Aan de west kust van Canada in British Columbia is een prachtig rondje die je in 3 a 4 dagen kunt rijden. Het heet de Coast Mountain Circle Route en gaat van Vancouver naar Lillooet en weer terug. Het is een prachtige ronde om te rijden met heel veel te zien en veel plaatsen om te kamperen.

SeatoSkyHighway

Vancouver – Squamish

ca 1 uur
De Sea to Sky highway gaat via Vancouver naar Squamish en is een van de mooiste wegen ter wereld. Met prachtige uitzichten over de eilanden aan je linkerhand en de bergen aan de rechterhand heb je the best of both worlds.
In Squamish is het ook even de moeite waard om te stoppen. Je kunt hier bijv. met de Sea to Sky gondel omhoog en genieten van spectaculaire uitzichten. Ook kun je even stoppen bij de Shannon Falls.

SeatoSkygondel

Squamish – Whistler

ca 45 min.
Als je van Squamish naar Whistler rijd, rijd je langs het Garibaldi provinciale park. Dit is een prachtige berg. Hier kun je ook verschillende hikes doen en ook kamperen.
Whistler is de place to be wanneer het aankomt op skien in de winter, maar ook in de zomer is het heel mooi. Het is sowieso een leuke plek om te bezoeken, je kunt hier lezen welke toffe activiteiten er allemaal te doen zijn.

LillooetLake
LillooetLake
LillooetLake

Whistler – Pemberton

ca. 30 min
Pemberton is een klein plaatsje, een goeie plek om even te tanken voordat je verder de bergen ingaat want het is een stuk rijden voordat je weer een tankstation tegen komt. Je hebt hier een prachtig uitzicht over Mount Curry. Op ong. 20 minuten rijden van Pemberton vind je het prachtige Lillooet meer. Je zou verwachten dat je deze dichterbij Lillooet zou vinden maar dat is niet het geval. Wanneer wij deze route rijden kamperen we vaak bij een van de vele kampeer plekken aan Lillooet Lake. Met prachtig blauw water een een fantastisch uitzicht over de bergen is dit een goede plek om te stoppen voor je de volgende dag weer verder rijdt.

Joffre Lakes
Mount Curry
Duffey Lake

Pemberton – Lillooet

ca. 1uur en 45 min.
Na Lillooet Lake is de volgende stop of interest die je tegenkomt Joffre Lakes. Deze bekende blauwe meren ben je vast wel eens tegen gekomen in een reisgids of op Instagram. Het is een ronde van 10km en hier ben je ong. 4 uren mee bezig.
Na Joffre Lakes rijd je door fantastische berglandschappen. Stop zo nu en dan eens om een foto te maken. Het is echt prachtig. Ook hier onderweg kom je een aantal mooie kampeer plaatsen tegen aan een rivier. Een perfecte plek om te kamperen.
Dichterbij Lillooet kom je een uitzicht punt tegen met uitzicht over Seton Lake. Als je hier de weg oversteekt en een stuk de berg oploopt krijg je een geweldig uitzicht over een haarspeld bocht. Het is even 10 minuutjes stijl omhoog maar zeker de moeite waard!

SetonLake lookout
Setton Lake lookout

Lillooet

Je bent nu halverwege! Lillooet is een prachtige plek om een dagje te stoppen. Het is een oud gold rush stadje met een leuk museum en leuke cafeetjes. Ga ook zeker even langs Fort Berens net buiten de stad. Fort Berens is een wijnerij. Je kunt hier verscheidene wijnen proeven en heerlijk lunchen op het terras met uitzicht over de wijnvelden. Zeker de moeite waard!

Lillooet – Hope

ca. 2 uren
Onderweg van Lillooet naar Hope kom je prachtige landschappen tegen, plekken om te kamperen en een paar toffe punten om te stoppen. Ook hier zijn de dorpen die je tegenkomt oude goldrush plaatsjes. Hells Gate is leuk om even te stoppen. Hier kun je met een airtram over de rivier. De canyon wordt hiernaar 35 meter smal.
Een stukje verderop vind je de Alexandra Bridge. Op ong. 10 minuten lopen vanaf de parkeer plaats sta je om een hele gave brug die ook over de rivier gaat.
In Hope kun je even bijtanken weer en een mooie kampeer plek opzoeken. Wij kamperen altijd op een prachtig plekje in de bergen die ik van de locals niet bekend mag maken ;). Maar als je goed zoekt vind je het wel

Net buiten Lillooet
Alexandra Bridge
“geheime kampeerplek”

Hope – Harrisson Hot springs

ca 30 min.
Een prachtige weg langs de rivier leidt je naar Harrison Hot Springs. Je kunt hier lekker eten, relaxen op het strand, een bootje of kayak huren en genieten van de hot springs.

Cascade Falls

Harrison Hot Springs – Vancouver

ca. 2 uren.
Er zijn verschillende wegen die weer terug naar Vancouver gaan. Je kunt bijv. de snelweg pakken en dan ben je binnen anderhalf uur weer in Vancouver. Maar je kunt ook de scenic route kiezen en dan is het iets meer dan 2 uren. Kies je de scenic route stop dan even bij de Cascade Falls. Een korte wandeling van de parkeer plaats brengt je naar een mooie brug vanwaar je een mooi uitzicht hebt over deze watervallen.
Heb je nog niet genoeg natuur gezien op deze roadtrip stop dan nog even in Golden Ears Park.

Extra Info

  • It goes without saying maar deze route kun je natuurlijk ook andersom rijden. Je kunt beginnen in Harrison Hot Springs en op die manier de ronde maken.
  • Je kunt beren zien op deze route. We kwamen er een tegen. Houd er ook rekening mee dat er grizzlies kunnen zijn.
  • De route is 700 km
  • Je kunt de route met een auto of camper rijden. Alleen de weg naar de kampeer plaatsen aan Lillooet Lake zijn onverhard maar je kunt er voor kiezen deze plek over te slaan en ergens anders te gaan kamperen.
  • Download de WikiCamp app om kampeer plekken te vinden.

De Coast mountain circle route is zeker de moeite waard wanneer je in Canada bent!

Author

2 Comments

  1. Pingback: 11 dingen om te doen tijdens jou bezoek aan Whistler | Fartravels.nl

Write A Comment