Het is eindelijk weer tijd voor een update van wat we de afgelopen tijd hebben gedaan. We sloten onze roadtrip in de Rockies af en spendeerden veel tijd in Vancouver. Hier mijn 3e reisdagboek vanuit Canada!

 

Week 6

Maandag 18 september
Na een nacht in een heerlijk warm bed genoten we van een super luxe ontbijt. Om 11 uur zaten we in de auto naar yoho nationaal park. Onderweg doen we een korte hike naar de waterval in Johnston creek. Vervolgens rijden we verder naar yoho. Hier bezoeken we de takakkaw waterval. Tijdens onze wandeling naar de waterval begint het super hard te sneeuwen. Brrr! De waterval was heel cool maar toch renden we snel terug naar de auto. We reden verder naar de natural bridge en emerald lake. Bij emerald lake zagen we niks. Super zonde maar door de enorme sneeuwval en lage bewolking viel en weinig te zien. We reden terug naar banff. Onderweg nog veel meer sneeuw. Het voelt niet meer als september, meer als december. Hoe gek is dat! In banff zoeken we een koffie huisje op en drinken een bakkie en warmen op. Ondertussen bedenken we wat we voor de nacht moeten doen. De voorspellingen zijn -7 en sneeuw. Niet echt kampeerweer. Stuarts moeder belt en zegt dat ze een goeie deal heeft gevonden voor een hotel en dat heeft geboekt voor de nacht. Fijn! We checken in in ons hotel en eten wat en gaan slapen in ons warme bed.

Dinsdag 19 september
Om 11 uur zijn we weer onderweg. Een lange rit voor de boeg vandaag. We rijden van banff naar Jasper en onderweg stoppen we 2 keer bij verschillende watervallen. Bij de sunwapta waterfall en de athabasca waterfall. Echt fantastisch. We rijden verder naar Jasper en in Jasper aangekomen lopen we door het stadje. Heel anders en veel killer dan banff. Banff is een drukke straat vol met winkeltjes en restaurantjes etc. Jasper heeft ook winkeltjes en restaurantjes maar lang niet zo veel en het is niet zo knus en lang zoveel mensen niet. We rijden naar de golfbaan want we hoorden vorige week van Stuarts tante dat je daar Elk (edelherten) kunt vinden. Het was meteen raak. Een enorm edelhert lag lekker te chillen in het gras. Stu en ik plaatjes schieten als een gek. We gingen terug naar Jasper waar we lunchten en reden verder de rocky mountains uit naar mount robson. Helaas door de lage bewolking en regen was er helemaal niks te zien van mount robson. We reden verder naar een plaatsje genaamd blue river en boekten een motel. Toch niet zulke die hard kampeerders meer. Niet in de regen en de kou aub. Na een dag van 7 uren rijden zijn we op de bank tv gaan kijken en op tijd gaan slapen.

Woensdag 20 september
Om 11 uur weer in de auto. Met de spoelende regen kletterend tegen het vooruit zijn we behoorlijk blij dat we in dit weer onze tent niet hoeven in te pakken. We rijden verder richting Wells grey provinciaal park. Waar we de Helmcken waterval bezoeken, de 4e hoogste waterval van Canada. Heel gaaf. Het regent en het is koud. We overleggen en besluiten terug naar Vancouver te rijden. We zouden eigenlijk wat rustiger aan van doen en pas vrijdag terug rijden maar met dit weer kun je toch niet zo veel en de lol gaat er wel een beetje af met regen. We hebben alles gezien dat we wouden zien en we maken de compromis om binnenkort nog een keertje wat dichterbij te van kamperen. Daar gaan we dan. Op onze 6 uur durende reis terug naar Vancouver. Om een uur of 7 waren we thuis. We kletsen wat met de familie en relaxen. Het is goed om weer thuis te zijn

Donderdag 21 september
Laat in de ochtend worden we wakker en laden de meeste spullen uit de auto, we laten de kampeer spullen er in voor eventuele kampeertrips. Ik doe de was en we ruimen al onze spullen op. We gaan naar Deep Cove en drinken een koffie en lunchen. We wandelen een stukje en gaan weer terug naar huis.

Vrijdag 22 september
Aan het begin van middag rijden we naar de Dutch shop. Aan de andere kant van de stad is namelijke en Nederlandse winkel die werkelijk waar van alles Nederland verkoopt. We slaan flink in. Ik koop rookworsten, witlof, rooibos thee, speculaas etc. Onderweg naar huis gaan we ergens koffie drinken en thuis relaxen we een beetje. Om een uur of 9 rijden we naar Erik en Amanda. Stuarts beste vriend en zijn verloofde. We spelen spelletjes en drinken tot diep in de nacht. We blijven slapen.

Zaterdag 23 september
We worden om een uur of 11 wakker en gaan met z’n vieren brunchen bij ihop. Om een uur of 3 zijn we weer thuis en relaxen de rest van de dag

Week 7

Zondag 24 september
Rond een uur of 12 gaan we met de seabus naar de stad. We lunchen met cheesecake en koffie en gaan vervolgens een beetje winkelen en bij Graham op visite die in het centrum in een hotel werkt. We wandelen langs de waterkant terug naar de seabus. Het was een prachtige dag!

