We wandelen, stappen, roadtrippen, drinken wijn en hebben veel plezier. De afgelopen weken hebben we behoorlijk wat gave dingen gedaan en gezien. Lees mee in mijn tweede dagboek in Canada

Week 3

2017-09-02 02.25.35

Vrijdag 1 september
Stuart moest die ochtend werken dus ik sliep uit en wandelde met de honden. ‘S avonds gingen we samen met een aantal van Stu z’n vrienden naar de paarden races. Mijn eerste keer. Het was hartstikke leuk. Stu won $40! Na de paardenraces gingen we met zn allen naar een bar. Steeds meer van stu’s vrienden kwamen. Op een gegeven moment hadden we een groep van 20. Om een uurtje of 2 reed ik iedereen naar huis (ik was de bob)

2017-09-01 20.25.07

Zaterdag 2 september
Stu moest weer werken in de ochtend. Smiddags gingen we wandelen en Stu ging savonds met wat vrienden op stap. Ik bleef thuis en relaxte met Stu zn broer en jay, de jongen die in camper op het oprit woont.

Week 4

Zondag 3 september
Stuart had een behoorlijke kater dus het was een heerlijke luie dag.

Maandag 4 september
Labor day, een feestdag. En het einde van de zomer. Het was behoorlijk warm. Ik zag op Instagram dat Veer, een meisje waarmee ik in Franz Josef in monsoon mee werkte in Vancouver aan was gekomen. We besloten dus met de seabus downtown te gaan en met haar wat drankjes te gaan doen. We hebben uren zitten bijkletsen. Hartstikke gezellig.

2017-09-05 14.52.45

Dinsdag 5 september
Stuart werkte tot een uur of een. We pikten veer om half 2 van de seabus en lieten haar de omgeving van Noors Vancouver zien. We gingen naar lynn canyon, we aten sushi en gingen naar de dam en de zalm sanctuarium. Vervolgens spraken we af met Ryan om wat te gaan drinken en reden we naar huis om ons om te kleden, pikten Ryan en Chris op en gingen met zn allen naar de drumcircle. De lucht was vol rook dus er was geen zonsondergang te zien maar het was wel hartstikke gezellig. Elke avond om 9 uur is er een canon schot in Stanley park dus daar gingen we kijken. Daarna gingen we met zn allen een drankje doen en naar huis.

Woensdag 6 september
Nog zo’n dag waar we niet veel deden.

2017-09-09 16.20.31

Donderdag 7 september
Na het ontbijt reden we naar Deep cove. Er was nog steeds veel rook. Hartstikke zonde want het is zo mooi daar. We dronken een kopje koffie en wandelden langs het water. Daarna reden we naar cates park en liepen daar ook nog een beetje rond. Thuis lieten we de honden uit en was het wel weer genoeg geweest. Door de rook en de hitte word je echt lamlendig. De bosbranden zijn nog zo ver weg maar de wind brengt het naar de stad. Het smog gehalte in Vancouver was door de branden hoger dan in Beijing. Dat zegt wel wat toch?

Vrijdag 8 september
Stuarts ouders gingen een weekend weg. Dit was onze kans om in hun grote luie stoelen te relaxen. Om een uur of half 9 gingen we de deur uit richting de Quey waar een avond markt was en een live band. Daar kwamen Ryan, Craig, Victoria en nog een stuk of wat vrienden van Stu ook. Vervolgens pakten we de seabus naar downtown en gingen we de kroeg in. Eenmaal daar kwamen er nog meer vrienden bij dus we hadden weer een groep van 13 man verzameld. Een van de jongens is nogal bekend in Vancouver en omstreken door zn rijke ouders die veel restaurants beheren. Dankzij hem gingen we zo alle rijen voorbij en stonden we gratis in de clubs te dansen. Om een uur of 3 hadden we m behoorlijk zitten en pakten we de bus naar noord Vancouver.

2017-09-09 13.06.58 HDR

Zaterdag 9 september
We werden met een kater wakker. Maar, het regende! Voor het eerst sinds ik in Vancouver ben regent het eindelijk. We wouden eigenlijk blijven liggen maar we hadden een oude auto show in de planning dus na 5 uurtjes slaap zaten er met onze brakke hoofden in de auto. De show was op een uurtje rijden van Vancouver in het centrum van een of ander stadje en er waren zo’n 2000 klassieke auto’s. Stuart zn vader had een van zijn auto’s in de show. Een 1975 Vega. Prachtige auto. Zo zonde eigenlijk dat het nu regende. We liepen de straten door en bewonderden de prachtige auto’s. We hebben een tijdje bij Stuart zn vader gezeten en naar de voorbijgaande mensen gekeken. Aan het einde van de middag reden we weer terug naar huis. We bestelden pizza en keken een film.

