nog hele leuke dingen. ga bijv. naar Sihanoukville, een stadje aan het strand. Er zijn tal van leuke hostels, beachbungalows, strandeettentjes en barretjes. Vanuit daar kun je makkelijk naar de eilandjes voor de kust van Cambodja. Zelf ben ik naar Crusoe Island geweest. Zo’n 45 minuten varen. Je kunt er een tent op het strand huren of een hangmat of bungalow. Savonds kun je mee eten en verder is het stil, geen wegen, winkels, drukke straten, hotels, helemaal niks. Er zijn nog een paar andere restaurantjes en een absinth distilery. Je kunt op dit eiland heerlijk tot rust komen. Meer over Crusoe eiland lees je hier

Cambodja is over het algemeen best wel veilig toch zou ik je aanraden als je naar Phnom Phen gaat je ogen open te houden, er is hier iets meer risico dat je tas gestolen word, houd deze goed bij je in de tuktuk en als savonds laat op straat lopen is niet heel verstandig. Ook kun je beter je waardevolle spullen in het hotel laten

Author

Write A Comment