We beginnen in een routine te komen. Stuart is terug in zijn werk schema, ik ben in mijn laptop, sport, koffie drinken schema, wat goed bevalt hoor. Lees over mijn eerste Canadese Thanksgiving, onze kampeer trip, mijn klus project en de rest van onze dagen in Canada.

Week 8

Zaterdag 7 oktober
We gaan samen winkelen in het grote winkel centrum. Stuart heeft een nieuwe broek nodig voor z’n werk. Het was er smoor druk. Zo’n 95% van alle mensen daar waren Chinees. Hoe dan? Alsof je ineens in China bent beland. We wandelen wat rond, vinden Stuart een goeie spijkerbroek, eten lunch en gaan terug naar huis. Om 7 uur begint de 1e officiële ijshockey wedstrijd van het seizoen. Samen met  Stuart’s vrienden Ryan en Raul, Stuart’s broer en een vriend van hem en Stuarts ouders kijken we de wedstrijd in onze hockey outfit. Na de wedstrijd gaan Stuart, Raul en ik naar een feestje van jongens waar Stuart mee naar school ging. Het was eerst een beetje ongemakkelijk weer. Ik kende natuurlijk niemand maar verder in de avond ging het prima. Om 1 uur Stu en ik pakten de taxi naar Victoria haar huis waar Stuarts ouders en Ryan en Victoria buiten bij het vuur zaten. We bleven tot een uur of 3 en gingen toen met Stu’s ouders terug naar huis. Thuis maakten we pizza en om half 5 lagen we op bed

Week 9

Zondag 8 oktober
Katerdag… Ik heb tot 5 uur in bed gelegen, slapen en tv gekeken. We vierden vandaag Thanksgiving. Thanksgiving in Canada is anderhalve maand eerder dan in Amerika. Stuart’s moeder heeft de hele middag in de keuken gestaan om de kalkoen ed te bereiden. De tafel was prachtig gedekt. Om half 8 gingen we aan tafel. Om 8 uur waren we klaar en zaten we weer voor de tv. Ik had er eerlijk gezegd iets meer van verwacht. Na 5 uren in de keuken en zo’n mooie tafel verwacht je lekker lang te zitten tafelen en te kletsen en kaarslicht enzo. Misschien heb ik teveel films gekeken in wat ik had verwacht maar dit was toch een beetje zonde. Na het eten huurden we een film op de tv en gingen we met z’n allen deze film kijken, wat wel erg leuk was want zoveel zijn we nooit met z’n allen in dezelfde kamer.

Maandag 9 oktober
We staan om 8 uur op, pakken de auto in en gaan naar Erik. We gaan samen mer Erik, Amanda, Nathan(een vriend van Erik uit Toronto) en Rachel (vriendin van erik en Amanda) kamperen bij Jones Lake. Ze zijn hier eerder wezen kamperen en na het zien van de foto’s heb ik 2 maanden lopen zeuren dat ik hier zo graag heen wou, en nu gingen we eindelijk! Onderweg moesten nog wat boodschappen gedaan worden en om 2 uur stond de tent. Het was er echt zo mooi als verwacht. Het was een beetje koud maar een prachtige blauwe lucht. De jongen gingen hout hakken en met geweren schieten terwijl de meiden in de tent zaten elkaars haren te vlechten en te praten over kinderen en trouwerijen. Ja echt, hoe stereotypical! Amanda had nog heel veel eten over van hun Thanksgiving dinner van de voorgaande avond dus we dat warmden we op op de bbq en om 6 uur zaten we weer aan een prachtig Thanksgiving dinner met de ondergaande zon achter de bergen in de middle of nowhere. Vervolgens zetten de jongens het vuur op en zaten we om het vuur te drinken en te kletsen tot diep in de nacht.

