Het is zomer in Canada!! We genieten heerlijk van het warme weer en doen ontzettend veel leuke dingen! Benieuwd naar wat we de afgelopen tijd hebben gedaan? Dat kun je hier lezen!

Vance Joy
30 juni

Op 30 juni kwam Vance Joy naar Deer Lake Park. Ik ben al tijden enorme fan van deze fantastisch muziekant en nu was het eindelijk tijd om hem in het echt te zien! Zo gaaf! Het weer was niet helemaal geweldig maar dat gaf niet was verder was het fantastisch. Het was een prachtige lokatie en hij speelde al zijn bekende liedjes.

Canada day
1 juli

De volgende dag was het Canada Day. Zoals wij Koningsdag hebben hebben de Canadezen Canada day. Stu en ik gaven een feest bij ons thuis. Iedereen kwam rond een uur of 3 verkleed in rood. Er waren een stuk of 25 mensen. Het was prachtig weer. We bbqden, speelden beerpong, dronken en dansten. Om 11 uur was het feest afgelopen. Het was een fantastische ervaring!

Werken

Ik ben inmiddels lekker aan het werk. Ik werk 5 dagen per week, 40 uur en vind het een super leuke plek om te werken. Mijn baas is leuk en ik heb leuke collega’s. De buurt waar ik werk is prachtig. Helemaal top dus. En Stu heeft per 30 juli ook werk! Hij werkt voor een bedrijf dat onderzoeksapparatuur levert aan milieukundige onderzoeken. Helemaal up his alley dus.

Markten en andere activiteiten

Vancouver in de zomer is vol met leuke dingen. Zo heb je elke vrijdag avond muziek in het park of op een plein bij jou in de buurt, is er elke vrijdagavond bij de Quay een grote avondmarkt en foodtrucks en heb je elk weekend op een andere plek leuke markten.
Ik zou ik niet zijn als ik al deze leuke activiteiten mee zou pikken, zo ben ik met Zoey(mijn nieuwe Nederlandse vriendin hier) naar de vrijdagavond markt geweest en naar de Kitsmarkt, met Kelly (mijn schoonzusje) naar de vrijdagavond muziek, lunchen met Sarah en Morgan en ik ga nog steeds met Stuart trouw naar de drumcircle op dinsdag.
Stuart speelt deze zomer in een in line hockey team dus ben ik ook vaak aan de zijkant van hockeyrank te vinden.

Weekendje kamperen
20-21-22 juli

Het werd wel weer es tijd voor een kampeer trip dus pakten we op vrijdagmiddag de auto in en reden we noord. De sea to sky highway op. Dit is een van de mooiste wegen ter wereld en ik snap waarom. Je hebt de bergen, de zee, het is zo ongelofelijk mooi. We reden door Squamish en Whistler richting Pemberton en Lillouet. De weg was werkelijk fantastisch! Tussen Pemberton en Lillouet vonden een een mooie kampeerplek waar we de tent opzetten voor de komende nachten. Op zaterdag reden we Lillouet in en bezochtten we musea ,dronken we koffie en deden een hike op de terug weg naar de kampeerplaats. Verder stookten we vuurtjes, las ik boeken en genoten we van de natuur. Zondag reden we weer terug naar Vancouver. Onderweg maakten we een aantal stops.

Het weer in Vancouver in juli was echt warm. De laatste week was het steeds begin 30c. De komende week word het wat kouder en wat meer regen maar dat is niet zo erg want er beginnen weer veel branden te komen in de buurt. Ik heb het nog onwijs naar m’n zin en voel me echt een beetje thuis hier! 

 

Author

Write A Comment