Week 5

Zondag 10 september.
Het was nog steeds bewolkt maar geen rook meer, we besloten dat we de volgende dag dus prima aan onze roadtrip konden beginnen. We zochten alle kampeer spullen bij elkaar en Stu en zn vader checkten de hele auto. Stu en ik gingen samen ergens lunchen en de auto inpakken.

IMG_8973

Maandag 11 september
We zochten nog wat laatste spulletjes bij elkaar en om 11 uur zaten we in de auto. Roadtrip time! Onze eerste stop, de Okanagen. We logeren bij Stu zn ook en tante in Kelowna. Na zo’n 4 uren rijden komen we aan. Ze wonen in een prachtig huis met een zwembad en een fantastisch uitzicht. We hebben een eigen slaapkamer met badkamer. Goed begin! We kletsen wat bij met een cider en hapjes voordat we gaan eten. We kletsen uren. Jen en bob reizen ook veel dus je raakt niet zo snel uitgepraat. Om 10 uur gaan we slapen.

IMG_8985

Dinsdag 12 september.
We worden om 10 uur wakker, ontbijten en rijden naar penticton waar we gaan wijnproeven. In de omgeving zijn tal van wijnproeverijen waar je voor $5 of zelfs gratis kan proeven. Je krijgt een bodempje wijn van 5 verschillende wijnen per proeverij en een verhaal over de smaak en hoe het gemaakt word. Na 2 proeverijen gaan we ergens lunchen en doen vervolgens nog 3 proeverijen. Het is een prachtige omgeving maar veel rook waardoor het uitzicht een beetje word verpest. Na een leuke middag in de wijnvelden en veel proeven rijden we weer terug naar Kelowna. Oom en tante hebben het eten al weer klaar voor ons dus we kunnen meteen aanschuiven. S avonds hebben we afgesproken met Kate, een meisje die we vorig jaar hebben ontmoet op de gili eilanden. Ze woont in Kelowna. We drinken wat bier bij een lokale bierbrouwerij en kletsen er op los. Om een uur of 11 liggen we op bed.

2017-09-13 14.29.02-1

Woensdag 13 september
Om half 12 nemen we afscheid van bob en jen en zijn we weer onderweg. Geen verre rit vandaag. We blijven in de Okanagen en gaan naar een plaatsje genaamd Oliver op anderhalf uur rijden van Kelowna. We logeren bij Fred en Nancy, oude vrienden van stuarts ouders, mensen waar Stuart in ottowa een tijdje bij heeft gewoond. Ze zijn afgelopen maand pas verhuisd naar hier. Ze hebben een schattig huis in Oliver. Na aankomst kletsen we wat, eten we wat en dan stappen we in de auto. ze willen ons graag de omgeving laten zien. Oliver is omringt door wijnvelden en heeft 50 wijnerijen. We rijden rond door het stadje en gaan vervolgens naar de racebaan net buiten de stad. Daarna rijden we een heel rondje door de wijnvelden terug naar huis. Eenmaal thuis word er een fles wijn opgetrokken en pizza besteld. We zitten uren te kletsen. Het zijn hartstikke leuke mensen en je voelt je er snel thuis. We slapen in de basement en hebben weer een eigen badkamer. Luxe! Om 11 uur gaan we slapen.

IMG_9051

Donderdag 14 september
Wanneer we opstaan zijn Fred en Nancy al weer weg. We stappen meteen in de auto en gaan weer onderweg. Op naar Nelson vandaag een rit van 4 uren. Onderweg stoppen we een keer op te lunchen en om een uur of half 4 komen we aan in Nelson. Een ongelofelijk leuk stadje in de bergen, bij een meer, met leuke koffie, eet en kunst tentjes. We zijn meteen verliefd. We wandelen door de straatjes van Nelson en kijken in de makelaars ramen. Hier willen we wonen! We doen wat boodschappen en gaan terug naar de camping. We hadden de tent bij aankomst al opgezet. We relaxen een beetje en zetten de bbq aan. Om half 8 word en donker en kruipen we de tent in. Onze eerste nacht in de tent.