Dinsdag 10 oktober
Het was een koude nacht maar ik sliep goed. Tot ik om 9 uur vet misselijk wakker werd. Om 10 uur sprintte ik de tent uit omdat ik moest overgeven. Echt, het was niet de alcohol. Ik voelde me een tijdje weer goed en toen moest ik weer kotsen. We hebben meteen de tent opgeruimd want de lucht werd behoorlijk donker. Ik heb wat gegeten en toen zijn Stuart en ik vertrokken. Vond het wel een beetje sneu voor Stu dat we eerder weg moesten maar ik voelde me echt niet goed. Eenmaal 20 minuten onderweg begon het ongelofelijk te regenen dus was het maar goed ook dat we al weg waren. De 2 uur durende rit naar huis was hel. Ik voelde me zo beroerd. Eenmaal thuis ben ik meteen naar bed gegaan en heb ik van 14 :00 tot 19:00 geslapen. Er was een hockey wedstrijd op tv dus die hebben we gekeken en toen ben ik weer gaan slapen

Woensdag 11 oktober
Toen ik wakker werd voelde ik me wel wat beter, niet meer overgegeven, wel een buik die erg gek deed. Vandaag was Stuart zijn eerste werk dag. Hij begon om 9 uur. Ik ben om 11 uur uit bed gegaan en heb wat achter m’n laptop gezeten en tv gekeken met Stuart z’n ouders. Om half 6 kwam Stu thuis, hebben we gegeten en om 7 uur zijn we naar de sportschool gegaan. Na de sportschool naar huis en in de hottub gezeten, zo chill dat Stu een jaccuzi in z’n achtertuin heeft.

Donderdag 12 oktober
Ik heb met de honden gewandeld en verder de hele dag bezig geweest met m’n Engelse les cursus.

Zaterdag 14 oktober
We stonden op rond een uur of 10, ontbeten en stapten in de auto. Onderweg door de Tim Horton drive through voor een koffie en door. We gingen naar de Pumpkin patch, zo’n 45 minuten rijden van Vancouver. Het was mijn eerste keer. Heel gaaf. Een paar boerderijen hadden hun land omgetoverd tot een super toffe zaterdag middag activiteit. Je betaald $8 entree, je kunt dan mee op de hooi wagen, je kun de geiten, varkens en koeien aaien en je kunt door de pompoenen velden lopen en er een kopen om te versieren. Verder waren er allemaal eetkraampjes en een kleine markt. Zo gaaf om door de pompoenen velden te lopen met honderden pompoenen. Op de terug weg zijn we weer langs dat grote winkel centrum gegaan, Stuart ging z’n spijker broek terug brengen en we gingen er wat eten. ’s avonds hebben we verder niet veel gedaan.

Week 10

Zondag 15 oktober
Na het ontbijt stapten we in de auto naar Vancouver- west. Het rijke deel van Vancouver. Fantastische huizen met prachtige uitzichten. We gingen wandelen in lighthouse park, het was een prachtige zonnige dag dus het was best druk. We wandelen tot de vuurtoren en weer terug. Eenmaal thuis begonnen we met het opruimen van de extra kamer. In Stuart z’n huis is een soort van extra woonkamer. Echt een prachtige kamer maar helemaal vol met troep. Dozen vol met dingen die niet meer gebruikt worden. Stu en ik willen er graag een chill kamer van maken aangezien we niet echt een eigen plek hebben in huis. We hebben Stu’s slaapkamer maar dat is een bed and thats it. Ik wil graag een plekje met een bureau en tv zodat ik niet de hele tijd bij zijn ouders hoef te zitten. Dus zondag middag begonnen we eindelijk. Stu’s vader was super blij dat we dit deden. Deze kamer is al jaaaaren een rommel hok en hij kreeg stu’s moeder niet zo vr om haar troep uit de kamer te halen. Maar nu deden wij het. Aan het einde van de middag was de meeste troep weg en begonnen we met het verven van het plafond.

Maandag 16 oktober
Stuart hoefde pas om 10 uur te werken. Onderweg naar z’n werk dropte hij mij af bij de sportschool. Ik ging sporten, douchen en eenmaal thuis ging ik verder in de kamer. Ik ben de hele middag bezig geweest met het schoonmaken en verven van de muren

Dinsdag 17 oktober
Ik ging verder met de kamer, het begon eindelijk ergens op te lijken. Ik verfde alle muren nog een keer. Lichtgeel. Aan het einde van de middag was ik klaar. Er begon een hockey wedstrijd op tv om 4 uur dus we gingen met z’n allen voor de wedstrijd zitten. Ik heb nog geen wedstrijd gemist! 4 keer per week zit ik met m’n goeie gedrag op de bank met m’n Canucks t-shirt, sokken en deken. Ik ken inmiddels alle spelers en heb het hoogste woord in hoe het gaat. Haha, na de wedstrijd zijn Stu en ik naar het zwembad gegaan om baantjes te trekken

Woensdag 18 oktober
Nog een dagje klussen in de kamer. We hebben de open haard grijs gesprayed met een speciale spray. ‘S avonds zijn Stu en ik nog naar de winkel gereden voor meer spray en een regenjas. Ik had geen goeie regenjas en ik moet zeggen, het kan behoorlijk regenen in Vancouver.