Maandag 25 september
We hebben besloten wat gezonder te gaan leven, dus we gaan naar de mall voor sportschoenen voor Stu voor ons sportschool avontuur. We winkelen en gaan vervolgens lunchen bij Mr. Sushi (suhsi is deel van onze gezonde leefstijl, haha) aan het einde van de middag gaan we naar de sportschool, de sportschool hier in de buurt heeft een hockeyrank en een zwembad dat er bij hoort. Wanneer je een abonnement neemt mag je van alle sportscholen in de regio gebruik maken, allemaal hebben ze ene zwembad en sauna en jacuzzi en sport gedeelte.

Dinsdag 26 september
Samen met Stuarts moeder gaan we lunchen. Stuart heeft een sollicitatie gesprek dus we haasten ons terug. Eenmaal thuis ga ik een stuk wandelen met de honden en lees ik wat op m’n laptop. ’s avonds gaan we naar het zwembad om baantjes te trekken.

Woensdag 27 september
Na het ontbijt gaan we naar de sportschool, wandelen we met de honden en

Donderdag 28 september
Aan het begin van de middag gaan we samen met Jay(die jongen die in zijn rv op het oprit woont) Santana(zijn vriendin) Stu en ik naar een meer om te zwemmen. Het is een super warme dag. Na het meer gaan we ergens eten en rijden we terug naar huis.

Vrijdag 29 september
Aan het begin van de middag gaan we naar de sportschool. Eenmaal thuis helpen we een beetje met opruimen. Rond een uur of 4 komt Stuart z’n neef en zijn vriendin vanuit Toronto op bezoek. We zitten een paar uren samen te kletsen. Denise heeft een heerlijk dinner voor iedereen gekookt. Na het eten gaan Stu, Ryan en ik naar Brown’s een restaurant/bar waar Victoria werkt. We doen daar samen wat drankjes en gaan vervolgens met Ryan terug naar ons huis waar ze verder gaan met drinken met stu’s moeder. Ik ga rond een uur of 2 naar bed, stuart volgt om 3 uur.

Zaterdag 30 september
Na het ontbijt gaat we koffie drinken en lopen we door de mall. ‘S avonds is er een hockeywedstrijd op tv die we met z’n allen kijken en vervolgens gaan we met Stuart’s broer Trevor naar een feest van zijn vrienden. Het was eerst een beetje awkward, ik kende ja helemaal niemand, maar dat werd snel beter. Het was uiteindelijk een hele gezellige avond met veel wijn en beerpong.

Week 8

Zondag 1 oktober
Een kater dag

Maandag 2 oktober
In de ochtend gaan we naar de sportschool, daar komen we Graham tegen. Na het sporten gaan we naar booster juice om een sap te halen. We brengen Graham naar zijn werk en gaan weer naar huis. Thuis relaxen we een beetje en na het eten rijden we naar Erik en Amanda. We logeren weer een nacht bij hun. We spelen weer een spel en kijken ‘mean girls’ en drinken wijn. Gezellig!

Dinsdag 3 oktober
We worden om een uur of 10 wakker. Amanda bakt pannenkoeken voor ons terwijl Stuart en Erik een spel spelen op de playstation. Aan het begin van de middag zijn we thuis doen we een dutje en na het eten gaan we naar het zwembad om baantjes te trekken.

Woensdag 4 oktober
We rijden naar horseshoebay, wandelen langs het water en gaan ergens koffie drinken. We gaan naar huis om te eten en na het eten rijden we naar Cypress mountain om de zonsondergang te zien. Het is super druk! Maar dat is niet zo gek want de zonsondergang is fantastisch!! De lucht is helemaal roze. Vervolgens rijden we verder de berg op op zoek naar beren, maar helaas. Het is te druk op de berg dus de beren laten zich niet zien.

Donderdag 5 oktober
We slapen uit, gaan suhsi eten voor lunch en gaan naar de kostuum winkel om te kijken naar halloween kostuums. Wat een spullen hebben ze zeg! Ongelofelijk! Stuart kocht een masker in de winkel. ‘S avonds gaan we bowlen met Ryan en Graham. We bowlen een paar uren en drinken wat bier. Ik verloor elke ronde helaas.

Vrijdag 6 oktober
We beginnen de dag weer in de sportschool. Ik ben inmiddels al 2,5 kilo kwijt sinds ons sportschool avontuur, yay! Wanneer we thuis komen krijgt Stuart een telefoon dat hij de baan heeft gekregen waar hij vorige week voor heeft gesolliciteerd bij de bierbrouwerij, hij begint a.s. woensdag. Yes. Een dag met allemaal goed nieuws dus. We gaan ergens lunchen en koffie drinken om het te vieren.

Vanaf woensdag is het dus uit met de pret van alleen maar samen zijn. Gelukkig komt er weer geld binnen en het lijkt op werk dat goed is voor Stu en iets datie leuk vindt. Ik ga verder vrolijk verder met sporten en ik ben begonnen met een online cursus Engels lesgeven en ik ga me extra inzetten op Instagram en fartravels, goed nieuws voor jullie dus!

Oh, en hoe mooi is Vancouver?!

 

Author

4 Comments

  1. Fijn dat Stuart een baan heeft ook al was t wel gezellig en leuk wat jullie allemaal deden! Nu weer aan de slag gelukkig heb jij de cursus en goed dat je aan het sporten bent! Veel plezier maar weer daar en groetjes aan Stuart xxx

  2. Wat een mooie verhalen, Fardou! Op 10 oktober arriveren wij ook in Vancouver (White Rock), familiebezoek! Hartelijke groet, Kees en Ditte

    • fardou Reply

      Oh jeetje wat leuk! Hoe lang blijven jullie? Wij zitten in Lynn Valley, noord Vancouver. Net een stukje de andere kant op!

Write A Comment