2017-09-15 17.21.30

Vrijdag 15 september
Na een verrassend warme nacht kruipen we om half 10 de tent uit. We laden onze spullen in de auto en nemen afscheid van dit prachtige stadje. We stappen in de auto en beginnen aan onze reis naar Radium hot springs. Onderweg eten we lunch. Om een uur of 6 komen we aan in Radium hot springs. Zodra we het stadje in rijden zien we honderden oude auto’s. Lucky us, het is de jaarlijkse klassieke auto show! We rijden naar de camping waar ons verteld word dat we op moeten passen met het eten want er is vorige week nog een beer gesignaleerd op de camping! We bbq’en snel wat burgers en gaan dan de stad in, oude auto’s bewonderen. Het is zo gaaf. De auto’s rijden door de straten en staan langs de kant van de weg opgesteld. Vervolgens rijden we verder naar de hot spring. Helaas is het normale zwembad gesloten maar er is nog steeds een van de andere natuurlijke baden open. We baden heerlijk in het bad voor anderhalf uur voordat we terug rijden naar de camping en gaan slapen.

IMG_9312

Zaterdag 16 september
We staan vroeg op en rijden richting Banff. Eindelijk de Rocky mountains in zicht! Om half 12 komen we aan in het nationale park en we merken meteen dat het behoorlijk druk is op de weg. We willen meteen Morain lake en Lake lousie bezoeken aangezien we er nu zijn en het zonnetje schijnt, but we’re out of luck. Het is zo ongelofelijk druk dat er nergens is om te parkeren en als er al een parkeerplaats is (lees 15km verderop) dan moet je met de shuttle bus die eens per anderhalf uur gaat en waar enorme rijen voor staan te wachten. We besluiten dus de icefields parkway te rijden. Onderweg komen de meest fantastische blauwe meren tegen, geweldige bergen en doen we een paar korte hikes naar fantastische uitzichtpunten. Een aan einde hiken we naar een gletsjer en wandelen we er zelfs overheen. Hoe gaaf. Koud wel. We rijden terug naar een camping en zetten onze tent op. Het is al behoorlijk koud wanneer we de tent opzetten. We kijken een film in de tent en gaan slapen.

Week 6

2017-09-17 09.53.16-1

Zondag 17 september
De wekker gaan om kwart voor 7. We willen graag voor de drukte bij Lake Louise en Moraine lake zijn dus om 7 uur zitten we in de auto naar de meren. Het was een koude nacht, -2. Wanneer we de tent uit kruipen zien we dat de buitenkant van de tent en auto zijn bevroren. We rijden naar lake Louise waar we mazzel hebben en meteen een parkeerplekje vinden. Het is een korte wandeling en dan staan we voor het bekende meer. Het prachtige blauwe water en de bergen op de achtergrond in overweldigend. Fantastisch! Vervolgens rijden we naar Moraine Lake maar deze keer hebben we pech, geen parkeerplaats hier. Dus we rijden weer 15km verderop naar de parkeer plaats en nemen de shuttle bus naar Moraine Lake. Na een kleine klim naar het uitzichtpunt staan we versteld van de schoonheid van dit meer. Het meest fantastische meer dat ik ooit heb gezien.
Vervolgens nemen we de bus terug pakken we de auto, rijden we terug naar de camping, pakken de tent weer in en rijden naar Banff. In Banff is het druk, veel toeristen. We wandelen wat door de straatjes, eten lunch en drinken koffie. Stu’s moeder heeft een hotel voor ons geboekt niet ver van Banff, dus om 2 uur rijden we naar ons hotel. We checken in en ploffen neer in ons prachtige luxe kamer. Met openhaard, keuken, enorm bed en een heerlijk badkamer.  Best lekker na deze koude en volle dagen.

IMG_9363

Ik voel me al behoorlijk thuis in canada. Ik ben gek op Stuart z’n vrienden, ze zorgen er voor dat het voelt dat ik er helemaal bij hoor en ik vind het leuk dat ze zoveel samen doen.
Onze roadtrip is tot nu toe echt geweldig. We hebben het leuk en zien mooie en bijzondere dingen.

x

Author

1 Comment

  1. Wauw wat is het daar schitterend!! En wat fijn dat je het daar zo naar de zin hebt samen met Stu en zijn vrienden! Zoveel al gedaan in de afgelopen weken! We kijken steeds uit naar de foto’s en verhalen maar dat prachtige blauwe meer is toch echt heeeel mooi!! Enjoy groetjes aan Stu ! Denk om de beren! Kusjes van ons uit het zeer herfstachtige natte Kollum❤️

Write A Comment