Donderdag 19 oktober
Nog een laatste stukje van de open haard gesprayed en toen gedouched, Denise bracht me naar het winkelcentrum om half 2. Ik had om 2 uur met Victoria afgesproken om koffie te gaan drinken. Heb eerst een beetje door het winkel centrum gewandeld en toen naar het café gelopen. We hebben tot 4 uur zitten kletsen en leuten. Om 4 uur ben ik naar de sportschool gelopen en heb een uurtje gesport tot Stu klaar was met werken, hij heeft me weer opgepikt. ‘S avonds hebben we alles verschoven en schoongemaakt en stofgezogen in de kamer etc.

Vrijdag 20 oktober
Het was nu alleen nog de puntjes op de i. Stuart’s vader was vrij vandaag dus we hebben samen de gordijnen opgehangen en de tv(ze hebben een nieuwe 55inch tv gekocht voor deze kamer, hoe chill!) Om 4 uur was alles klaar, precies op tijd voor de wedstrijd. Stuart had een vriend uitgenodigd om ijshockey te komen kijken. We keken de wedstrijd en aten. Na de wedstrijd, rond ene uur of 8 gingen we samen met Ryan naar Victoria. Daar kwamen nog een aantal vrienden. We zaten met z’n 8en in de kelder te drinken en te kletsen, super gezellig. Om 12 uur vonden we het welletjes en liepen we terug naar huis.

Zaterdag 21 oktober
Na het ontbijt zijn we een stukje gaan rijden. We zijn Mount Seymour opgereden om te kijken of er sneeuw was, en ja hoor er lag al best een laagje sneeuw! Daarna zijn we sushi gaan eten en de rest van de dag languit in onze nieuwe kamer op de bank netflix gekeken. Zo blij met die nieuwe kamer! Heerlijk zo’n plek voor jezelf

Week 11

Zondag 22 oktober
Na het ontbijt zijn we weer op de bank gaan liggen netflixen, om te voorkomen dat we daar de hele dag zouden blijven liggen zijn we om 2 uur weer in de auto gestapt. We zijn naar Lynn canyon bridge gereden. Het was er zo druk. Ik dacht dat het toeristen seizoen nu wel een beetje voorbij zou zijn maar helaas, we hebben een klein stukje gelopen en zijn toen weer omgedraaid en zijn ergens koffie gaan drinken om vervolgens thuis weer op de bank te ploffen om een ijshockey wedstrijd te kijken en vervolgens te netflixen.

Maandag 23 oktober
Een nieuwe week! Ik heb wat geleerd op m’n laptop en ben ’s middags naar de sportschool gelopen. Heb een uur flink gesport. Stuart was om 4 uur vrij dus die heeft me na z’n werk opgepikt.  We zijn in de hot tub geweest en hebben ’s avonds tv gekeken

Dinsdag 24 oktober
Ik stond om half 11 op. At m’n onbijt en heb de rest van de dag aan mijn bureautje gezeten in onze nieuwe kamer. Om 5 uur begon er weer een ijshockey wedstrijd die we natuurlijk niet konden missen en vervolgens zijn we gaan zwemmen

Ik begin al lekker m’n draai te vinden nu Stuart aan het werk is. Stuart vindt z’n werk nog niet helemaal fantastisch maar het moet nog even wennen denk ik. Ik begin steeds meer dingen zelf te doen en ik merk dat die extra kamer echt helpt in het vinden van mijn eigen plek. Eerst voelde ik me nog wel eens dat ik als ‘gast’ steeds erbij zat en nu kan ik Stu’s ouders lekker met rust laten en op m’n eigen plekje gaan zitten. Ik vermaak me hier nog prima hoor!

 

 

Author

Write A Comment